Ova go gree Amberot u 90%....maliot Amber vo ednata spalna nema ni potreba da raboti ama sepak se pali vo 5:50 do 7....cel den sve ova go butka Amberot Nordic postaven vo dnevnata, rasporedot mi e dobar za greenje so klima zaradi hodnikot koj nema vrata i vodi prema spalnite pa klimava go butka cel stan.
Ne e ugasena od Noemvri....navecer ide na 21, preku den 24 ili 26....Broadlinkot go raboti toa so temperaturite i menuva.
Nema mnogu da izlazam ako recam klimava gree kako 5,5ka spakuvana vo 4KW model, ova ne e obicna 3,5ka i ne e za mali prostorii od 30m2.
Zadadena najcesto 23 ili 24 so daljinskoto postaveno na mesto obelezano so policata....na cirka 8m od klimata e preku 24. Zezok vozduh duva sekogas, bez 38c ne sum ja nacekal na izduv i toa bar 4ta na Fan, sto se 680m3.
Defrosti voopsto nema, mnooogu retko, ama voda ima bajagi, golem izmenuvac ima i ja sobira cela vlaga od nadvor, site gumici mi se izvadeni i curi dosta voda ako e vlazno(poslednive 2-3dena nema ic voda), ama nema beleenje nikakvo na izmenuvacot....imam samo eden defrost snimeno ama me mrzi da go zakacam baska i ne e celosen, samo koga e pobelena cela nadvoresna pravi defrost. Na ova vreme ic negasi, nadvoresnata e mnogu tifka , nema bucenje tropotanje i slicno....samo zui....zuenje kako osa da slusas.
Mozebi vnatresnata e poeftina ama toa e komprosmisot, nema shminki vo vnatresnata ama nadvoresnata e zverka. Ako zaladi ke ima sto da kaze i pokaze, sega za sega cel stan go gream so ednava, razlika u Temperatura ima ama pozadi se spalni pa 20 ili 21 e i normalno da bide tamu.
Ima i 2,5Kw model....1000den e poeftin.