Беко или Електролукс

• Креатор на темата Креатор на темата ПеткоМК
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Во план сум да купувам апарати за во кујна (фурна, плотна и фрижидер), па разгледував модели од овие марки. Ме интересира дали има некој искуство со модели од Беко или Електролукс па да даде свое мислење. Јас лично имам фрижидер од Беко и сега засега сум немал никаков проблем, меѓутоа незнам за фурни и плотни како се имаат покажано.

Во план сум да купувам апарати за во кујна (фурна, плотна и фрижидер), па разгледував модели од овие марки. Ме интересира дали има некој искуство со модели од Беко или Електролукс па да даде свое мислење. Јас лично имам фрижидер од Беко и сега засега сум немал никаков проблем, меѓутоа незнам за фурни и плотни како се имаат покажано.

Кога станува збор за фурна и плотна, поготово фурна.. само Електролукс, кога сме кај овие две опции. Работам со техника и од искуство на потрошувачи и вработени, Електролукс > Беко во секој поглед.

Плус пред година дена правев нова кујна и се подновив со Електролукс, презадоволен сега за сега.

Кога станува збор за фурна и плотна, поготово фурна.. само Електролукс, кога сме кај овие две опции. Работам со техника и од искуство на потрошувачи и вработени, Електролукс > Беко во секој поглед.

Плус пред година дена правев нова кујна и се подновив со Електролукс, презадоволен сега за сега.
Кога веќе работиш со тоа, кажи за поголемите апарати препорака до 2-3 производители.

За фурна и плотна Електролукс, кај и да прашаш тоа ќе ти го кажат. За другиве апарати не знам.

Беко шпорет, Беко фрижидер и Беко телевизор сум имал.

КАТАСТРОФА!

Толку од мене другар.

За Беко незнам,али немој да се заебеш да земеш Електролукс,таква катастрофа нема.Земавме нова професионала кујна од Електролукс за во хотел на 800.000 евра.Катастрофа,у рок од две години се се расипа,и со адвокати со тужења со судења им ја вративме,и си рефундиравме дел од парите.Занчи катастрофа.Најлоши можни зборови!
Совет ако купуваш шпорет,немој да си се заебеш да земеш индукција.Има коса да ти побели.
Мој совет е да си земеш Горење,цена квалитет,нема да згрешиш.Или Бош,ако си спремен да платиш )))

Некои се задоволни од Беко, други од Електролукс, трети од Самсунг, Бош, Горење итн. Зависи како ќе се погоди. Јас би ти препорачал Горење.
За помалку буџет имаш попуст на вградлива бела техника од Беко гледам по ФБ излегуваат некои реклами.

За производи кои имаат слична цена, јас би го одбрал оној кој има гаранција на подолг период

од Беко до сега фрижидер и перална само
фрижидерот трета година без проблеми а пералната 11 година и мака си нема
со електролукс никакво искуство

Sent from my iPhone using Tapatalk

Електролукс користиме фурна успешно скоро година дена. Плотна Bosch, а машина за садови Беко. (y) За фрижидер топла препорака за LG no frost со 10 год гаранција на мотор. (y)

+1 за Електролуск, топ се кај мене и фрунатат и плотната.

Кога веќе работиш со тоа, кажи за поголемите апарати препорака до 2-3 производители.

Пиши ми слободно во ПП што поточно ти треба и ќе ти дадам предлог/објаснување.

Која вградна фурна би ми препорачале?

За беко апарати сум задоволен се шо имам купено од таа марка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom