Група Ц (MKD, GER, SLO, MNT) - Загреб

Која екипа нема да се пласира понатаму?

• Германија

Гласови: 9 6,2%
  • Словенија

Гласови: 14 9,7%
  • Македонија

Гласови: 14 9,7%
  • Црна Гора

Гласови: 108 74,5%

• Вкупно гласачи
    145
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.414
Поени од реакции
4.464
Јас мислам дека нашите ракометари се со највеќе настапи на ракометниве првенства. Ојлески само го возат го мкнат низ европа, Даскаловски, Велко и Ацо се од коа е формирана ЕХФ. До толку ли неаме играчи нови, макар и завршиле последни на првенство?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Јас мислам дека нашите ракометари се со највеќе настапи на ракометниве првенства. Ојлески само го возат го мкнат низ европа, Даскаловски, Велко и Ацо се од коа е формирана ЕХФ. До толку ли неаме играчи нови, макар и завршиле последни на првенство?
До толку.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
а зошто Мајнов и Кузмановски ги нема во составот?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Само да се пријавам на темава за да ги читам „стручните“ анализи и „експертизи“ на дел од фелата овде. :D

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Да де. Како би ја искоментирал играта на Недановски во 2016-та година?
И што мислиш за заминувањето на Раул во ПСЖ?
Не сакам да поверувам дека не си трол. Ако навистина го мислиш ова што го пишуваш низ сите теми....:popce:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.341
Поени од реакции
5.370
Дисинџер пак му е повреден бе на Њемачка ?
Овај толку е малер со повредите, македонска верзија од Дејан Пецаковски :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не сакам да поверувам дека не си трол. Ако навистина го мислиш ова што го пишуваш низ сите теми....:popce:
Зошто би ме помислил за трол?
Не те прашав нешто навредливо. Те прашав за мислење.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Зошто би ме помислил за трол?
Не те прашав нешто навредливо. Те прашав за мислење.
Пошто не може бе да пишуваш дека Дарт Вејдер бил во најновиот Стар Ворс филм и дека Бутин и Чупиќ доста напреднале и допрва ќе се развиваат во иднина, дека судиите стално не ебавале и дека сме топ 4 репрезентација. Едноставно н е м о ж е.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.377
Поени од реакции
6.925
За некои "меѓу потешките" за други "најслаба", групата Ц е група во која теоретски излгеда дека се се знае но во пракса е многу непредвидлива.

Маглата малку се расчисти по повредата на Борозан. Црна Гора не е воопшто наивна репрезентација и реално не се далеку од чекорот напред кој го посакуваат но сеуште не го направиле, но без Борозан (а има написи дека и Симиќ се повредил) реално тешко ќе можат да направат нешто повеќе. И без Борозан бековската линија не смее да им се потцени - Чавор и Липовина на десен бек, младиот Божовиќ и Шеваљевиќ на лев, како и неколку просечни средни бека - Вујовиќ, Пејовиќ и Анѓелич од Металург. Не смеат да се потценат, но не би требало да направат поголем резултат.

Словенија е голема непознаница. Од екипа која од втор план може да се вмеша во битката за медали, ми се чини дека може да завршат и многу пониско од планираното. Иако реално словенците имаат голема длабочина, и немаат незаменливи играчи (како нас на пример), сепак мислам дека повредите на Габер и Доленец, па до некаде и Кавтичник, ги удираат на најнезгодните позиции. Кога на тоа ќе се додаде дека Бомбач не е повикан, а во принудна пензија се веќе и Зорман и Гајиќ веќе тоа е веќе долга листа на проблематични отсуства. Особено е клучен Габер кој е срцето на одбраната, а одбраната е таа која им ја донесе светската бронза лани. Ќе ја минат групата, но мислам дека нема да имаат некое којзнае какво првенство.

Германија е во позиција кога е најопасна. Иако се бранители на титулата, пак се во некоја подзаборавена таинствена положба. Имаат огромна ротација, немаат особени здравствени проблеми и играчите им се во добра форма. Рецепт за голем резултати. Ц и Д групите се такви што бараат континуитет на добри игри (навистина е тешко да се стигне до потребните 4-5 победи против Словенија, Македонија, Шпанија, Данска и Унгарија) и заради тоа е тешко да се прогнозира но на ден пред првенството Германија делува доста моќно и во добра позиција.

И за крај нашите. Што очекувам од нашите? Искрено релативен оптимист сум. Мислам дека ќе одиграат добро првенство. Имаме каква таква ротација, имаме паметна игра. Во принцип целта како и на секое ЕП е барем 2 победи. Во случајот една против Црна Гора, и уште една против репрезентација која е подобро рангирана од нас (а сите 5 кои би биле во таа споена Ц и Д група) се подокажани екипи). Солидни сме на крило и пикер. Прашањето како и секогаш е што ќе придонесат голманите (најслаб дел од репрезентацијата уште од 2012та), како и каков придонес ќе добиеме на лев бек откако бевме на нула последните 3-4 години по повредата/пензијата на Наумче. А зошто "релативен оптимист"? Затоа што според мене 2 победи и пристоен отпор во останатите натпревари во оваа конкуренција се чини ќе биде успешен настап. Но за оние кои ирационално бараат медал ќе биде неизбежно разочарување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom