Na sredna mi e celo vreme...
Na autofan ne mi se dopaga kako raboti. Mislam deka duva na najsporo a toa vo mojov slucaj e problem deka salonov (kako sto mozes da vidis na slikata od planot) mi e cudna forma: prvite 3.5 metri do klimata e shiroko 3 metri, pa posle imas 4 metri dolzina so okolu 4.5 shirina, i plus uste eden del okolu 2 metri na okolu 2 metri (otprilika dimenziive, samo znam deka po plan dnevna, kujna i predprostor se 32.5 m2)... Znaci ima prilicno distanca za duvanje do onamu kaj sto e ladno, 8 metri otprilika, ne e klasicna kocka mestovo. Mislam deka klimata koga go zima vozduhot do sebe misli deka e prilicno zagrean pa namaluva brzina na fan.
Znaci otkako ke remontiraat da pustam na 30 stepeni na sredna fanot?
Koga se pozaliv inaku dojdoa od servis da mi merat temperatura, 50 stepeni duvase sto e OK mislam, ama volovite ne izmerija protok na vozduh. A dupli volovi se deka bea razlicni dvajca od montazerite pa ne im padna ic cudno sto e zalepena klimata za plafon, samo mi dadoa nalog da se potpisam na koj pisuvase deka uredot raboti normalno pa posle jas morav da se ebavam i da naogam kaj e problemot.
Epa dobar si togas so 50 na izduv, ne e loso za cenovniot rang na klimata, inace ko sto ti pisa kolegava na najak izduv raboti ja so krilca najdole preku den a bi dodal navecer ako ima opcija da saraat gore-dole taka ostavaj ja za da se mesa poubavo vozduhot. Inace videle oni deka e zalepena za tavan ama si se praele na tose za da ne im se s'snes na niv

).