Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
[DOUBLEPOST=1516648077][/DOUBLEPOST]@wot - Film Club (Conan the Barbarian: 22.01-04.02)moongoses напиша:Филмов одамна сакам да го репризирам, затоа што уште поодамна го имам гледано и веќе низ магла се сеќавам на него. Баш ме интересира дали после три и пол децении се уште се држи или веќе го прегазило времето. Мислам дека повеќето од вас и го немаат гледано, па ќе видиме и како ќе им изгледа на тие што првпат ќе го гледаат.
Жанрот е денеска доста актуелен, а се работи за наслов правен според стрип и мислам дека ова е негова прва екранизација. Потоа имаше и продолженија, серии, римејци, анимирани серии. Режисер и сценарист е Џон Милиус, еден од основоположниците на новиот Холивуд, на кој што за жал не му беше дозволено да направи кариера како неговите колеги заради неговите политички ставови. Од друга страна, овој филм го лансираше главниот глумец како една од најголемите акциони ѕвезди. Уживајте во „Конан варваринот“ (1982)
ваљда оргиналот?Го чекаме @moongoses уште пола саат.[DOUBLEPOST=1516647936][/DOUBLEPOST]Еве го:
[DOUBLEPOST=1516648077][/DOUBLEPOST]@wot - Film Club (Conan the Barbarian: 22.01-04.02)
House of Tolerance - браво @wot , мене ми беше ептен погоден филмов. Во последно време некако ко ретко да се согласувам со твоите оценки, ама овојпат изгледа единствен сум кому му се допадна. Кој пиша за музиката бе, мене ептен ми беше погодена, уште од најавната шпица, па и низ цел филм. Она што најмногу ми се допадна, е продукцискиот дизајн и декорацијата на сетовите. Некако ко да обрнувале внимание и на најситните детали, како паѓањето на ливчиња од цветовите во вазните од позадина. Преубава ми беше сценографијата. И девојките, нормално. Само една не ми се допадна, што личеше на травестит, таа една гломазна, другите сите беа бонбонки. Исто, и крајната сцена беше ептен погодена - каков контраст само помеѓу залезот на 19-ти/зората на 20-ти век, и сега, 21 век. Најстариот занает на светот, и веројатно еден од најблагородните (убијте ме ако сакате, така мислам), сведен на тоа ниво на кое е денес. Целиот тој гламур, целата таа помпезност околу него, доведена до тоа ниво да се споредува со нешто валкано, грдо... дури и самите сексуални работнички - со намрштени фаци. Не дека овие во 1900 нешто многу беа среќни, и тие ја работеа таа работа само за да ги исплатат долговите, или од што мораат, ама барем во моментите кога беа заедно делуваа сплотени, задоволни, среќни... 8/10 од мене. Навистина убаво.
Да си кажам однапред дека ќе доцнам и за Conan, дури по први ќе можам да го гледам. Причина: не можам да го симнам. Имав гостин месецов, кој успеа да ми потроши 300 GB интернет, па брзината ми е толку намалена што едвај фејсбук отворам. Sorry.
Јас ќе пишам во Недела за КонанИ за крај: повик до оние кои го немаат гледано Conan the Barbarian - @Anon , @wot , @moongoses , @Corvus , @marinetti , @Bojan Van Buuren , @Krk1 , @Iceboy , @џимеј , @AceCaleb , @Zarniwoop и @MyloXyloto - имате само уште нецели 3 дена.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не, please. Почни со некој од последните 3. Нема фер, нефер тука. Ти толку време учествуваше, заслужуваш да предложуваш тогаш кога ти е ред. Само да е во склад со правилата. Нема да си ни прв, ни последен кој ќе предложува откако го немало некое време. Значи, некој од последните 3, те молам.Слободно местото нека го земе следниот на листата, секако не е фер јас да предложувам немам изгледано 5-6 филма па и сега да ги изгледам сите пак не е фер за тие редовни што се. Во план ми беше од месецов пак да се активирам. Ма каков план еве уште денеска ќе почнам, прв ми е Under Sandet, пишувам кога ќе ги изгледам сите.