Vistinata e taa sto ja pisav. Nemam potreba da lazam, ne obvinuvam nikogo konkretno (zatoa i ne objaviv slika dosega nitu ja imenuvav firmata) nitu pak ocekuvam vie da mi go resite problemot
Mojot prvicen post bese so prasanje: dali ima steta ako kapakot stoi postojano otvoren dodeka dojdat da ja remontiraat, i dali bi se podobrila rabotata na klimata kolku-tolku otkako ke se spusti na 15cm od plafon. Tolku bese muabeto i posle se razvrza nepotrebno...
Kako i da e.
Tocno, klimata e montirana nad dvokrilna vrata kon balkon. Od nad vratata do plafon ima tocno 42cm. Bidejki uredot e visok (spored specifikacii) 28cm, mozel da se montira na najniskata tocka nad vrata i da ima prostor od vnatresnata edinica do plafon ni pomalku ni poveke tuku tocno 14cm. Sto e super, sovrseno.
Arno ama, montazerite ja postavija kako sto ja postavija zatoasto nad vratata ima nekoi 15cm treger (ili kako i da se vika... Ne sum ni gradeznik ni montazer na klimi, programer sum po profesija), pa do krov ima cigla 28cm ili kolku i da se visoki.
E sega, za da ne go busat tregerot, ja napravija dupkata kon nadvor nad tregerot i ja montiraa tuka klimata, do plafon.
Sega ke dojdat da ja montiraat nad tregerot, pa ke busat pod nego na strana, cevkite ke izlevuvaat od vnatresnata edinica, i dolu levo ke izleguvaat prema nadvor. Nema da bide moze ubavo, ama ke funkcionira. Kosmodisk demokratija.