Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ZelenaBole,kakva boja ti e leonot?![]()
Значи се се сведе пак на останати приходи односно наплата на отпишаните побарувања. Премногу хаотично ми делува КМБ за мојот вкус.360 den po akcija
rezervaciite zgolemeni za celi 600mil
prihodite se namaluvaat
rashodite za provizii se zgolemuvaat
ostanati prihodi 500mil poveke...
Hold@Бубастис Сега е Buy или Sell ?
Тие што ме знаат на mojnovac знаат дека ретко пишувам постови, затоа и тука и таму имам многу малку пишувано, ама денес сум испровоциран да пишам бидејки гледам некои прогнози за KMB 400 денари по акција, па покасно и 300+-10, овие бројки ако на 6/9 месечие беше надежен извештајот, може ли некој да ми објасни како по тие извештаи 6-месечниот биланс на успех има 49 488 илјади денари со заработка по акција од 27.71 (и е 4 пати помалку од лани каде бил 207 008 илјади денари) и 9-месечниот со 106 милиони денари кој е уште полош од ланскиот кој бил 526,2 милиони денари(овој е 5 пати полош).
Е сега лани 2016 билансот на упсех бил 791 469 со заработка по акција од 345.
Значи вие викате еве ке ја земам полошата варијанта 300+-10 значи сакате да ми кажете дека банкава за 3 месеци треба да направи малку повеќе од 500-600 милиони денари ???
Ако за 3 месеци упеала банкава да направи толку пари, тоа значи дека оваа година ќе прави над 1 500 000 милиони денари, што значи дека акцијава е далеку подценета и дека ќе треба да стигне дури и НЛБ, ама мислам дека тешко ќе оди тоа.
Значи според предложеното од 9-месечието еве нека биде и дупло што чисто се сомневам нека бидат и 200 милиони денари по мое мислење неможе да стигне никако до 300+-. Премногу е оптимистичко.
Денес по 15 часот ќе стигне наштимканиот извештај, па пак ќе анализираме.