Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа сакам да го кажам, дека се понаша ко буревесник, пишува сфе и сфашта и што испадне, испадне што не, никому ништо „не бил сигурен“.
Класика Стек кладиона муабет, мош убодам нешто, никад не убоде.

Ти викам ги пратам на твитер, кога пишаат дан дил со Романо тогаш стварно е дан дил. За Ренато Санчез исто беше прв шо објави дека ќе биде позајмен во Свонси. Се зависи од конекциите, од агентите и управите или луѓе блиски до агентите и управите шо му даваат информација или потврдуваат

Има право Ули, кога ЏДМ и тој Романо ќе пишат дека е готово, готово е. Никогаш не избрзувал предвреме за нешто. Има разлика од нешто готово и од интерес, предмет на разгледување.
Добар муабет направи Пеџа,јас се надополнив.Баш така е,одреден период веќе не е тоа што беше ЏДМ,а исто така далеку дека е лош новинар,всушност никаде не го реков тоа.И јас доста следам,посебно пак за Арсенал и англиските клубови,незнам само тебе илумиоус како ти избега ова. Има дости грешки последните 2 години,да не идеме назад да бараме низ странициве,твитери-митери.
Ули,Романо никаде не го споменав,плус не можеме да аргументираме од еден случај. :)
Се на се,уште е еден од најдобрите,ама доста назадил во последно време,посебно за надвор од Италија,на што алудираше и Пеџа и е апсолутно во право.Не е единствениот што го забележал ова.

Добар муабет направи Пеџа,јас се надополнив.Баш така е,одреден период веќе не е тоа што беше ЏДМ,а исто така далеку дека е лош новинар,всушност никаде не го реков тоа.И јас доста следам,посебно пак за Арсенал и англиските клубови,незнам само тебе илумиоус како ти избега ова. Има дости грешки последните 2 години,да не идеме назад да бараме низ странициве,твитери-митери.
Ули,Романо никаде не го споменав,плус не можеме да аргументираме од еден случај. :)
Се на се,уште е еден од најдобрите,ама доста назадил во последно време,посебно за надвор од Италија,на што алудираше и Пеџа и е апсолутно во право.Не е единствениот што го забележал ова.

Кој добар муабет, 58 промашени од 50?
Јас ти објаснувам што и како идат тие работи, и зашто ги сфаќаме многу погрешни тие вести, освен насловите некогаш не ни читаме цела вест што е објавена зашто знаат и да објават пример вест според некој друг извор шо вели за тој и тој играч и трансфер.
Ти викам се е до конекциите, порано повеќе бил актуелен зашо и во Италија играле покласа играчи и се правеле бум трансфери и за тие трансфери нормално прв дознавал и објавувал и бил бог и батина, а сега опадна и лигата и класата на играчи кои играат во таа лига и затоа се добива таков впечаток. Крај краева едни играчи си одат, нови доаѓаат, тешко е на исто ниво повеќе години да бидеш и да добиваш јаки информации за трансфери. Има и играчи член од фамилијата си назначуваат за нивни агент.
Ти ако очекуваш за секој играч да дознава од Англија, пример сеа за Н'Куду позајмицата во Барнли и за Кокелан од Арсенал во Валенсија тогаш преголеми очекувања имаш. Го пратев секој трансфер период и ти кажувам дека се нема бламирано да пишал пример Хамес се договори со Интер и слични наслови, а да немале врска. Твитерот ми е само со спортски медиуми, новинари, клубови итн, нема кај мене ина многуфина, политики и слични работи по твитерот. Сигурно немало да го следам ако се бламирал како вие со Пеџа шо го направивте. А и често се дешавало трансфер да пропадне поради ситни работи иако претходно поголемите и посложени работи се договорени помеѓу двата клуба така да тука нема што да биде обвинуван и исмејуван икс новинар зашто пишал дека е договорен трансфер, туку тука се одлучиле во заден момент двата клуба да не го прават тој трансфер.
Пишувал сигурно тој и тој играч се тема кај управата на икс клуб што значи можно е да пробаат да го ангажираат, но секако дека таа управа има повеќе имиња дискутирано и тргне по друго име и ти тука како фан ќе се разочараш зашо пример Арсенал не тргнале по Меси зашо ти е омилен, а Ди Марцио го спомнал и ќе мислиш дека трескал глупости.
Се нема бламирано посебно и ти тоа шо напиша со дан дил тотално нема врска и значи не си го прател чим викаш се глупира со дан дил зашо тој летово со Романо кога објавеа дан дил значи за неколку дена е готов трансферот и така и беше. Така да уште кога го напиша тоа ти, ми стана јасно дека не си го ни прател, Пеџа исто се сомневам да го следел туку прочитал некогаш некои шкрт англиски медиум како објавиле неш според Ди Марцио и го извртиле дури тоа како шо и знаат тоа да го направат новинарите.

Брат џабе си напишал толкав пост,кога имаш несодржани муабети,посебно хипотетичките ситуации за како јас ги перципирам нештата,да не речам истите се еквивалентни на глупости.Значи има доста луѓе,освен јас,пеџа,вицкед...можеш и на твитер да се расчиташ да видиш дека и други има што го воочиле тоа.
Единствено нешто што следам на твитер е фудбал,така да не можеш да го тврдиш само за тебе тоа.
Како што направи ти и јас комотно можам да кажам дека не го ни пратиш добро ди марцио,туку ти е во глава врежено старата слава на ди марцио и затоа си имаш створено такво мислење.
Не можеш да тврдиш дека пратиш повеќе за Арсенал,а ди марцио на таа тема се има доста пати попарено од трескање глупости за Арсенал.Муабетот за тоа како фан што се разочарувам е чиста глупост.Си го знам доста добро клубот и Венгер,плус ги следам новинарите најблиски до клубот и отрпилика знам што и како се одвиваат работите и тогаш иде ди марцио со трескање 300 глупости на врзаната тема.
Плус,пак ќе напоменам,зошто ми ставаш во уста работи што не сум ги кажал-ЏДМ не е лош новинар,далеку од тоа,само дека не е веродостоен како што беше за трансфери вон Италија.По стоти пат.И тоа не значи дека уште не погодува трансфери вон Италија,пак по стоти пат.
Некои работи не ги трескам од ракав како тебе,посебно пак да знам што луѓето за одредена ситуација мислат и не ставам на луѓе зборови во уста кои никогаш не ги тврделе. :)
Ако ти е тоа мислењето и доколку не си го приметил тоа што ти го кажувам,не е мој проблем.Фурај си го тоа мислење,не можам да ти го сменам.

Последно уредено:
Кој добар муабет, 58 промашени од 50?

За трансфери надвор од Италија, алудирав поточно на англиските. Тука му е утка до утка, не знам кога погодил нешто освен ако не е на пар часа до комплетирање на трансфер, зборам за последниве 2-3 години.[DOUBLEPOST=1515691382][/DOUBLEPOST]За трансфери во Италија, евен интерашиве нека се појават нека пишат кој од Најнголан, Видал, Ди Марија и кој и да беше им го донесе во Интер летово.

Брат џабе си напишал толкав пост,кога имаш несодржани муабети,посебно хипотетичките ситуации за како јас ги перципирам нештата,да не речам истите се еквивалентни на глупости.Значи има доста луѓе,освен јас,пеџа,вицкед...можеш и на твитер да се расчиташ да видиш дека и други има што го воочиле тоа.
Единствено нешто што следам на твитер е фудбал,така да не можеш да го тврдиш само за тебе тоа.
Како што направи ти и јас комотно можам да кажам дека не го ни пратиш добро ди марцио,туку ти е во глава врежено старата слава на ди марцио и затоа си имаш створено такво мислење.
Не можеш да тврдиш дека пратиш повеќе за Арсенал,а ди марцио на таа тема се има доста пати попарено од трескање глупости за Арсенал.Муабетот за тоа како фан што се разочарувам е чиста глупост.Си го знам доста добро клубот и Венгер,плус ги следам новинарите најблиски до клубот и отрпилика знам што и како се одвиваат работите и тогаш иде ди марцио со трескање 300 глупости на врзаната тема.
Плус,пак ќе напоменам,зошто ми ставаш во уста работи што не сум ги кажал-ЏДМ не е лош новинар,далеку од тоа,само дека не е веродостоен како што беше за трансфери вон Италија.По стоти пат.И тоа не значи дека уште не погодува трансфери вон Италија,пак по стоти пат.
Некои работи не ги трескам од ракав како тебе,посебно пак да знам што луѓето за одредена ситуација мислат и не ставам на луѓе зборови кои никогаш не ги тврделе. :)
Ако ти е тоа мислењето и доколку не си го приметил тоа што ти го кажувам,не е мој проблем.Фурај си го тоа мислење,не можам да ти го сменам.

Јас во толкав пост напишав барем шо како идат тие работи и како повеќето после погрешна слика ствараат и ти кажувам дека се нема бламирано пошо имам навика да ставам и тука на темата од него и Романо, RMC и Кикер за преговори и трансфери кои треба да се остварат и 90% се остварувало и постоело преговори, можност за трансфер. Значи виситинити работи. А ти во толкав пост пак ништо не кажа и не објасни ништо, не докажа, не даде пример, туку збориш за себе. Значи тотално ништо не кажа во толкав пост, без навреда ама така е. Дури навредено се осеќаш чиниш сум те карал. :D Муабет си правиме и ти кажувам дека грешиш пошо прееска напиша се глупирал со дан дил, а ти велам дека грешиш и дека кога објавувал за некој играч дан дил значи навистина готово било, а ми велиш да не ти ставам зборови кои не си ги тврдел.
Муабетот за разочарување како фан ти кажав само пример, не буквално да го сфаќаш и да се фатиш сеа за тоа од толкав пост.[DOUBLEPOST=1515692245][/DOUBLEPOST]
За трансфери надвор од Италија, алудирав поточно на англиските. Тука му е утка до утка, не знам кога погодил нешто освен ако не е на пар часа до комплетирање на трансфер, зборам за последниве 2-3 години.[DOUBLEPOST=1515691382][/DOUBLEPOST]За трансфери во Италија, евен интерашиве нека се појават нека пишат кој од Најнголан, Видал, Ди Марија и кој и да беше им го донесе во Интер летово.

According to Gianluca Di Marzio, For Roma, Radja Nainggolan is not for sale as Mochi and company are confident that in the coming days he will sign a new deal, but on the other side Nainggolan is hoping that Roma could satisfy his demands. Inter, Chelsea and Manchester United are interested but in the end Di Marzio have believed that he will renew with Roma.

Ете изгуглав и ти најдов шо велел Ди Марцио за Наинголан, и испаднало точно и мислам дека стварно летово Наинголан го продолжи договорот. Видал исто бил тема на разговор кај Интер, шо не значи дека трескал глупости Ди Марцио затоа што не се оставрил трансферот. Тоа е јас шо ве убедувам дека грешите.

Значи тоа е тоа шо го зборам, секоја шпекулација од Италија ја правите од него како да е, а уствари кориере и газета знаат да трескаат работи шо немаат врска

Последно уредено:

Никогаш никој нема да плати зза Делофеу 18 милиони и за Рафиња 15 милиони..бројките се напумпани до коска и плус скоро сите трансфери на графата односно нивните суми се плаќаат на рати и голем дел од нив имаат бонуси што значи сумите можат крајно различно да варираат бидејќи трансферите на професионални спортисти од еден клуб во друг е комплицирана зделка а не како на Фудбал Менаџер ќе пуштиш понуда ќе платиш и то е то...не е ова супермаркет па ајде ќе испазариме и чиста сметка-долга љубов.

може си во право ама барем јас од што имам следено кога ќе кажел дека е готово, готово било.

According to Gianluca Di Marzio, For Roma, Radja Nainggolan is not for sale as Mochi and company are confident that in the coming days he will sign a new deal, but on the other side Nainggolan is hoping that Roma could satisfy his demands. Inter, Chelsea and Manchester United are interested but in the end Di Marzio have believed that he will renew with Roma.

Ете изгуглав и ти најдов шо велел Ди Марцио за Наинголан, и испаднало точно и мислам дека стварно летово Наинголан го продолжи договорот. Видал исто бил тема на разговор кај Интер, шо не значи дека трескал глупости Ди Марцио затоа што не се оставрил трансферот. Тоа е јас шо ве убедувам дека грешите.

Значи тоа е тоа шо го зборам, секоја шпекулација од Италија ја правите од него како да е, а уствари кориере и газета знаат да трескаат работи шо немаат врска

Нека се појават интерашите и нека кажат. Ако е како што викаш ти, во ред. На крајот од денот, не ни реков јас дека не знае што збори за Италија, туку за надвор од Италија.[DOUBLEPOST=1515692709][/DOUBLEPOST]
може си во право ама барем јас од што имам следено кога ќе кажел дека е готово, готово било.
И Бодо на дан диал пушта објави :D

Уште една од низата муабети што не сум ги правел.
Ти уствари уопште не можеш да сфатиш што ти зборам.
ас во толкав пост напишав барем шо како идат тие работи и како повеќето после погрешна слика ствараат и ти кажувам дека се нема бламирано пошо имам навика да ставам и тука на темата од него и Романо, RMC и Кикер за преговори и трансфери кои треба да се остварат и 90% се остварувало и постоело преговори, можност за трансфер. Значи виситинити работи. А ти во толкав пост пак ништо не кажа и не објасни ништо, не докажа, не даде пример, туку збориш за себе. Значи тотално ништо не кажа во толкав пост, без навреда ама така е. Дури навредено се осеќаш чиниш сум те карал. :D Муабет си правиме и ти кажувам дека грешиш пошо прееска напиша се глупирал со дан дил, а ти велам дека грешиш и дека кога објавувал за некој играч дан дил значи навистина готово било, а ми велиш да не ти ставам зборови кои не си ги тврдел.
Муабетот за разочарување како фан ти кажав само пример, не буквално да го сфаќаш и да се фатиш сеа за тоа од толкав пост.

Во постот буквално ти обајснив се,а ти уште не си сфатил.И пак ќе ти го вметнам покрај сите други клубови и Арсенал.Фали уште за ова да кажеш дека си поинформиран.
И тоа не значи дека уште не погодува трансфери вон Италија,пак по стоти пат.
-Прочитај го ова уште еднаш и плус целиот мој пост што го цитираше.
Плус едно е пренесување информација а друго е споделување прв-за болдот.
Не си единствен кој прати трансфер шпекулации.
Се повлекувам од оваа дискусија,премногу се правиш на Тошо. :)

Последно уредено:
Никогаш никој нема да плати зза Делофеу 18 милиони и за Рафиња 15 милиони..бројките се напумпани до коска и плус скоро сите трансфери на графата односно нивните суми се плаќаат на рати и голем дел од нив имаат бонуси што значи сумите можат крајно различно да варираат бидејќи трансферите на професионални спортисти од еден клуб во друг е комплицирана зделка а не како на Фудбал Менаџер ќе пуштиш понуда ќе платиш и то е то...не е ова супермаркет па ајде ќе испазариме и чиста сметка-долга љубов.
Наполи за Делофеу дава 18, Барса сака 20... за Рафиња може да извадат 15 милиони како ништо. Наводно Интер, Милан и Селта биле заинтересирани. На овие луди цени, дури и малку е за играчи што играат во Барселона.

Наполи за Делофеу дава 18, Барса сака 20... за Рафиња може да извадат 15 милиони како ништо. Наводно Интер, Милан и Селта биле заинтересирани. На овие луди цени, дури и малку е за играчи што играат во Барселона.

Сакам да ти кажам дека и тие 18 милиони што "наводно" ќе ги земите за Делофеу нема да бидат толку во пракса бидејќи секој трансфер денес се плаќа на рати па затоа можеби некои и нема да се доплатат доколку се случат некои непревидливи работи до крајот на договорот..како на пример на ливчето што се пресметани милионски суми како да одиш на пазар да купваш зеленчук мудро се избегнати бонусите за Кутињо и Дембеле каде заедно ќе стигнат до 80 милиони евра ама Ригил го постира тоа како да се фали со навидум одличната економска бизнис зделка на управата на Барселона.

Затоа два-тројца ви пишавме дека неможиш да рачунаш милионски суми од правен субјект на едно обично ливче..сигурно тој што ги напиша така (макар бил и реномиран новинар) и да го објави подоцна во јавност е тежок дебил .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom