- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.489
- Поени од реакции
- 13.710
Зошто?Си заслужи старчево затвор.
Зошто?Си заслужи старчево затвор.
Или може да е пазарска фора, во која Грчка со ова иде со максимална понуда за да после под шармантата дипломатија “попушти'' и ни дозволи да сме македонци за внатрешна употреба, што би се продало овде како успех со помош на керефеките што ги спомнав погоре, кои кај нас проверено проаѓаат како ништо.Мене тоа пусулчето на Коѕиас ми се чини како порака дека Грција не сака решение на спорот. Тие наведени услови го ставаат Заев во позиција да мора да одбие колку и да се труди да направи компромис.
Стварно Зоки остава впечаток дека би му дал на Ципрас жена му и ќерка му да ги ебе ако е услов за решавање на спорот, ама не верувам ова да би го прифатил. Политичкиот капитал значително го потроши со законот за јазиците, ова би значело политички крај за него.
Тогаш ќе излезе ова второто што го напишав, барем се обиделе да решат.И јас викам мора да се реши.Но што ако во пусулчето на гркот пишува и по еднаш на сите да ни го бапне?Би прифатил ли само да се реши спорот?
Што мајка барал во највисокиот орган на Републиката?Зошто?
Interesno nitu eden albanec vo listata a celo vreme nam ne obvinuvate "ni ja ukradoa drzavata"Не сме биле сиромашни воопшто очигледно. Туку не осиромашиле Бранко Љубчо Бучко Грујо и сега Заев (decision makers). Нас не осиромашија а се збогатија, Штерјо, Хари, Орце, Сашо, Савка, комплет Технометал Минчо инклудед, Охис, Теранова, Dream Team екипа, Камници, Томата, Ѕинговци, Велии...итн итн итн. Да ги броиме поише од 10.000 нема да стигнеме. Е тоа е тоа. Да ги немаше првите, вториве немаше да напраат попара и денес да бидеме поделени до волку. Најодговорно тврдам.
Добро прашање...Што мајка барал во највисокиот орган на Републиката?
Упад во Собрание плус насилство врз пратеник.
Да не ме разбереш погрешно, во рамки на РМ ситни риби се припадниците од вашата националност. Или можеме да кажеме дека буџетот на РМ е ситна риба за некој од вашите кој има муда да оперира на глобално ниво каде што е многу поголем кешот али и ризикот. Али ќе го учат у книги школарци по криминална политикаInteresno nitu eden albanec vo listata a celo vreme nam ne obvinuvate "ni ja ukradoa drzavata"![]()
... колку лесно „покажувате“ респект кон женско, а најмалку сте свесни кога некој „ ве вози“ и не ја сфаќате ниту симболиката ниту двосмисленоста , а најмалку мојата подбивност, но ете барем видов ТВОЕ мислење за мене како член на форумот дека сум будала? или оти се разбирам во здравство автоматски не сум дудук нели? или сум дудук во здравство, па и во економија?, ...како и да е Ивона не е ни прва ниту последна ниту нејзините гаќи ниту неплатениот данок тоа добро знаеш како експер по економија? нели?...Колку што се разбираш од здравство, толку си дудук во економија.Ти доби ли од Влада илјадници евра за да ја навиваш ... Ивона ем добила илјадници евра, тие пари требала како профит да ги искаже па да плати данок 10%.Е сега знаејќи кој и е зад грб (дупе) решила основата на која треба да плати 10% данок, (пример 6.000.000 денари 10% треба данок 600.000 да плати) да си ја намали.Земала гаќи, кревет, душек, шминки итн да купува со пари од фирмата. Тие 6.000.000 ги намалила за да речеме 1.000.000.Автоматски ќе плати помал данок 100.000.Е сега ако докаже дека гаќите, душекот и шминката и се наменски трошоци, т.е. со нив ги заработила тие 6.000.000 тогаш алал да и се и ујп нема право да ја гони.Ама ако не и се за дејноста, ќе си доплати, плус камати, плус казна итн.
Јас сум сигурен дека и се наменски, инаку не би добила 6.000.000Создравје да си ги носиш твоите и памет во глава.Негова мајка нека плаче, зашто твоја (дел од виц е ова ).
I tamo gazda ke ti bide nekoj Pakistanec, Indus ili Koreec i ako e nekoj gazda shto ako nema osmo ili e roden na nekoja niva...I nad gazdite ima gazdi shto treba red da odrzhuvaat i zakoni da sproveduvaat.Па види подобро е да бидеш роб во некоја западна држава и да им служиш на Амери, Британци, Французи, Германци... отколку тука да бидеш роб на некој си новопечен Македонски газда кој нема ни осмо одделение завршено(заслужено) и е роден во некоја Свирипичинска нива !
Не.Добро прашање...
Нели беше ради онаа "пропагандата" за законов за двојазичност што го изгласаа СДС?
Кој пратеник? Зарем тие гнаси се пратеници??? Тие не се ни луѓе...
“ не е ова ваше време кога не се слушаше незадоволството на народот“ и слични говнурии од типот на „ еве го груевски и своите ги апси“ кога го акна на аеродром градоначалникот у затвор кога почна да му смета.Тој Донев го избркале.
Па јебига. Неможе на сите газда да ни биди некој Мајкл или Стив од Гарфилд.I tamo gazda ke ti bide nekoj Pakistanec, Indus ili Koreec i ako e nekoj gazda shto ako nema osmo ili e roden na nekoja niva...
Така е , треба господинот Мијалков да ги мести директорите, се друго е непрофесионално.“ не е ова ваше време кога не се слушаше незадоволството на народот“ и слични говнурии од типот на „ еве го груевски и своите ги апси“ кога го акна на аеродром градоначалникот у затвор кога почна да му смета.
Не е пробле Донев што е избркан, проблем е што сите тие шарени Доневи се уопште напикани.