Да цела сметка е ! И јас сакам 22-23 Ц ама со мали деца кои нон стоп беснеат, трчат од соба во соба, лежат и се препелкат по паркет (никако по тепих ) тоа е малку. Потребно е барем 25 Ц, и тоа реални ! Не од оние 25Ц ама само на таванот , што ги добиваат сопствениците на инвертер без iFeel, iSee, iFollow iWhateverProblem kaj klimite e so pagja cop pri povisoko namesteni temperaturi, poso se zgolemuva i razlikata megu nadvoresnata i vnatresnata temperatura. Najpametno e klimite da rabotat max na 23-24c, za moj poim idealna temperatura, a toj so bara potoplo poarno na peleti da bara care. Inaku od 25c nagore mene veke ne mi e prijatno i pocnuvam da se potam, za kogo kako. A ne napisa dali ti e taa cela smetka za struja, ako e taka pa i ne e loso po 2.5-3 bona e obicno prosecna smetka za struja bez klimite.
Тоа е, нема ем топло ем џабе ! Има само млако и поевтинко !
Апа и пелетите што се едни економични , немај до каде ! НА жалост повеќето плачат сега оти вложија еден куп пари и тоа со некоја луда идеја којзнае од кого и каде им всадена дека ќе си поминат поевтино од дрвата... !? ЈАс веќе со години не можам да им се изначудам ! Абе каде само ги наоѓат вакви златни за колење И сега се греат по третина или најмногу по пола ден ! Доволно било Само и само да не дадат повеќе за пелети отколку за дрва што давале ама се грееле по цел ден и тоа убаво тогаш со тоа чадалниците на дрва
Да кажеа, да, сакам поголем комфор, не сакам цепење, редење, сакам на готово во вреќичка (иако има и дрва на готово исцепени по м3 во палета...), иако е поскапо, ќе ги разберев ! А вака непотребна инвестиција од 1000 еур минимум за поголеми сметки и послаба топлина од уред со гаранција од само 1 год кој работи не на дрво, туку на отпадоци од дрво чија цена варира почесто од цената на горивата кај регулаторна WTF!?
Башка повторно троши струја за вентилатор за палење за резервоарот...абе чудо...
На крај само несакаjќи се претвориле во донекаде чувари на околината
A тоа и не е толку лошо иако ни го барале ни го сакале
Индикативна емисија на честички:
– Камин и печка на дрва (по 4 часа горење): 150 г
– Пелети (по 4 часа на горење): 5 до 20 г
Последно уредено: