Мери му памет . . . . .
Ветувам . . . Чесен Титов пионерски збор . . . .
Од сега ќе бидам повнимателен, ќе бирам зборови . . . .
Само во суперлативи ќе зборувам за Владата на СДСМ и ДУИ реформска (бивши познати тендерски лопови во времето на ВМРО) . . . .
Очекувам акциите да нараснат до небо, а МБИ10 да достигне 11243 поени, СТБ да се продаде по 55,6 евра по акција во 2018, а Топлификација со ХаџиМишев на чело да изгради три нови когенеративна термоелектрана и цената да стигне 18000 денари исто како во 2008 год. . . . .
Купувај народе ефтини акции, Све ќе расте . . . Не мислете со своја глава. Фирми нема повеќе да пропаѓаат . . . Ќе влеземе во НАТО и ЕУ. Животот почна, диктатурата заврши... Рокнете ги вашите тешко спечалени пари . . . чекајте неколку месеци . . . и „животот“ ќе ви ги дуплира . . . .
Па вашите пари под „диктатура“ се оплодија во последниве 2-3 години, а замислете колку ќе ВИ се оплодат во „Живот“ . . . Гарант ќе се оплодат . . . Рокнете ги, не губете време....
......
......
Јас такви чекам . . . Чекам да му ги лупнам на некој моите акции . . . Само немојте да плачете дека не сум ве предупредил . . .
1. Ветувам дека нема да зборувам
за рецесијата во МКД и неспособноста на новата влада . . . . Пред статистика да излезе со официјални резултати . . . . (БДП оваа година не поминува над 0.5% најмал во Европа) . . .
2. Ветувам дека кога ќе донесат
нов ЕНЕКОД за Фени пред избори ќе молчам, за потоа кога ќе завршат изборите и ХариЕбачот да ги протерува од МКД . . . Имам КМБ, па ме боли.
3. Ќе молчам кога
новиот министер за финансии ќе сака дивидендите да ни ги оданочува со стапка од 18%, а тоа на форумов неприметно поминува . . .
Овие теми јас ги отворив на форумов, а на ВМРО и медиумите во мкд уште не им беа во фокус. . . Кој сфатил, сфатил. . . . некој тоа ќе го осетат на своја кожа, а некој ќе си го слават „животот“, тие и така само демагогија шират Слобода, Живот, Чист Воздух ЗА СИТЕ; А НЕ САМО ЗА НИВ . . . .
Јас сум среќен што многумина од Вас ја прифатија дискусијата, ги открија портфолијата и плановите и ме потикнаа да размислувам . . . . Среќен сум што поголем дел од Вас не гледаат политика во она што го пишувам, а за оние политички полтрони К_Р _ _ БОЛИ . . . .
p.s.
МАКСИМУС, химен, кој и да си . . . .
Јас сум БОШКО не се кријам зад никакви скриени профили . . . Моето име го имаш во секој записник од ак.собрание на твојата стопанска банка, ако не ме познаваш можеш да ги прашаш директорите . . . . Јас пливам без никаков грб, помош од родители или партија . . . .
А тоа што политички етикетираш повеќе зборува за тебе, а не за мене . . . Ти едноставно неможеш да сфатиш дека постојат луѓе на кој не им е потребен ЧОБАН . . .
Е сега околу тоа скапо ефтино . . .
Твоја СТБ се тргува на п/б 1,25 и е далеку поскапа од Француските банки кои се п/б ~~ 0,75 и дивидентен принос 5% . . . . Ни една НБГ подружница не се продаде на вака висока цена до сега . . . а ти продолжи да пумпаш . . . Погледни линк . . .
https://www.gurufocus.com/stock/SCGLF
А Македонски Телеком се тргува на п/б=1,7 додека амерички ВЕРИЗОН се тргува на п/б~ 7
провери . . . линкот зборува не јас . . .
https://www.gurufocus.com/term/pb/VZ/PB-Ratio/Verizon-Communications-Inc
Слободно купувај Телеком сега таму директор е Шарениот Мехмети ќе го оправи телекомот не се секирај . . . .