Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.271
Поени од реакции
13.226
Некој дибала,друг ги мољака баделји и мбии да дојдат безпари.Неможе така другари...

Ама јас не сум разбирал,ама кинеската влада санкции,ама кондогбија бил јак,ама жоао марио бил европски првак...крвта да им ја изнаебам неспособна!Мрш!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Член од
29 март 2013
Мислења
4.706
Поени од реакции
4.552
И се уште немаме доволно силен тим за ЛШ, и после толку години дебатирање тука во темава... :LOL:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Врска немаме, место да подигаме игра како одминува сезоната ние во бунар тонеме.
Шо очекуваше после 120 минути против Милан...не знам сите што очекуватвте после тоа мачење и трошење до максимум?..да ораат играчите?[DOUBLEPOST=1514671486][/DOUBLEPOST]
И се уште немаме доволно силен тим за ЛШ, и после толку години дебатирање тука во темава... :LOL:
Си го напикаа сами после катастрофалното лето каде не воведија солидни играчи за ротација..и сега нека се моли СПалети да не се повреди еден од Перишич-Икарди-Кандрева...и ги разбирам до максимум зошто играат лошо,роботи да беа ќе цркнеа досега...неможи бе другари 20 и кусуро утакмици со ред да играш по 90 минути без никој да те заменва и да ораш како ништо да не е...сите големи екипи имаат ротација и ги одмараат нивните главни играчи на дел од натпреварите а на некои се резерви..нашите нон стоп...епа нека се ебаат со Карамох,Едер и Габигол

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
da, zatoa se treti na tabela :)
nisto podobri u toj segment ne se ni lazio ni roma, eve gi roma denes so sasuolo doma kiksnaa, ne uspeaa ni mrtvite kievo gosti da gi pobedat a oni kolo prethodno 5 od inter primija, raznisani bea.
Ama deka imame golemi slabosti, imame, momentalno i trenerot pocna da potfrla i del od klucnite igraci, del od niv dosta se umisleni zvezdi i uzivaat luksuz zasto nemame dobra klupa a za toa se vinovni tie sto ja kroea transfer politikata, a i faktot sto sme onevozmozeni da trosime pari od gazdite poradi politika.
Vo vakva situacija skauting sistemot treba da profukcionira, da se najdat eftini a kvalitetni igraci sto vo idnina bi dogurale i nad 50m evra na transfer marketot, ja neznam kako ne im teknalo na ovie deka ako veke se ograniceni finansiski, deka spasot megjudrugoto e tuka i vo mladinskata shkola, druga opcija ne postoi, a u ovie 2 segmenti realno ocajno funkcionirame.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.948
Поени од реакции
116.491
Прво и основно, Спалети да ти ја ебам мамицата у пичка ја на тебе. Ќе ти ебам тоа ќелавото дртаво створење, имаш фантастичен старт, 15 кола без пораз, Јуве, Наполи и Рома на гости без пораз, и доаѓаш доживуваш фијаско против Порденоне, Удинезе и Сасуоло. Мрш све ти ебам.

Второ, да им ебам се најмило на оние преплатени 11 гомна што искочија денес на терен, на сите од прв до последен без никаков исклучок. За што кур играат овие бе, онака за разонода? Алооооооооооо бреее, на домашен терен имате НУЛА шанси, во последните 6 мечеви 1 постигнат гол, па што кур сакате??? Може ќе звучи смешно, ама додека тренирав кошарка тренерот не учеше дека на домашен терен не смее да се губат бодови и дека на екипите треба нозете да им се тресат кога ќе се приближат километар до сала, а тек па кога ќе влезат во неа. Истово треба да важи и за гомнава наши, абе на Меаца треба унапред да си упишуваме 3 бода против умреници од екипи, а не Удинезе да ми изиграва Реал Мадрид и да не посрамотува пред цел свет.

Трето, Кандрева одма исписница задутре, и така е први јануари и почнува трансфер периодот, сместа у Спал нека го дадат и очи да не му видам веќе. Он ќе плука према навивачите, абе крвта да ти ја ебам еднодимензионална, место да наведнеш тоа главата и да гледаш да ја поправиш играта ти ќе плукаш по навивачи... МРШ!

Не е на арно работава, следат Виола гости и Рома дома, две апла заебани утакмици, а ни доаѓаат во најлош можен период кога сме скроз раздрмани и не знаеме каде тераме. Во други услови овие две утакмици би биле најдобар можен начин за кревање на самодовербата и формата, ама со Спалети искрено скептик сум, човекот едноставно секогаш чоукнува кога е најпотребно така да...

Све ти ебам Интер, све најмило у пичка, не може ништо нормално со тебе да се деси. ЕБИ СЕ

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
Мака ми е за полусезонава , можевме подобро , но што е тука е . Три до четири засилувања се неизбежни ако сакаме да бидеме в година во ЛШ.
Десно крило , плеј и мотор во средина фали , добар дефанзивец што знае да повлечи напред . Ко ке помислам како ке легнеше Видал или Наинголан во овој Интер ...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Ех Наинголан, какво играчиште испуштивме...
Добро што не загубивме, али формава е вина на Спалети. Мораше да им даде повеќе шанса на Карамоа и Едер, како и да му најдеше позиција на Марио.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ех Наинголан, какво играчиште испуштивме...
Добро што не загубивме, али формава е вина на Спалети. Мораше да им даде повеќе шанса на Карамоа и Едер, како и да му најдеше позиција на Марио.
Карамох и Едер немаат квалитет за Болоња а камоли за Интер,... Има преголема разлика помеѓу резервите и првиот тим и тука е проблемот а баш најклучните игтачи во нападот се оставени сами на себе без одмор, и нормално е дека ќе бидат истрошени со 1 гол во последните 6 натпревари.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Карамох и Едер немаат квалитет за Болоња а камоли за Интер,... Има преголема разлика помеѓу резервите и првиот тим и тука е проблемот а баш најклучните игтачи во нападот се оставени сами на себе без одмор, и нормално е дека ќе бидат истрошени со 1 гол во последните 6 натпревари.
Ne ti e na mesto muabetot, i prosto ednostavno ke ti objasnam zasto ... Napoli.
Koi zameni gi imaat oni, narocito za napadot :), a igraa i vo liga na sampioni, pa go nemaat problemot so zamorot, naprotiv, oraat 90 minuti i igraat ubav fudbal.
Mnogu e ednostavno kade lezi problemot za istrosenosta, si ima svoe ja i toa sto spaleti ne rotira, ama ete i sari ne rotira pa deluvaat kade kade pospremno od inter.

A bene e u pravo, imase nekolku priliki sezonava da se razigraat i rezervite, ili barem da se napravi obid za takvo nesto, spaleti toa odbi da go pravi a vo odredeni situacii ne ja trosese ni tretata izmena. Mozese so spal, benevento, verona, da rotira, da se obide so barem 2ca drugi igraci, ili u dobieni natprevari toa da go pravi u zadnji 20 min. A ne skoro sekogas u ogan da gi frla, i samo togas da gi koristi, bez tronka hrabrost toa da go napravi od start protiv apla poslab protivnik. Ne vikam deka klupata ni e nesto wow, ama trebase da se obide keljaviot da istempira barem na eden igrac od istata pojaka forma, vaka dobiva umisleni superstarovi u perisic i kandreva, vakov luksuz ko ovie sto forsiraat ni ibra ne terase be ... a bese bog i batina u inter.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Ти одговори Син, али да дополнам, и тие тимови тепаат други тимови во Серија А, така да можат и во Интер со подобра околина, кога еден Лаксалт стана играч, можат и овие. Не треба цел тим да го ротира, доволно е еден од овие двајца да го ротира со послаби тимови.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.706
Поени од реакции
4.552
FB_IMG_1514715351369.jpg

Се извинувам за оф топиков али фоткава ме пресмеа и морав да ја споделам. Генијално! :LOL:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ne ti e na mesto muabetot, i prosto ednostavno ke ti objasnam zasto ... Napoli.
Koi zameni gi imaat oni, narocito za napadot :), a igraa i vo liga na sampioni, pa go nemaat problemot so zamorot, naprotiv, oraat 90 minuti i igraat ubav fudbal.
Mnogu e ednostavno kade lezi problemot za istrosenosta, si ima svoe ja i toa sto spaleti ne rotira, ama ete i sari ne rotira pa deluvaat kade kade pospremno od inter.

A bene e u pravo, imase nekolku priliki sezonava da se razigraat i rezervite, ili barem da se napravi obid za takvo nesto, spaleti toa odbi da go pravi a vo odredeni situacii ne ja trosese ni tretata izmena. Mozese so spal, benevento, verona, da rotira, da se obide so barem 2ca drugi igraci, ili u dobieni natprevari toa da go pravi u zadnji 20 min. A ne skoro sekogas u ogan da gi frla, i samo togas da gi koristi, bez tronka hrabrost toa da go napravi od start protiv apla poslab protivnik. Ne vikam deka klupata ni e nesto wow, ama trebase da se obide keljaviot da istempira barem na eden igrac od istata pojaka forma, vaka dobiva umisleni superstarovi u perisic i kandreva, vakov luksuz ko ovie sto forsiraat ni ibra ne terase be ... a bese bog i batina u inter.
Пак погрешна компарација правиш.....Сари во неколку наврати ги одмараше Каљехон и Инсиње...настрана тоа..погрешна ти е споредбата со Наполи бидејќи Наполи имаат поквалитетен тим од Интер,Наполи имаат играчи кој со потег можат да решат натпревар и без трошење(рутински) да добијат натпревар,додека Интер мора да се пораѓаат секој дуел и да влегуваат со 100% од силите за да добијат едни Каљари и Киево..Перишич и Кандрева како прво не се таков квалитет што можат да направат разлика како Инсиње и Каљехон т.е. се послаби играчи,и кога ќе го спомниме тука Мертенс каде перфектно се надопоклнува со нив и во техничка смисла за Икарди е Меси тогаш доволно ќе ти стани јасно што сакам да кажам.

Имаат подлабок и пофлексибилен среден ред..Жоргињо,Алан,Хамшик.Диара,Зејлински,Рог сите се далеку технички подобро потковани од нашите и покомпактни фудбалери во склад со нивниот систем..кај нас таков е само Борха Валеро....плус тоа што секој натпревар влегуваат со различна тројкаако веќе ги спомниме и бекојте тогаш нема што да се коментира,онај казмата Хисај за сите наши бекој е измислен.....

Многу погрешна перцепција имаш на работите за Наполи,ако играат со истата тројка напред не значи дека секој натпревар се со истите фудбалери...како екипа имаат дефинирана игра,дефиниран стил и лесно се носат со малите екипи без да се трошат во некои наврати..Интер нема таков луксуз бидејќи нема квалитет па затоа мора да влегува посериозно на натпреварите...се виде колку беа очајни со Беневенто и Спал каде одвај победивме кога сакаа без трошење да ја завршат работата.

Јас сметам дека било кој тренер да беше и било какви подготовки да имаа пак ќе беа истрошени со ваквото темпо...Перишич и Кандрева секој натпревар прават по 30-40 шрпинта напред-назад и вие очекувате од нив нешто нереално[DOUBLEPOST=1514718324][/DOUBLEPOST]
Ти одговори Син, али да дополнам, и тие тимови тепаат други тимови во Серија А, така да можат и во Интер со подобра околина, кога еден Лаксалт стана играч, можат и овие. Не треба цел тим да го ротира, доволно е еден од овие двајца да го ротира со послаби тимови.
Друго е кога играш за голема екипа со амбиции како Интер,друго е за Џенова кога ќе ти се трефни еднаш од три натпревари да победиш...играњето за голем клуб бара константност,поголема дисциплина,максимална фокусираност и желба за победа во секој натпревар..секако и кога ќе го додадеме притисокот тогаш разликата е огромна ...Карамох и Едер се само role players и немаат капацитет да ги покријат првотимците бидејќи играат на такви позиции каде од нив се бара квалитет,потег,разлика...

Управата и целиот клуб потфрли во летото и то е то...сега секое купување ќе биди панично

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Целосно потфрли нападот а Спалети очајно се обидува да ротира со Валеро, Марио и Брозович како триквартиста а никој не си ја брка работата како што треба... Што е најтрагично, кога Валеро е понапред недостига пред одбраната и така делуваме уште полошо.

Нe знам колку е реално да се купат 3ца играчи во Јануар... да се изведе некаква позајмица или да се жртвува Брозович или Марио.
Триквартиста, крило и солиден штопер како трета опција за недај боже да се повреди и Ранокиа.

Се на се, успешна полусезона. Мислам дека и позитивно е тоа што се знаат точно кои се проблемите и недостатоците во тимот.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Пак погрешна компарација правиш.....Сари во неколку наврати ги одмараше Каљехон и Инсиње...
Кога ги одмараше? И двајцата беа стартери на сите натпревари досега, а Инсиње беше повреден и пропушти Серија А и ЛШ. 25 натпревари од кога почна сезоната игра со истите во напад.

Го ротира само средниот ред и трите измени секогаш му се Зјелински, Рог и Дијавара. Хамшик, Жоржињо и Алан му се првотимци.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога ги одмараше? И двајцата беа стартери на сите натпревари досега, а Инсиње беше повреден и пропушти Серија А и ЛШ. 25 натпревари од кога почна сезоната игра со истите во напад.

Го ротира само средниот ред и трите измени секогаш му се Зјелински, Рог и Дијавара. Хамшик, Жоржињо и Алан му се првотимци.
Ги менуваше ,можеби беа стартери ама пак не играа по 90 минути како Кандрева,Перишич или Икарди..овие цркнаа буквално..и ако ми го прочита постот во продолжение ќе ми ја разбереше поентата,нема потреба пак истото да го пишам

Kajgana Shop

На врв Bottom