Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Вчера вреѓаше новинари велеше оставка нема да си дај, денес ја свитка опашката.

pa dobro ikardi ne bese reprezentativec radi drugi pricini, a ne zasto e los, golem kur ako ne igral za argentina koi na svetsko prvenstvo, generacija koja bese u svojot prajm, so milito u strasna forma, kambijaso u strasna forma, iguain, di maria, mesi da ne praime muabet, pastore pomlad, i red drugi, bese vodena od narkoman, koj u sredina zema rezerva na fiorentina, levo go igrase onoj od njukasl rak sto imase, ne mi teknue sea na imeto, i uste par drugi smesni izbori imase i deluvaa parodicno na teren, cel svet im se smeese.

I sekako deka ne e dokazan dybala, lider na juve e, sto sakas poise od dokazuvanje ziti sve, titula u LS li da vi donese, nikad toa. :D

Za Toti, koja kariera ja imal toti na 24 godini, sporedbeno so ikardi sega, eve kazi mi, zborime za 2000ta godina ( 2001 titula lapaa ), gore dole isti se, toti uste togas bese eden od najbaranite igraci u svet, ednostavno se znaese kakov kalibar e i u sto ke prerasne, a ne deka bil nesto predokazan fudbaler na klubsko nivo, demek reper bilo toa, moral on vo LS da se poturi od golovi davanje i slicno, pa da bide del od golemite u fudbalot.
I guess what, toti do 25 nema igrano vo ligata na sampionite :), a veke bese ebenje od fudbaler, eden od najbaranite na pazarot, veke so osnova da ima strasna kariera bar statisticki na site polinja, plus so tituli, ali ostana lojalen.

Еве го Тоти индивидуално до годините на Икарди

oq96q0.png

А еве на Икарди
16hrd55.png

И ти ќе кажеш и Тоти како Икарди ништо не постигнал но се гледало дека ќе биде ѕверка и сите го барале и дека и Икарди исто ѕверка како Тоти.

Ама како што гледаш има разлика,нели? :)

Два пати најдобар играч во Италија, за италијански играч да не збориме, една година веќе во потесен круг за Златна Топка, мен оф д меч во финале на европско првенство, во пострашна конкуренција.. така да муабетите во вода ти паѓаат...

Последно уредено:
@Чекич Си поднел оставка Шинтерашот :(
Oстанавте без скудетата од Калчополи или 500 милиони евра, хуехеухеуехехехехухухеухеуехехе. Ај мош новиот ќе му даде 700 мил. на Ањели за нарушениот углед од страна на Морати и Тавекио, големите Шинтераши.[DOUBLEPOST=1511185027][/DOUBLEPOST]
Син, друже, те разбирам што сакаш да кажеш. Меѓутоа играњето во Европа е друго. Многу играчи во домашно првенство си газат, а во ЛШ никаде ги нема. Е сега дали тоа зависи од целиот тим или самиот играч индивидуално потфрла е малку дискутабилно. Како и да е Икарди прераснува, ако не е и прераснат во светска класа играч и несомнено е и ќе е лидер во Интер. Меѓутоа, рано е од сега во топ листа да се става. Тоти освои златна копачка со соиграчи од типот на Тадеи, Перота, Дела Пена, Еспозито Бриги и компанија. Значи тоа му доаѓа како индивидуален успехво ситуација кога имаше многу поквалитетни тимови од Рома.

Најбољи играчи у свет, поготови првиот, ужасно грд но корисен. Урлаше на секоја позиција.

Последно уредено:
@Boom Shaka Lakka
Pa dobro ikardi ne moze da konkurira za najdobar italijanski igrac, za reprezentacija glupo e da se zbori zasto ikardi ne bese ziman od drugi pricini a ne zasto ne zasluzuval da bide del od nacionalniot tim, ama sezonava najverojatno ke patuva na SP i toa najmnogu radi pritisokot na javnosta u argentina, inace za mir u kukja nemase ni sea da go zemat, ali ocajnite rezultati nivni si go napravija svoeto.
Pak ke recam, toti na klubsko nivo, do 24, 0 skudeta, 0 nastapi vo LS, a veke bese oformen u strava fudbaler, toa mi e mene muabetot, kako igrac so 0 nastapi vo ligata na sampionite veke stanal megu najdobrite u svet na pozicijata na koja igra.
Taka da paralelata mislam deka mi e sasvim ok u toj kontekst zasto toa bese zemeno ko reper, i razlika nekoja poznacitelna vo momentov, do 24 godini sporedbeno dvajcata, na klubsko nivo i nema.

@Syn

Прво до 24 год веќе има Скудето.
Второ има настапи во ЛШ со голови против Валенсија и Реал Мадрид.
Трето, два пати е изгласан за најдобар фудбалер до тие години, а не најдобар италијански фудбалер, во конкуренција на страшни играчи кои имаат Златни Топки тој период освојувано.
Четврто, ти повторувам, беше во најтесен круг за избор за најдобар играч во светот

Значи неколку битни моменти и ситуации кои Икарди ги нема, што од клубско што од репрезентативно.
Икарди и да не постоеа тие разни причини и други фактори, повторно ќе се мачеше за место во составот на аргентина, за разлика од Тоти кој на тие години веќе постана прва виолина.

Зошто овие години Икарди не го избираат за најдобар играч во Калчото или за најдобар странски играч?

Ти ја сваќам поентата, еве оваа година вајда ќе освоите пласман во ЛШ, а Икарди уште сега може да се каже дека ќе биденај заслужен за тоа, можеби ќе го изберат за најдобар играч, потоа следуваат богати понуди за него, огромно внимание од спортската јавност, величење оправдано и се друго.

За мене лично е страшен шпиц, буквално шпиц кој владее во 16ник и е способен во тој простор свашта да направи, против Рома тоа најдобро го покажа

@Boom Shaka Lakka
izglasan e na 24, ne mi teknuva dali sezonata koga osvoija titula ili ne, valjda od togas e, logicno, znaci 2001, na 24 godini, kolku sto sega e ikardi, togas prv pat e krunisan so taa nagrada otkako osvoil skudeto.
Na 25 debitira vo LS, 2001 godina, do 24 ima 0 nastapi u toa natprevaruvanje, ko i ikardi, u 2003 koga pak dobil nagrada za najdobar igrac e vise 26-7, pak, kako i da ja vrtis, do 24 godini, pred toti da go osvoi svoeto prvo skudeto, na klubsko nivo so igrite svoi se gore dole isti, i dvajcata imaat odlicni igri i statistiki, no losi timski uspesi, so toa sto toti e ziman i za reprezentacija, a ikardi e reckan radi problemite so maxi lopez.
Ako gleame taka, ikardi na 19 godini bil najbolji strelec u liga, sto sekako e dostignuvanje so ogled na tezinata na ligata, kako i da e, ne mi bese namerata da gi sporeduvam i da cepidlacam so tocnost so dati godini i sve, cisto mi bese da sporedam za klubot sto pridonele edniot i drugiot do 24 godisna vozrast, i kolku se pokazale so istiot nadvor od italija.

Odnosno, deka za toti istoto vazese, i bez nastapi vo ligata na sampionite, se znaese kakov profil na fudbaler e, kakov potencijal poseduva i kakva kariera moze da ima, u princip toa mi bese glavnata poenta, i takov, bez nastapi u LS, pak bese megju najdobrite u svet na svoja pozicija.

U momentov koga ke gi vidam klasicnite 9ki u drugite timovi, e megju najdobrite, kako i da ja vrtime, neka se 5, 10 igraci u prasanje, seedno, ostanatoto e stvar na vkus, ja na primer nikad ne bi sakal igrac ko lukaku u ekipa, tret ko morata, cetvrti ko dzeko, petti ko benzema i tn i tn, sto ne gi pravi nabrojanite losi. Baska da ne zaboravam, u inter igra ikardi, tim koj retko neguval ofanziven fudbal, 3 upotreblivi topki ako dobie na konj e, a sto bi pravel u barsa, celzi ili real ... se nadevam nikad deka nema ni da doznaam.

Не се до толку исти ситуациите и клубско и репрезентативно ниво Тоти е повеќе инволвиран и со една титула, ете Икарди ја нема и да ја имал сега, со други очи ќе се гледаше на него, како што ти кажав, еве оваа година да освоите, летово ќе се урла по Икарди.
И не ти оди споредбата оти споредуваш уникатен фудбалер, величина во историјатана фудбалот со шпиц, класична 9ка која ветува, докажува многу, ама никад нема да достигне ниво на Тоти, Анри, Шева итн.. тоа на пример би го кажал за Дибала, комплетен напаѓач, универзалните карактеристики што ги има, кои се дефицит кај Икарди, дава за право да биде повеќе зборуван и Реал и Барса да се тепаат за него, а и некад да влезе во историјата како Тоти,Анри, Роналдо и остали

Oстанавте без скудетата од Калчополи или 500 милиони евра, хуехеухеуехехехехухухеухеуехехе. Ај мош новиот ќе му даде 700 мил. на Ањели за нарушениот углед од страна на Морати и Тавекио, големите Шинтераши.[DOUBLEPOST=1511185027][/DOUBLEPOST]

Најбољи играчи у свет, поготови првиот, ужасно грд но корисен. Урлаше на секоја позиција.

:cool:
f99a9f6adf026a4b8ade7111b8913f5d-80099-1367760979.jpeg

ама никад нема да достигне ниво на Тоти,
Дај Боже никад да не го достигне нивото на Тоти, пола титула во цела кариера, ќе му ебам тоа самопрогласениот принц.

Дај Боже никад да не го достигне нивото на Тоти, пола титула во цела кариера, ќе му ебам тоа самопрогласениот принц.

во Интер како што стојат работите до 30 години ни пола титула нема да освои:icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom