- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.888
Pravilna rabota na inverter e da se pali i da ne se gasi, taka i najmalku trosi struja. Kaj mene e namesten na 23c 24/7 isto i kaj site so gi znam so se great na klima. Golema greska praat tie so gi gasat, zaradi ladnite zidovi sigurno pagja cop na klimata. Inaku na ovie temperaturi stan 50-60m2 go zagrevas bez problem so pomalce od 2000 den mesecno so klima. Parnoto ke te cini duplo poskapo so ogled na toa deka go plakas i letoska to est preku cela godina, a i na drva da se grees so pomalku od kubik na mesec nema da projdes.А ти као твојо супер мега хипер инвертер го палиш насабајле na -5C , -15C и одма , секундарно дува со +55 Ц и прави растур по дома, за пола саат сауна и јајцата ти се округли а не скоцкани![]()
„Абе иди бегај“ што би рекол Жикина ДинастијаНемој мене со тие приказни
![]()
Е сега што ќе ми реплицираш, дека треба да ја оставаш цела вечер на помала температура да си крцка климата ?
Епа и тие си го оставаат ќумбето со еден голем буков ќутук кој држи жар цела вечер и сабајле е супер пријатно. Само си доставаат уште еден голем ќутук после будење во тоа вратиштето и пак се мирни до пладне...Значи не е така едноставно ! Има многу аспекти и ништо не е црно бело туку различни нијанси на сиво ! И после се чудите зошто има еден куп екстремно незадоволни од нивните инвертери ! Епа има, епа ради вас ! Оти без никаква причина ги лажите дека со 1500 - 2000 ден месечно ќе се греат на 25 Ц цел стан...
ps. aj me nasmea i so bukovite kjutuci, jes da e donekade taka, ama ne se stava eden tuku barem 3 kapitalci onaka troa podebeli, pa koga ke vidis samo tie kapitalcite so gi klavas navecer eden kubik drva ke iskocat na kraj od mesecot, a kade se tie za denje.
Последно уредено:

) тоа е малку. Потребно е барем 25 Ц, и тоа реални ! Не од оние 25Ц ама само на таванот , што ги добиваат сопствениците на инвертер без iFeel, iSee, iFollow iWhatever