Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.849
Мене тоа пусулчето на Коѕиас ми се чини како порака дека Грција не сака решение на спорот. Тие наведени услови го ставаат Заев во позиција да мора да одбие колку и да се труди да направи компромис.

Стварно Зоки остава впечаток дека би му дал на Ципрас жена му и ќерка му да ги ебе ако е услов за решавање на спорот, ама не верувам ова да би го прифатил. Политичкиот капитал значително го потроши со законот за јазиците, ова би значело политички крај за него.
Или може да е пазарска фора, во која Грчка со ова иде со максимална понуда за да после под шармантата дипломатија “попушти'' и ни дозволи да сме македонци за внатрешна употреба, што би се продало овде како успех со помош на керефеките што ги спомнав погоре, кои кај нас проверено проаѓаат како ништо.
Капитал политички не му треба пошто никад не ни имал, човекон имаше снимени разговори со фатени криминалци, за на крај. после две години на власт со судни маки да го донесат 10 амбасадори со триста гимнастики.
Најпаметно е воопшто да не се ни излегува на никаков референдум, пошто ќе биде фарса тивко поддржама од вмро со штелување цензуси со све.
Нека се снајде на мајка му пичката да обезбеди и леб и образ да му ебам масрмангата прљав

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
И јас викам мора да се реши.Но што ако во пусулчето на гркот пишува и по еднаш на сите да ни го бапне?Би прифатил ли само да се реши спорот?
Тогаш ќе излезе ова второто што го напишав, барем се обиделе да решат.
Овие изминативе спиеја на оваа тема.[DOUBLEPOST=1517337657][/DOUBLEPOST]
Што мајка барал во највисокиот орган на Републиката?
Упад во Собрание плус насилство врз пратеник.

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
Не сме биле сиромашни воопшто очигледно. Туку не осиромашиле Бранко Љубчо Бучко Грујо и сега Заев (decision makers). Нас не осиромашија а се збогатија, Штерјо, Хари, Орце, Сашо, Савка, комплет Технометал Минчо инклудед, Охис, Теранова, Dream Team екипа, Камници, Томата, Ѕинговци, Велии...итн итн итн. Да ги броиме поише од 10.000 нема да стигнеме. Е тоа е тоа. Да ги немаше првите, вториве немаше да напраат попара и денес да бидеме поделени до волку. Најодговорно тврдам.
Interesno nitu eden albanec vo listata a celo vreme nam ne obvinuvate "ni ja ukradoa drzavata" :D

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Што мајка барал во највисокиот орган на Републиката?
Упад во Собрание плус насилство врз пратеник.
Добро прашање...
Нели беше ради онаа "пропагандата" за законов за двојазичност што го изгласаа СДС?
Кој пратеник? Зарем тие гнаси се пратеници??? Тие не се ни луѓе...

S

silmarillion

Гостин
Interesno nitu eden albanec vo listata a celo vreme nam ne obvinuvate "ni ja ukradoa drzavata" :D
Да не ме разбереш погрешно, во рамки на РМ ситни риби се припадниците од вашата националност. Или можеме да кажеме дека буџетот на РМ е ситна риба за некој од вашите кој има муда да оперира на глобално ниво каде што е многу поголем кешот али и ризикот. Али ќе го учат у книги школарци по криминална политика :) GOAT во неговиот домен. Искључително штетен за општеството, али извонредно корисен за себе.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Колку што се разбираш од здравство, толку си дудук во економија.Ти доби ли од Влада илјадници евра за да ја навиваш ... Ивона ем добила илјадници евра, тие пари требала како профит да ги искаже па да плати данок 10%.Е сега знаејќи кој и е зад грб (дупе) решила основата на која треба да плати 10% данок, (пример 6.000.000 денари 10% треба данок 600.000 да плати) да си ја намали.Земала гаќи, кревет, душек, шминки итн да купува со пари од фирмата. Тие 6.000.000 ги намалила за да речеме 1.000.000.Автоматски ќе плати помал данок 100.000.Е сега ако докаже дека гаќите, душекот и шминката и се наменски трошоци, т.е. со нив ги заработила тие 6.000.000 тогаш алал да и се и ујп нема право да ја гони.Ама ако не и се за дејноста, ќе си доплати, плус камати, плус казна итн.
Јас сум сигурен дека и се наменски, инаку не би добила 6.000.000 :PСоздравје да си ги носиш твоите и памет во глава.Негова мајка нека плаче, зашто твоја (дел од виц е ова ).
... колку лесно „покажувате“ респект кон женско, а најмалку сте свесни кога некој „ ве вози“ и не ја сфаќате ниту симболиката ниту двосмисленоста , а најмалку мојата подбивност, но ете барем видов ТВОЕ мислење за мене како член на форумот дека сум будала? или оти се разбирам во здравство автоматски не сум дудук нели? или сум дудук во здравство, па и во економија?, ...како и да е Ивона не е ни прва ниту последна ниту нејзините гаќи ниту неплатениот данок тоа добро знаеш како експер по економија? нели?...
а СЈО на ваков начин да најде пречка со гаќи и вибратори, да осуди некого е и жалосно и трагикомично, но какви членови такви предмети се наоѓаат природно !
п.с.
мене ми одбија два пати данок за иста работа само затоа што беше поголема сума, дали го има тоа во твојата економија и кого требаше да пријавам и каде, нели? оти си економист недудук ? м?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Името ќе го дознаеме до Јуни најкасно јас така мислам.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Сега го слушав Ципрас.
Прво, очигледно е дека има силен притисок врз него и врз целата грчка влада да се оконча ова. Така да, теоријата дека заев нешто има опција да одбие као претерано, според мене е неможна. Притисокот е од Вашингтон во време кога постојат големи шанси да стане калакурница со Турција, која си води свои песни кои не одат во прилог на јенките, така да, очигледно е дека сакаат да не скинат скурца као проблем многу брзо (не да ни ги решат животите). Така да, логично е брзо НАТО, а ЕУ на свети никад, нешо као Албанија. Истиот ги кажува промената на имињата на автопатот и аеродромот како големи гестови (а кој к ни требаа first place, ама ај).
Спомнува географска или временска одредница на името, а веќе омекнува кај нив дека веќе тие прифатиле име ФАЈРОМ нели во кое се содржи зборот Македонија. Да беше некој од позатуцаните грчки политичари од десна проминенција, ова немаше да стигне до тука. Едноставно, имам впечаток дека добар дел од chicken-brain членовиве што само кљукаат кратки, навредливи и пред се штабски постови, ала викторија и иреал, имаат блага претстава во колку попривилигирана позиција е Грција. Разликата меѓу екстремните десничари и комунистите по ова прашање се мери во нано единици, додека истиот Ципрас го спомнува новиов анонимус Христијан као изгубен лик што уште мафта со иридентистички изјави. И сега, наместо небањативе да ќутат, пошо ради нивните ора александрови и мадиња од Букефал за селфи имаме стратешка позиција отприлика као Хитлер у април 45-та, тие уше крив им е некој црпнат муртински...
Заев знаеме као ќе го изигра ова - ко ќор пијан, као што се "бореше" против режимот на паторот - со други зборови - сме наебале. Сите имаат кривица, огромна...и тоа гомното паторско шо ви фрла за да гњавите овде. И не се прикажувајте као некои жртви, патриоти или не знам што. Моментов сите знаевме дека ќе дојде.
Не е лошо да фатат модераториве да ве подберат малку пошо цело време со пцовки пишуете.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Па види подобро е да бидеш роб во некоја западна држава и да им служиш на Амери, Британци, Французи, Германци... отколку тука да бидеш роб на некој си новопечен Македонски газда кој нема ни осмо одделение завршено(заслужено) и е роден во некоја Свирипичинска нива !
I tamo gazda ke ti bide nekoj Pakistanec, Indus ili Koreec i ako e nekoj gazda shto ako nema osmo ili e roden na nekoja niva...I nad gazdite ima gazdi shto treba red da odrzhuvaat i zakoni da sproveduvaat.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Добро прашање...
Нели беше ради онаа "пропагандата" за законов за двојазичност што го изгласаа СДС?
Кој пратеник? Зарем тие гнаси се пратеници??? Тие не се ни луѓе...
Не.
Немаше никаква двојазичност, туку дупмне се обиде да блокира легитимно избрана влада.
И нормално дека ова се санкционира.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.849
Тој Донев го избркале.
“ не е ова ваше време кога не се слушаше незадоволството на народот“ и слични говнурии од типот на „ еве го груевски и своите ги апси“ кога го акна на аеродром градоначалникот у затвор кога почна да му смета.
Не е пробле Донев што е избркан, проблем е што сите тие шарени Доневи се уопште напикани.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
I tamo gazda ke ti bide nekoj Pakistanec, Indus ili Koreec i ako e nekoj gazda shto ako nema osmo ili e roden na nekoja niva...
Па јебига. Неможе на сите газда да ни биди некој Мајкл или Стив од Гарфилд.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
“ не е ова ваше време кога не се слушаше незадоволството на народот“ и слични говнурии од типот на „ еве го груевски и своите ги апси“ кога го акна на аеродром градоначалникот у затвор кога почна да му смета.
Не е пробле Донев што е избркан, проблем е што сите тие шарени Доневи се уопште напикани.
Така е , треба господинот Мијалков да ги мести директорите, се друго е непрофесионално.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom