Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да ти кажам дека и тие 18 милиони што "наводно" ќе ги земите за Делофеу нема да бидат толку во пракса бидејќи секој трансфер денес се плаќа на рати па затоа можеби некои и нема да се доплатат доколку се случат некои непревидливи работи до крајот на договорот..како на пример на ливчето што се пресметани милионски суми како да одиш на пазар да купваш зеленчук мудро се избегнати бонусите за Кутињо и Дембеле каде заедно ќе стигнат до 80 милиони евра ама Ригил го постира тоа како да се фали со навидум одличната економска бизнис зделка на управата на Барселона.

Затоа два-тројца ви пишавме дека неможиш да рачунаш милионски суми од правен субјект на едно обично ливче..сигурно тој што ги напиша така (макар бил и реномиран новинар) и да го објави подоцна во јавност е тежок дебил .
Те разбирам, ама тоа е случај и со трансферите за Барса... и за Кутињо и за Дембеле може нема да се платат сите бонуси... а ако не приметуваш после тие 319 милиони во заграда ти пишува 80 милиони во варијабили :)

Не се избегнати бонусите за Кутињо и Дембеле. Пишува +80M variabiles a pagar en otras temporadas.

Сакам да ти кажам дека и тие 18 милиони што "наводно" ќе ги земите за Делофеу нема да бидат толку во пракса бидејќи секој трансфер денес се плаќа на рати па затоа можеби некои и нема да се доплатат доколку се случат некои

Нема плаќање на рати туку позајмица и откуп по завршување на позајмицата.[DOUBLEPOST=1515694882][/DOUBLEPOST]Ливерпул со продажбата на Кутињо е на нула , го покри минусот од трансферите летото и последниот со Ван Дајк .

fsassa.png
dfsdfdfd.png

Не е вкалкулиран трансферот на Кеита .

Последно уредено:
Ако беше плаќање на рати ќе беше јасно кажано во договорот, тие што се фиксни се исплаќаат веднаш, бонусите се исплаќаат во наредните пресметковни периоди за да не се наруши ффп, не дека нема да плати клубот.

Не се избегнати бонусите за Кутињо и Дембеле. Пишува +80M variabiles a pagar en otras temporadas.
Ако беше плаќање на рати ќе беше јасно кажано во договорот, тие што се фиксни се исплаќаат веднаш, бонусите се исплаќаат во наредните пресметковни периоди за да не се наруши ффп, не дека нема да плати клубот.

Какво сака нека е плаќањето..неможите да направите проста математика на обично ливче со милионски суми и правни субјекти што имаат и многу други дополнителни давачки во поглед на даноци,административни трошоци,камати и ти реков ми рече..глупости се тоа дека само 27 милиони net-spend...само неписмен економски чоек можи да направи таква математика и да напиши такво нешто.[DOUBLEPOST=1515696687][/DOUBLEPOST]
Нема плаќање на рати туку позајмица и откуп по завршување на позајмицата.[DOUBLEPOST=1515694882][/DOUBLEPOST]Ливерпул со продажбата на Кутињо е на нула , го покри минусот од трансферите летото и последниот со Ван Дајк .

Прегледај го приврзокот 183498
Прегледај го приврзокот 183499

@Rosemberg @Донев @Peja989 @Aleksandar91

И сега има врска трансферот на Ван Дајк со Кутињо? ..како така Ливерпул 160 милиони имал за трошење?

И сега има врска трансферот на Ван Дајк со Кутињо? ..како така Ливерпул 160 милиони имал за трошење?
Какво сака нека е плаќањето..неможите да направите проста математика на обично ливче со милионски суми и правни субјекти што имаат и многу други дополнителни давачки во поглед на даноци,административни трошоци,камати и ти реков ми рече..глупости се тоа дека само 27 милиони net-spend...само неписмен економски чоек можи да направи таква математика и да напиши такво нешто.
;)

Не туку ми ги превртувај работите,јас тогаш јасно потенцирав дека дел од тие пари на Кутињо се потрошени веќе а вие како хиени ми се нафрливте да ме демантирате..ете ти ја графата погоре ти објаснува дека Ливерпул е на 0 и тие пари на Кутињо се за да се покрие минусот или евентуално да се плати Кеита од Лајпцих....ама вие бевте со став "сега со 160 милиони од Кутињо ќе купат засилувања".

Тевдо, ти кажав еднаш, нема да се повторувам. На оваа тема немам намера да продолжам да дискутирам со тебе затоа што бладаш и не слушаш/читаш кога некој ќе ти пише нешто што е спротивно од твоето мислење. Смешно е кога ти објаснуваш и ми кажуваш дека разбираш повеќе од мене за тоа како фунцкионира Ливерпул. Не дека јас сум во одбор на директори ама за тебе во оваа конкретна ситуација исто како да сум.

Не туку ми ги превртувај работите,јас тогаш јасно потенцирав дека дел од тие пари на Кутињо се потрошени веќе а вие како хиени ми се нафрливте да ме демантирате..ете ти ја графата погоре ти објаснува дека Ливерпул е на 0 и тие пари на Кутињо се за да се покрие минусот или евентуално да се плати Кеита од Лајпцих....ама вие бевте со став "сега со 160 милиони од Кутињо ќе купат засилувања".
Сфаќаш дека збориш дека Ливерпул само тие пари од графата ги има заработено и нема никаков друг начин со кој зараборува?

Прегледај го приврзокот 183498
Прегледај го приврзокот 183499

Каде е Кеита? Или Лајпциг на „збор“ им го чуваат за во Јуни?

Со тие 160 од Кутињо ќе го исплатат ввд а после ќе купат играчи за 200.

Сфаќаш дека збориш дека Ливерпул само тие пари од графата ги има заработено и нема никаков друг начин со кој зараборува?

Има секакви начини за заработување ама вие пишевте стрикно дека со тие пари ќе купувале засилувања, а голем дел од нив се потрошени..150 пати го пишав истото..ајде ќе ги видиме колку ќе купуваат во иднина[DOUBLEPOST=1515697316][/DOUBLEPOST]
Озбилен си со муабетот бе или со сила глуп се прајш?

Глуп се прам

Има секакви начини за заработување ама вие пишевте стрикно дека со тие пари ќе купувале засилувања, а голем дел од нив се потрошени..150 пати го пишав истото..ајде ќе ги видиме колку ќе купуваат во иднина
Не знаеш ни сам што збориш. Толку и од мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom