Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Интер се откажа една сезона уназад од излез у Европа, има разлика во секој случај.

Пак ќе кажам, немаат ростер, свесни се за тоа и сакаат да се фокусираат само на Серија А, која рака на срце ако не ја освојат сезонава тешко да имаат прилика во догледно време, како е тоа проблем?

Ипак праиме муабет за Наполи а не за Реал Мадрид.
Која е разликата измеѓу Интер и Наполи во случајов ? (зборам за дупењето шо го јадоја демек намерно се откажале од купот против Милан пошто немале ростер).

Која е разликата измеѓу Интер и Наполи во случајов ? (зборам за дупењето шо го јадоја демек намерно се откажале од купот против Милан).
Прво Интер има фанови на форумов а Наполи нема и затоа глеаш сеир за Интер а не за Наполи.
Второ како тоа Интер испаднал намерно? Го гледаше мечот?

И последно зашо сега само ради тоа шо тебе не ти одговараат нивните приоритети да добијат етикета на селска екипа?

Прво Интер има фанови на форумов а Наполи нема и затоа глеаш сеир за Интер а не за Наполи.
Второ како тоа Интер испаднал намерно? Го гледаше мечот?

И последно зашо сега само ради тоа шо тебе не ти одговараат нивните приоритети да добијат етикета на селска екипа?
Добро клипче дека не ми одговаарат, страв мие да не ја изгуби Јуве титулата поради то така ги етикетирам. И да за мечот со Милан убо пишав страни поназад.

Добро клипче дека не ми одговаарат, страв мие да не ја изгуби Јуве титулата поради то така ги етикетирам. И да за мечот со Милан убо пишав страни поназад.
Па не гледам друга причина бе Деви, Наполи е тој тим, јаки 11 и тук-таму некоја ок замена, во ниеден универзум немаат тим и клупа за на 3 фронта.
Не е логично да се фокусираат на она кое има најголемо значење и имаат најголеми шанси да го освојат?

Апсолутно не ги бранам, ме боли кур мене, нека умрат ко клуб ако сакаат ама реалноста е таа и сеа колку и да ме убедуваш дека ти е сеедно, очигледно не ти е а и не би било во ред да ти биде па макар и Јуве претходно да има 10 скудета во низа.

Па не гледам друга причина бе Деви, Наполи е тој тим, јаки 11 и тук-таму некоја ок замена, во ниеден универзум немаат тим и клупа за на 3 фронта.
Не е логично да се фокусираат на она кое има најголемо значење и имаат најголеми шанси да го освојат?

Апсолутно не ги бранам, ме боли кур мене, нека умрат ко клуб ако сакаат ама реалноста е таа и сеа колку и да ме убедуваш дека ти е сеедно, очигледно не ти е а и не би било во ред да ти биде па макар и Јуве претходно да има 10 скудета во низа.
Одлика на селЦки клуб, баки. Затоа вријам кога експертиве од фан клуб делат днопертизи како намерно испаднале Интер или не се замарале со ЛЕ.

Јаката м*да ако Наполи излегол намерно од купот.... Никакво правдање не смее и нема да биде доколку Наполи освои Сериа А и навивачите наши почнат да се правдаат епа наполи излезе од ЛШ од купот дрн дрн јариња.. Се знае бре, ако си јак клуб како што се претставуваш идеш мушки, е*еш на сите фрота и си газиш.. Апсолутно никако Јуве не смее да се откажува од било кое натпреварување, ниту пак сакам да се правдам доколку испаднат од Торино (или пак Аталанта) дека се фокусирале на Сериа А.. Аматерчини ќе испадна и тренерот и во управа.. Па јеботе побогу, и со 2ра постава можеш да ги добиеш и Торино и Аталанта.. А со Лацио во финалето ќе ја мислиме понатака :D

Јувентус не смее клуб ко Наполи да му земе титула*, или у превод не смее калакурница ко у Англиско со Лестер да се деси.
Ок, Наполи си градат тимче со години, да, ама пак важи тоа горе.

* Си кажаа дел, да се распаднат ко клуб уште денес ако може, покрај останатото. :D

Еве го човекот кој ќе му ја врати формата на Белоти...

20180104_092726.png

Миланези ќе снимате повратак џедаја со Синиша?

Полуфинале во купот:
Јуве-Аталанта
Милан-Лацио

Интересна работа е што и покрај тоа што големиве клубови не го освојувале многу често (Јуве 12, Рома 9, Интер 7, Лацио 6, Милан 5), многу ретко се случувало до полуфинале па макар и до 1/4 финале да догура некој второлигаш или друг нисколигаш. Скоро секогаш во најдобрите 8 се екипи од Серија А, за разлика од куповите на другите силни првенства. Исклучок имаше пред некоја година кога Милан играа со едни мртовци (не ми текнува кои) во полуфиналето.

Полуфинале во купот:
Јуве-Аталанта
Милан-Лацио

Интересна работа е што и покрај тоа што големиве клубови не го освојувале многу често (Јуве 12, Рома 9, Интер 7, Лацио 6, Милан 5), многу ретко се случувало до полуфинале па макар и до 1/4 финале да догура некој второлигаш или друг нисколигаш. Скоро секогаш во најдобрите 8 се екипи од Серија А, за разлика од куповите на другите силни првенства. Исклучок имаше пред некоја година кога Милан играа со едни мртовци (не ми текнува кои) во полуфиналето.
Тоа е единствено заради концепцијата на купот на Италија, кој што им дава големи поволности на големите екипи, поточно на првите 8 кои што почнуваат од осмина финалето.

Во ваква поставеност речиси невозможно е мал тим, уште повеќе нисколигаш да стигне далеку.

Тоа е единствено заради концепцијата на купот на Италија, кој што им дава големи поволности на големите екипи, поточно на првите 8 кои што почнуваат од осмина финалето.

Во ваква поставеност речиси невозможно е мал тим, уште повеќе нисколигаш да стигне далеку.
Треба да размислат за промена и сите екипи да почнуваат од Август, Септември. Не е реално едно натпреварување како Национален куп, толку многу да се минимизира. Знам дека повеќето екипи ќе се правдаат дека не им се игра, па непотребно трошење на играчите, бла, бла муабети ама па за што постојат екипите ако не им се игра? Сите екипи што не им се игра во било кое натпреварување треба да се самораспуштат. Нели се формирани за да играат фудбал? Како тогаш може да не им се игра? Што им се прави, им се плете?

Баш ради неатрактивноста се скрати форматот.Топ си е вака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom