Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
@Џони Вајсмилер ne morase tolku mnogu da pises za napoli, ok e, site imame oci, gledame kako igraat, kogo imaat i sve toa, muabetot mi e deka i oni premalce rotiraat, celo vreme istite 11 gi igra sari od start, proveri ako ne veruvas, golem kur ako bile tehnicki popotkovani, ne se roboti oni, od krv i meso se ko nasive, PLUS, igraa i vo ligata na sampionite, i vo kupot, i pak nemaat problemi na kondicionen plan, sto e slucaj kaj nas.
Kako oni ne crknale, a nasive crknale sto cela polusezona ja igraat od vikend za vikend.
Ima razlika od trener do trener, ko sto ima razlika vo sistemite, pristapot,filozofijata na teren, ima razlika i u trening metodite, nasive deluvaat preistroseno vo natprevarive, makar i ne igrale utakmica cela nedela, toj zamor i losa spremnost mozese da im se odrazi loso duri i so ebanite benevento, kade vo vtoro celosno potonaa.
Togas site bevme so ???, kako izigraa taka loso u vtoro, ama eve od segasna perspektiva poveke od jasno e deka pagaat mnogu na kondicionen plan, istoto bese i so milan, dvata natprevari, vo vtoro tonea inter na toj plan, a milan ne.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Ги менуваше ,можеби беа стартери ама пак не играа по 90 минути како Кандрева,Перишич или Икарди..овие цркнаа буквално..и ако ми го прочита постот во продолжение ќе ми ја разбереше поентата,нема потреба пак истото да го пишам
Секако нападот на Наполи има поголема минутажа иако ги вади од игра накај 80 минута, ама тоа не на секој натпревар. Играат и ЛШ и таа тројка напред Каљехон-Мертенс-Инсиње и средина со Хамшик и Алан е заедно во над 25 натпреври досега за разлика од вашите што играат еднаш неделно и имаа 6 натпревари помалку.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
@Џони Вајсмилер ne morase tolku mnogu da pises za napoli, ok e, site imame oci, gledame kako igraat, kogo imaat i sve toa, muabetot mi e deka i oni premalce rotiraat, celo vreme istite 11 gi igra sari od start, proveri ako ne veruvas, golem kur ako bile tehnicki popotkovani, ne se roboti oni, od krv i meso se ko nasive, PLUS, igraa i vo ligata na sampionite, i vo kupot, i pak nemaat problemi na kondicionen plan, sto e slucaj kaj nas.
Kako oni ne crknale, a nasive crknale sto cela polusezona ja igraat od vikend za vikend.
Ima razlika od trener do trener, ko sto ima razlika vo sistemite, pristapot,filozofijata na teren, ima razlika i u trening metodite, nasive deluvaat preistroseno vo natprevarive, makar i ne igrale utakmica cela nedela, toj zamor i losa spremnost mozese da im se odrazi loso duri i so ebanite benevento, kade vo vtoro celosno potonaa.
Togas site bevme so ???, kako izigraa taka loso u vtoro, ama eve od segasna perspektiva poveke od jasno e deka pagaat mnogu na kondicionen plan, istoto bese i so milan, dvata natprevari, vo vtoro tonea inter na toj plan, a milan ne.
Не е проблемот кај Интер во кондициската спремност, баш напротив ја колку што гледам прилично добро се физички подготвени. Види по головите, скоро половина од нив се дадени во последната третина од натпреварот. И не само тоа, нема ни еден друг симптом дека се физички неподготвени. Немаат проблем да вршат притисок во последните 10-20 минути од натпреварот, создаваат шанси, можат да го зголемат интезитетот на играта, ако треба. Кога играчи можат да ти трчаат спринтови по 60-70 метра во 90та минути, ко што прават Кандрева и Перишич, не може проблемот да биде во физичката спремност.
Проблемот во тенката клупа не е од аспект на заморот на главните играчи, туку што нема соодветен квалитет што може да влезе и да направи разлика кога перформансот на стартерите не е доволно добар. Ко што е случај последните 3-4 натпревари, кога тројката напред не игра воопшто добро. Интер на клупа, за таа улога, го има само Едер кој треба технички да покрива три позиции како прва опција од клупа. Другите две опции се 19 годишњаци, од кои, едниот минатата сезона играл во француска лига, а другиот во младинска лига. Плус, што Едер природно е централен напаѓач, односно не е толку универзален играч што може да покрива повеќе позиции. Ни Кандрева ни Перишич, па ни и Икарди, не се таа класа на квалитет што може да гарантираат таква константност, за да може Интер да помине сезона без опции на клупа и да се бори за титула. Така да, за мене, овој пад во формата е очекуван, а мислам дека и менаџментот беше свесен за тоа во летото, ама свесно го прифатија тој ризик.
Што се однесува на Наполи и останатите клубови во врвот, мислам дека таа разлика на плус натпревари кои они ги играат и во Европа ќе дојде до израз. Најверојатно, таму накај Март или Април, кога се одлучува сезоната. Среќна околност за Интер е што сите конкуренти играат во Европа. Главните играчи на Наполи имаат веќе 400-500 минути повеќе одиграно од главните играчите на Интер.

Искрено, не разбирам зошто сте толку негативни, сезоната до сега им е прилично добра. Играта е добра, имаат собрано многу повеќе бодови од што ја лично очекував, немаат проблеми со повреди. Нормално, далеку е ситуацијата од перфектна, ама и неразумно е да се очекува такво нешто. Јас уште мислам дека комотно ќе се пласираат во ЛШ.
А и, генерално, клубот работи сосема добро, дури изненадувачки добро. Како организација во добра насока се движат. Можеби тоа сеуште не се пренесува на теренот, ама особено последните две години, за мене, има голема разлика од тоа како Интер се однесуваше во минатото. Мислам дека добро го сработија groundwork-от, клубот е финансиски стабилен, многу постабилен од порано, не се прават веќе толку крупни организициски и менаџерски грешки како во минатото, работата на секое ниво во клубот изгледа покоординирана, ростерот и платите изгледаат побалансирани. Тие работи се битни за функционирањето на клубот на долг рок и порано или подоцна ќе дадат резулатат. Поставени се основите, нешто што пример Рома и Наполи го направија пред 5-6 години, и нешто што Интер требаше да го направи после 2010 година. Со тоа што потенцијалот на Интер како клуб е поголем од овие два, така да, доколку нема некои непредвидени околности, ја мислам дека од оваа сезона на натаму клубот ќе иде само нагоре. Особено ако фатат ЛШ годинава, ќе можат да влезат во еден постабилен циклус, тренерот им е погоден за тоа, тимот е релативно млад.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.948
Поени од реакции
116.491
Баце се е ова точно, ама не може бодови да губиме од Сасуоло и Удинезе. Ајде Сасуоло на гости ок, се дешава кикс, ама Удинезе дома... Без разлика што овие бодови моментално се и повеќе од добри за нас, сепак кога веќе си тргнал на арно не мора све да посереш у две недели.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Баце се е ова точно, ама не може бодови да губиме од Сасуоло и Удинезе. Ајде Сасуоло на гости ок, се дешава кикс, ама Удинезе дома... Без разлика што овие бодови моментално се и повеќе од добри за нас, сепак кога веќе си тргнал на арно не мора све да посереш у две недели.
Ќе ти направеше разлика ако ги изгубеа тие бодови со Болоња на гости и Торино дома, бро? И Удинезе и Сасуоло можеа многу лесно различно да завршат, не беше резултатот последица на лоша игра, повеќе беше на околности. Удинезе во прво полувреме спасуваа жива глава, натпреварот практично го изгуби Сантон со две индивидуални грешки. Сасуоло, Икарди имаше лоша вечер, промаши пенал и 2-3 чисти шанси, и плус грешката на двата бека Дамбросио и Кансело во транзиција кога го примија голот. Тие бодови мора да ги изгубат во една полусезона, ако еднаш околностите им биле наклонети на нив, следен пат ќе им бидат на противникот. Тој е квалитетот на играчите, тоа и може да се очекува.
Ја мислам дека сеуште ништо не посрале, далеку од тоа. Може сум грешка, ќе видиме. Ајмо сега на славје.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Сума сумарум, имавме добра полу-сезона. Неверувам дека ќе дозволиме да пропуштиме топ 4 финиш па макар и да не пазариме ништо во зимскиот трансфер период.

Имајте убава новогодишна вечер. :)

Fozza Inda <3

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
ke bide kaznet kandreva za plukanjeto prema navivacite ili ke bide zamizeno ?

Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.873
Барем 5 пати го имам пишано истово:НЕМАМЕ ИГРАЧ НА СРЕДИНАТА КОЈ ШТО ЗНАЕ ДА НАПРАВИ РАЗЛИКА И СО ЕДЕН ПОТЕГ ДА ЈА ИЗВАДИ УТКМИЦАТА.
Нешто што беше Снајдер на времето.
А и Икарди не е таков тип на играч што може да издрибла 1-2ца и да постигне гол.
Кога велев летото дека поминавме лошо на трансфер пазарот,за гуша ќе ме фатевте.Не може бе тим со амбиции за топ 4 да нема ниту еден играч кој ќе прави голема разлика на теренот.Јувентус и Наполи имаат по неколку такви.И сеа со нив ќе се токмиме?Па сите утакмици против послаби тимови ги добиваат рутински.Ние против сите подобро организирани тимови даваме 101% од можностите за да тепаме.И ќе се погоди некој тим со поцврста одбрана и 2 шанси во цела утакмица ќе направиме.
Ама неее,не ни треба нас скап трансфер,јер Гаља и Марио се иднината на фудбалот.Најголемата глупост што се има истресено на фан клубов е тоа што трансверот на Марио се оправдуваше со тоа што имал освоено европско.:tapp: Па и Грција освои европско во 2004,па не ми текнува Реал или Манчестер да го купија Харистеас.
Ако фатиме топ 4 што е и реално очекување,ќе треба влето минимум 3-4ца првотимци да се земат,оти иначе во ЛШ Баерн 12 ќе ни дај.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Бидејќи ФФП важи само за нас, и само ние во цела Европа не смееме да правиме трансфери, се отежнува доаѓањето на Пасторе.

Марио и Броз не вредат ништо со ваква форма па во потрага по милиони ке го даваме Икарди на Реал..

100м плус Бензема за старт на преговорите :D

Kajgana Shop

На врв Bottom