UEFA Champions League 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако добро памтам, 2006-та спомнаа на Скај дека исто било. Само не сум сигурен дали кажаа дека сите екипи биле носители на групи, или 5 екипи имало.

Тоа беше сезоната после во која Ливерпул освои ЛШ, а во ПЛ заврши како 5-ти и мислам дека за прв пат и од тогаш е правилото дека екипата која ќе ја освои Лигата на Шампиони, следната сезона добива автоматски право за настап од групната фаза. Таа сезона Евертон беше четврт и точно е дека 5 екипи од Англија играа во ЛШ, ама Евертон испаднаа во квалификациското коло од Виљареал.

Овие Спартак пример на Севиља и зачукаа 5 комада а таа Севиља им зачука 3 на Ливерпул.
Страшен напад е ова и ако имаат ден, ко што имаа денес на секоја одбрана ќе им се тресе нозе, реално. Брајтон пример (што се мртва екипа) до пред утакмицата со Ливерпул имаа 5 примени голови а од Ливерпул примија само 5.
Да се надоврзам на муабетот за Јуве и Ливерпул, секако дека Јуве поради искуство и еве квалитет да ставиме ќе имаат поголеми шанси ама како што имаш пишано и сам, станува збор за двомеч а ако некој клуб знаел да игра двомеч, тоа е Ливерпул. Штета го немаме Луис Гарсија, па да му се враќаат кошмари на Буфон :D

Кој и да се падне, ќе биде возбудлив дуел а со Ливерпул, секогаш поголеми шанси за пролаз давам ако играме како аутсајдери него како фаворити.
Нормално дека има шанси Ливерпул против секого, ама ако гледаме од перспектива на Јувентус таквите екипи со ура напад и без дефанзивна концепција им се омилен противник.

Тргни прво од домашното првенство, каде што Рома и Наполи се такви екипи, Јуве години наназад лесно се справува со нив, ретко кога дозволил текот на мечот да го диктираат, најчесто ја умртвуваат играта и завршува приказната. И во ЛШ има доста примери последните сезони, Дортмунд 2015 исто кога беа можеби во лоша форма, ама сепак важеа за одличен офанзивен тим, а за 180 минути не створија шанса, дадоа еден гол по индивидуална грешка.

Најсвежи примери од лани Монако и Барса. Монако беше страва офанзивен тим минатата сезона, даваа голови како од шала, за на првиот меч на домашен терен против Јувентус да завршат со нула голови и максимум некоја полушанса. Реваншот беше формалност. Еве и Барса од лани, која секако е Барса, ама лани беа ептен неизбалансирани, но сепак одлични во нападот и го завршија двомечот со една сериозна шанса на Иниеста во Торино и бескрајно вртење на Камп Ноу.

Ме сфаќаш што сакам да ти кажам, јас гледам дека Ливерпул е стварно одличен во нападот, ама како прво треба ептен да им се погоди таа форма толку долго време да ја држат, а како второ никако не им помага фактот што се ептен ранливи одзад и ќе имаат проблеми дури и против послаби противници од Јувентус.

Како и да е ќе има интересни дуели..Ливерпул,Тотенхем,Јунајтед,Сити,Барселона,ПСЖ ќе имаат евентуални дуели против Реал,Баерн,Јувентус и Челзи...ќе има циркузи и јаки дуели еден куп :D

Оваа година за прв пат после долго време не постојат тимој што отскокнуваат со квалитет драстично како тоа што беа Барселона,Реал и Баерн па би требало да гледаме малце поинаква ЛШ од таа што сме навикнати посебно сега кога Англиските екипи се покажаа како посериозни досега.

Јас типувам на Барселона шампион ..така потценета и неприметлива не била никогаш а играат солидно,цврсто,балансирано,организирано,имаат ширина и плус покрај Меси го имаат Делофеу.

Штом типуваш нешто, го знаеме исходот.
@Фан Клуб Барселона zzzzzzzZZZZZzzzzzZzzzz

Меси вообичаено игра во страшна форма и е гладен за титула/златна топка после 2 годишната доминација на Реал Мадрид/Роналдо,плус нивните душмани Атлетико Мадрид не се повеќе дел од ЛШ па тука имаат олеснителна околност...некако ми делува дека оваа сезона ќе биди нивна нешто слично како 2014/2015 каде и тогаш беа потценети и исфрлени за после да експлодираат.

Меси вообичаено игра во страшна форма и е гладен за титула/златна топка после 2 годишната доминација на Реал Мадрид/Роналдо,плус нивните душмани Атлетико Мадрид не се повеќе дел од ЛШ па тука имаат олеснителна околност...некако ми делува дека оваа сезона ќе биди нивна нешто слично како 2014/2015 каде и тогаш беа потценети и исфрлени за после да експлодираат.
Може Атлетико не, ама Челзи се тука ;)

Игуаин Дебелиот.[DOUBLEPOST=1512603673][/DOUBLEPOST]У реду е се изнасобравте лајкови на смешката. И јас преувеличив малце ама поентата ми беше демек се силеле Ливерпул на Спартак ама ЗАТОА КОГА ЌЕ ИМ ДОЈДЕЛ ГИГАНТОТ ЈУВЕНТУС, ПАЗИ ГИГАНТОТ кој се спасуваше од пораз со Беневенто, и е најслаб во последниве 3 сезони, е тек тогаш да му ја мислеле. У реду е. Тоа во најмала рака би било 50-50 меч, а не дека Јуве со сигурност ќе пројде со дебелото напред. Ако Ливерпул изигра на ниво може да се носи со било кој тим.
Te citiram vo vrska so spasuvanjeto od poraz od benevento.... Treba pocesto da go gledas Juve.. Protiv pomalite ekipi igraat kurtasak.. Ako si kockar, ke primetis deka bas so pomalive ekipi uvek doma igraat x u 1 ... nema promasaj toj tip protiv poslabite.. a toa so benevento cista mestajka, im brcaat 2 gola za 2 min...i bas taa tekma ja imav na tiket.. vo prvo poluvreme ne dadoa gol, namerno promasuvaa eve ti kazuvam slobodno simni gledaj ja utakmicata... koj sto saka neka dojde da mi kaze deka ne e mestena 2 u 1 ke mu se smeam u faca..zaprati kako za golot na Benevento se trga Sczesni..

Последно уредено:
Од која држава оваа сезона ќе биде шампионот?

Англија -
57 гласови
37,0%

Heh.
My name is Jeff

Почнаа предикции во темава за 1/8 финале или ја треба да почнам? :D

Челзи - ПСЖ
Реал Мадрид - Бешикташ
Севиља - Манчестер Јунајтед
Порто - Манчестер Сити
Шахтјор - Тотенхем
Јувентус - Ливерпул
Баерн Минхен - Рома
Базел - Барселона

Од се по малце би имало. Реал и Барса со послаби противници, Челзи-ПСЖ за рејтинзи, англичаниве со послаб ждреб дека се ипак англичани, Јуве-Ливерпул за израмнети две екипи што би пружиле ок фудбал, Баерн - Рома онака за германско-италијански хајп...тамам мислам е ждребов :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom