Здраво, дали може информација дали е нормално од надворешната единица воопшто да не испушта вода и дали е нормален дефрост на овие температури да прави?Дали треба да се исклучи истата за време на дефрост? Инаку се работи за Daikin FTXB50 ја имам два месеци ама последните два дена ми го појавува ова.
Normalno e odnosno mozno e sistemot da pravi takanarecen suv defrost (ima za toa lani izdiskutirano e na temava pobaraj) i bez da e vidlivo zaledena od pozadi nadvoresnata od kaj sto ja gledas ti i da ne pusta voda vo toj period, ama sigurno vo tekot na vecerite ovie denovi pomalce protekuva i kape ama ti najverojatno ne go gledas toa. Kako i da e daj poveke podatoci prvata pomisla mi e deka raboti forsirano klimata tvoja a ti pisi zosto u smisol kolkav izoliran neizoliran prostor grees, u stan u kukja, koja T zadavas na daljinsko, ja palis pa gasis koga izleguvas...[DOUBLEPOST=1511455155][/DOUBLEPOST]
Дечки, да не бидам погрешно сфатен, одлични информации се овие за пвц, дограма, кондензација, изолација, ама темата е најекономично затоплување, па ве молам да се држиме до тоа.
Se slagam deka se zajde so diskusijata inicirana so problemot na nasiot klime i poveke stranici bea nagagjanje i glushenje ama na kraj sepak isprovociraa odnosno proizvedoa edna dve stranici dobri objasnuvanja i podatoci koi se korisni za site nas..
Sve toa sto spomnuvas "пвц, дограма, кондензација, изолација" ima vrska so најекономично затоплување isto kolku izvorot na toplina ili najdiskutiraniot tuka inverter neli..
Последно уредено:
.[DOUBLEPOST=1511464798][/DOUBLEPOST]

eve javno se i se izvinuvam na drugaricata Dida