Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Од сите неверојатни луѓе на ова планета ....
Од сета убавина на ова планета некој со акаунт направен пред 23 дена и првиот човек кој почнал да го следи сум јас зарем не е животот магичен и тоа ни помалку ни повеќе туку на финчер тројката 92 одма после независност додуша ова ќе му дое the martian ама ако марк валберг(Мет дејмонд де ги мешам сепак да ја задржиме оргиналноста) е првиот тогаш мистеријата проаѓа на ново ниво кој е двојката хелп ме плис ам десперат или можеби баткава е од иднината а во меѓувреме ридли скот ги засукал ракавите и снимил втор и трет дел па од таму и доаѓа марсовец3 ама Ридли скот е фосил као е можно да дошол и до трет дел анивеј еј марсовец кој и да си има многу многу многу појаки човечиња од мене на летер за следење ко на пример https://letterboxd.com/punq/ 1235 ова година :pos:Овој е инвалид немам друго логично објаснување очигледно е парализиран од вртатот надоле :pos:

1_2_12.png

Последно уредено:
За тие што не ја следат темата за Оскарите, денеска Академијата ја објави кратката листа од 9 филма кандидати за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје. Мојата LB листа со сите филмови кои некогаш влегле во таа кратка листа, откако е воспоставен таков начин на избор на номинациите, е update-увана, па повелете: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/best-foreign-language-film-2006-2016-shortlists/

Јас имам 37 од 108, или 34%. Од годинешните - 2 од 9.

The Lobster > The Killing of Sacred Deer

Иако морам да признаам Јоргос користи доста кадри од Кјубрик, посебно долгите сцени во осветлената болница, сцените без звук, сцените само со музика проследена на оркестар, скалило плус во однос на камера и режија од Јастог, но ликовите дефинитивно недоизработени и проблематични. Имав проблеми и со ликот на Кидман и на Мартин. Јасно ми е дека филмот е работен доста според грчката историја ама сепак многу нејасни ликови без некоја цел. Очекував малку повеќе, но доста вознемирувачки крај.

8/10
Мене не ми е гледан The Lobster и неможам да ги споредам двата, но The Killing of a Sacred Deer многу ми се допадна. Ваков спор и тежок психолошки хорор одамна немам гледано.

Dunkirk од друга страна не ми го задржа вниманието од старт и не го изгледав.

Mother! ми беше хаос цел филм и ништо не разбрав ама ми се допадна како е склопен. Барем не беше досаден. :)

Вотка запали торентот у најскор можен рок

TimeScapes заборавив да ти го предложам у Moviespotting инаку чоеков е другарче со теренс па сеа ти види си :pos: инаку сеа Tom lowe ќе вади нов филм се вика AWAKEN и делуе доста жестоко И Terrence Malick-Produced ‘Awaken’ :D Мал вовед
“Awaken” is a documentary film exploring humanity’s relationship with technology and with the natural world. Shot over a five-year period in more than 30 countries, the film pioneers new timelapse, time-dilation, underwater, and aerial cinematography techniques to give audiences new eyes with which to see our world. “Awaken” is a celebration of the spirit of life, an exploration of the Earth, and an ode to the Cosmos.Само за ова премиера у 2094 :pos:као по обичај додуша уште го немам изгледано Song to song така да брука ама не го чувам иако уште коа искочи го симнав али го чувам за почеток на 2018 :love:
И да TimeScapes симнувај и те чекам да скокнеш со импресии као да правиш bungee jumping

Ова му е коментар на тхепиратебај:place:
43423.png

И гранде те бендиса Day of the Wacko факинг Полска какво филмиште извади си го препозна лери дејвид у филмов така :pos: и фала ти шо ме испоштуе башка знаев дека ќе ти се допадне :backa:

Еден од подобрите филмови оваа година излезе The Killing of a Sacred Deer. Прекрасна глума и режија со језива но интригантна приказна. 9/10

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom