Нема во мк...Од али експрес е порачаноAj vaka offtopic od kade da se nabavi vakov merac kaj nas vo mk dajte link[DOUBLEPOST=1513520797][/DOUBLEPOST]
Aj vaka offtopic od kade da se nabavi vakov merac kaj nas vo mk dajte link
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема во мк...Од али експрес е порачаноAj vaka offtopic od kade da se nabavi vakov merac kaj nas vo mk dajte link[DOUBLEPOST=1513520797][/DOUBLEPOST]
Aj vaka offtopic od kade da se nabavi vakov merac kaj nas vo mk dajte link
togas 5000% imas ELEKTROMAGNETEN VENTIL. Inace na slikite mnogu ubavo se gleda (toa e bas onaa vo preden plan so crn kabel preku koj go kontrolira elektronikata), tuka nema ni traga od kapilara.
@Strelec po se izgleda si vo pravo, na slikata ne se gleda najdobro dali nekoe od cevcinjata od 4-krakiot ventil e povrzano so "EEV-to" koe normalno treba da ima vlez i izlez na potisniot vod.
..............
Sekogas imajte na um deka eden covek i edno magare se SEKOGAS popametni (doduse i poglupavi ) od eden covek.
Ako citas medju redovi ce razberes deka ne postoi takva moznost ili e epten e mala da poseduva i Pulse Modulated Electric Valve http://www.emersonclimate.com/Docum...onicexvalves/EX2-Pulse-Modulated-Electric.pdf. Gledas i samiot od primerot so LG-to, ako si vo sostojba otvori ja nadvoresnata edinica i baraj nesto kako na slikata, nesto sto dobiva napojuvanje,a ima cevcinja za vlez i izlez na freon. Inace kapilara e tenko cevce so diametar od 0.8-1.0 mm so dolzina 0.5-0.8 m ( dolzinata i precnikot se razlicni i se proektirani za sekoja snaga i kapacitet, vsusnost i tuka e majstorijata pri proektiranje ) namotano vo spirala.....[DOUBLEPOST=1513531004][/DOUBLEPOST]@tzlatko bidejki gledam deka si dosta strucen pa mozes li da mi kazes mojot Vivax AEZI 18 btu dali ima kapilara ili EEV
I koja e razlikata izmagu EEV i kapilara
Pozz fala odnapred.
Trebase i manipulacija da e pod navodnici. Znaci ce strazaris i ce me "fatis" kako prodavam necii uredi i so toa ce me razotkries.... Abe ova e da ne veruvas! Ti mu pruzas raka a toj e na strek i ce razotkriva. Sakav samo da gi zakopame sekirite, ne mora lula na mirot, ne pusam vece 10 godini, ama izgleda tvojata selira e seuste otkopana.Ке ги пратам твоите идни постови, и секоја "недогледана" "недочуена" или било каква маниупулација ке ти ја разоткријам, биди сигурен во тоа.
Fala na odgovorot inaku ne sum vo moznost da go otvoram Vivax-ot bidejki mi e pod garancija pa nedajboze ako se sluci nekoj defekt ke nema da vazi garancijata inaku ova mi e 2-ra zima so vivax-ot i sum zadovolen za cena od 31.500den e odlicna klima.Ako citas medju redovi ce razberes deka ne postoi takva moznost ili e epten e mala da poseduva i Pulse Modulated Electric Valve http://www.emersonclimate.com/Docum...onicexvalves/EX2-Pulse-Modulated-Electric.pdf. Gledas i samiot od primerot so LG-to, ako si vo sostojba otvori ja nadvoresnata edinica i baraj nesto kako na slikata, nesto sto dobiva napojuvanje,a ima cevcinja za vlez i izlez na freon. Inace kapilara e tenko cevce so diametar od 0.8-1.0 mm so dolzina 0.5-0.8 m ( dolzinata i precnikot se razlicni i se proektirani za sekoja snaga i kapacitet, vsusnost i tuka e majstorijata pri proektiranje ) namotano vo spirala.....[DOUBLEPOST=1513531004][/DOUBLEPOST]
Trebase i manipulacija da e pod navodnici. Znaci ce strazaris i ce me "fatis" kako prodavam necii uredi i so toa ce me razotkries.... Abe ova e da ne veruvas! Ti mu pruzas raka a toj e na strek i ce razotkriva. Sakav samo da gi zakopame sekirite, ne mora lula na mirot, ne pusam vece 10 godini, ama izgleda tvojata selira e seuste otkopana.
голема работа под гаранција билаFala na odgovorot inaku ne sum vo moznost da go otvoram Vivax-ot bidejki mi e pod garancija pa nedajboze ako se sluci nekoj defekt ke nema da vazi garancijata inaku ova mi e 2-ra zima so vivax-ot i sum zadovolen za cena od 31.500den e odlicna klima.

!!!vo 2018god citaj cel tekst:http://24vesti.mk/grad-skopje-kje-kupuva-elektrichni-avtobusi-edna-od-merkite-protiv-zagaduvanjetoВо 2018 година, со финансиска поддршка од Град Скопје, граѓаните ќе добијат убвенции при набавка на инвертери за затоплување, за што се обезбедени 160.000 евра.
Znas kako vikaat "bolje ista nego nista"Па добро бе преку .!. ми се дојдени до кога само за Скопје ќе се фрлаат пари (скопје 2014, сувенции за велосипеди, печки на пелети...), што сме ние останативе граѓани од втор, трет ред или ние служиме само за да плаќаме даноци
Инаку поздрав за идејава ама барем да не не делат на град Скопје и останата раја срамота е!
коментаров е надвор од темата ама неможев да се воздржам и да не искоментирам.
Ke si dojdete i vie tuka kako mnogumina vasi prijateli i rodnini so se veke skopjani i ke dobivate subvencii za se i sesto. Celta e da ve navlecat i stanovite na cigla mafijata da se prodavaat kako podmackano so zarabotka preku 100%.Па добро бе преку .!. ми се дојдени до кога само за Скопје ќе се фрлаат пари (скопје 2014, сувенции за велосипеди, печки на пелети...), што сме ние останативе граѓани од втор, трет ред или ние служиме само за да плаќаме даноци
Инаку поздрав за идејава ама барем да не не делат на град Скопје и останата раја срамота е!
Jok, vo Makedonija samo Skopje e grad, drugoto se sela se.Znas kako vikaat "bolje ista nego nista"
Inaku da vo pravo si osven Skopje treba i za drugite gradovi da vazi taa subvencija na klimi inverter

ЈА читале темава, добиле инспирација и донеле одлука... за субвенционирање инвертери!Тооооооооооооооооооп ако има субвенции за инвертери конечно!!!!!!!!!
Паметна одлука, редно беше!Dali i kaj tebe na tvojata vivax koga ke postigne zadadena temperatura vnatresniot ventilator ne se gasi vrti poleka a perkata se zatvara 2/3 jas zemav pred nekoe vreme vivax aeri 18 gree super ama ova strasni me nervitaFala na odgovorot inaku ne sum vo moznost da go otvoram Vivax-ot bidejki mi e pod garancija pa nedajboze ako se sluci nekoj defekt ke nema da vazi garancijata inaku ova mi e 2-ra zima so vivax-ot i sum zadovolen za cena od 31.500den e odlicna klima.
Субвенции ќе доделува град Скопје не Влада на РМ.Па добро бе преку .!. ми се дојдени до кога само за Скопје ќе се фрлаат пари (скопје 2014, сувенции за велосипеди, печки на пелети...), што сме ние останативе граѓани од втор, трет ред или ние служиме само за да плаќаме даноци