Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
А што па треба Кутроне да го боли кур со што дал гол и после 3 дена да прегледуваат снимки?

Нели технологија воведоа, кај на мајка му глеа тоа копилето позади екран?
И мене ми е смешно што ретроспективно гледаат да го казнат за гол со рака, имаат ВАР, има 10 луѓе задолжени за тоа се на се. Само да не ме цитира некој за ретроспективнине казни во ПЛ за дајвање при пенал, тоа си е црно на бело дефинирано и нема ВАР во ПЛ.

Најди ситуација каде што после натпревар казниле некој за ненамерна игра со рака.
Сигурно чим се отвара постапка има некои правила таму и за вакви случаеви.

Иначе повеќе држи вода и на Марио муабетот, не може бе со ВАР, со прегледување на снимки и сфе тоа да се случуваат вакви работи.

Срам е ова со ВАР.

И мене ми е смешно што ретроспективно гледаат да го казнат за гол со рака, имаат ВАР, има 10 луѓе задолжени за тоа се на се. Само да не ме цитира некој за ретроспективнине казни во ПЛ за дајвање при пенал, тоа си е црно на бело дефинирано и нема ВАР во ПЛ.
a retrospektivnite kazni vo pl za dajvanje pri penal?!

Aukujna!

pa kutrone ne dae namerno gol so raka, sea u del od sekunda ke pamti dali so ramo ja udril ili del od rakata, si ima luge plateni za toa da go proverat, milion igraci taka znaele mesto so glava so ramo ili raka da dadat gol, taka milan go primija ednas od inter, adrijano namesto so glava so raka apla ja udri i dae gol, nit kazna nit butur.
Ali eve uste edna odluka koja ide na direktna steta na lazio so var-ov, totalno nejasno kako u edno kolo ova pomina so var, i golot na krotone u 92ra za pobeda protiv kaljari, koj im go ponistija so ofsajd iako ne bilo, bar taka procitav ne ja vidov situacijata.
Ko namerno da go miniraat var-ov za da go ukinat, pa posle slobodno da si gresat.

Смешки е ова ВАР технологијава и мора одма да се укине. Јас бев за технологија во фудбалот со која што ќе се избегнат оние ситуации кога некој тим е апла оштетен (милион примери во ЛШ), но ваква недефинирана технологија како во Италија само прави уште поголема штета за клубовите и општо за фудбалот. Дури и со ВАР технологија годинава се направија еден куп смешни грешки, односно каква и да воведат технологија јасно е дека судиите ќе го гледаат само тоа што они сакаат да го видат.

Еве сега има муабети дека можно е Кутроне да го казнат 2 утакмици за голот со рака против Лацио. :pos: Значи Кутроне се соочува со казна, а тие 10 души позади монитор што бог знае што гледаат и оние 4 судии што се доле на терен се 100% исправни. :X3::vozbud:

Сместа нека го укинат ова во Италија и нека причекаат некоја друга држава да го воведе и развие до пристоен степен па жабариве на готово нека ја превземат таа технологија.

А од каде информација дека ќе го казнат? :icon_lol:

Еве сега излезе извештајот од федерацијата за тековното коло, каде што се потенцира дека Кутроне нема да биде казнет заради очигледната намера да ја удри топката со глава, брзината на движењето на топката и како резултат на тоа ненамерниот гол со рака.

Од друга страна два меча суспензија и 5000 евра казна за Фабрицио Качаторе, играчот на Киево кој доби црвен заради протест и гестикулациите.

А од каде информација дека ќе го казнат? :icon_lol:

Еве сега излезе извештајот од федерацијата за тековното коло, каде што се потенцира дека Кутроне нема да биде казнет заради очигледната намера да ја удри топката со глава, брзината на движењето на топката и како резултат на тоа ненамерниот гол со рака.

Од друга страна два меча суспензија и 5000 евра казна за Фабрицио Качаторе, играчот на Киево кој доби црвен заради протест и гестикулациите.
Никој не рече дека ќе го казнат. Само смешно е што воопшто се прегледува ситуацијата.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Нормално е да се прегледува, бидејќи во фудбалот постои нешто што се вели неспртски потег и за тоа може да се добие казна. Со ова само се потврдува дека она на Кутроне не е неспортски потег и може да ужива.

Сезоната 12/13 во ЛШ еден играч на Шахтјор (Адриано чинам) беше казнет една утакмица заради тоа што против Норсјеланд даде гол во акција каде што требаше да им ја вратат спортски топката, бидејќи претходно овие ја беа исфрлиле во аут. Голот од аспект на правилата си беше регуларен, но тоа не ја спречи УЕФА да го казни играчот.

Знам дека има ВАР и се, ама тоа не значи дека се променети правилата за ретроспективна казна. Ако има инцидент кој не е забележан од судиите, а е казнив, федерацијата слободно може да го казни фудбалерот отпосле. Сега тоа што такви судии што не забележуваат очигледни прекршувања на правилата, со нив треба многу повеќе да се справи, но за жал сведоци сме дека години наназад судиите се заштитени и многу ретко добиваат казни од по 1-2 викенди пауза.

Нормално е да се прегледува, бидејќи во фудбалот постои нешто што се вели неспртски потег и за тоа може да се добие казна. Со ова само се потврдува дека она на Кутроне не е неспортски потег и може да ужива.

Сезоната 12/13 во ЛШ еден играч на Шахтјор (Адриано чинам) беше казнет една утакмица заради тоа што против Норсјеланд даде гол во акција каде што требаше да им ја вратат спортски топката, бидејќи претходно овие ја беа исфрлиле во аут. Голот од аспект на правилата си беше регуларен, но тоа не ја спречи УЕФА да го казни играчот.

Знам дека има ВАР и се, ама тоа не значи дека се променети правилата за ретроспективна казна. Ако има инцидент кој не е забележан од судиите, а е казнив, федерацијата слободно може да го казни фудбалерот отпосле. Сега тоа што такви судии што не забележуваат очигледни прекршувања на правилата, со нив треба многу повеќе да се справи, но за жал сведоци сме дека години наназад судиите се заштитени и многу ретко добиваат казни од по 1-2 викенди пауза.
Нормално ќе беше да се прегледуваа сите такви ситуации. Колку пати само гол од офсајд е дадено сезонава па не е прегледувано. И тоа е нерегуларен гол. Проблемот е што не знаат што прават во федерација со ВАР и судиски одлуки.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

znaat oni mnogu dobro sto praat ... bar tie sto u momentov direktno proveruvaat, da ne se praime naudreni, igra so raka, ofsajd situacija, posle edno pregleduvanje jasno ti e deka toa se neregularni situacii, a ne pa posle 5, od milion agli, hd sliki, zumiranja, usporuvanje na videoto, 21vi vek sme, ova mislam deka so namera se prai, drugo objasnuvanje ne ni moze da ima.

Еве зошто е корисен ВАР, чист пенал али ради отежнетата видливост судијата не примети игра со рака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom