http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=133&select_marque=HAIER&select_class=AC-1+/+A+/+S+/+R&tri_chp=&debut_affiche=73&indice_affiche=6
Jas sega gi razgledav podatocive za Tundrite od HAIER i ima nekolku sustinski nelogicnosti:
1.Klimi so SCOP Class A+++ da imaat Tol=-10c (12-kata i 9-ta), a 18-kata e na "nivo" od -15C
- mene prvin ova bi me odbilo od kupuvanje inverter so Tol (operativen limit) od -10C na nivo na obicna
ON/OFF klima, pa mojata FONKO e deklarirana do -7 i raboti sve pet na ovaa T
2.Epten e nelogicno da 9- ka i 12-ka imaat isti max COP na +7 od 3.61, koga znaeme deka sekogas 9-te,
ako se raboti za ista klasa so isti oznaki, SEKOGAS imaat podobar COP vo site uslovi na rabota
3.18-kata ima povisok COP od 9-ta, sto e von pamet ako site nosat isto prezime TUNDRA!
Seto ova kaj mene budi somnez deka nesto tuka ne vo red, deka mnogu pati gi "fativme" EUROVENT" so prezentiranje na cudni podatoci, dali se za toa krivi proizvoditelite ili pak EUROVENT ce zaklucite sami.
Ete moznost
@Dr Zmigo da kaze nesto povece, ako dobro se secavam kako taze kupec na tundrata 12-ka, sto pisuva vo deklaracijata za Tol, vo servisnite upastva i negovite iskustva so klimata.