Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.939
Поени од реакции
17.193
На Заев му се допаѓа идејата аеродромот во Скопје да се вика „Киро Глигоров“
аеродромо треба да биде Борис Трајковски, бидејќи нему му направија Атентат на аероплано.... а на Киро да биде Автопатот, бидејќи него атентат му направија во автомобил... а кога ќе не нападнат гасоводни цевки од сите страни, тогаш Гасоводот ќе го крстиме по Зајко, а до тогаш може и најавуваниот атентат да се случи, некој како оној со петарди околу појас што лечел спондилоза и слично, само атентаторот да не вика учк туку али акбар :cool:

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Колку само ќе се усерете кога ќе ги објават снимките за Смилковско. Харакири масовно има да напрајте сите до еден. Ќе викате - ја сам био у подрум коа Груевски владеел.
Ќе ги објават, и додека се објаснуваме тука на форумот... кој, како што?? Ќе се разбудиме во држава со ново име!

Тоа се тие латино-американски потези во политиката ;)[DOUBLEPOST=1510363865][/DOUBLEPOST]
Грујо беше махер од ништо зијан да направи. Да го оставеше тогаш аеродромот да се вика Скопски аеродром - Петровец, немаше никаков проблем со Грците да има и плус сега немаше да тепаме време за глупости како да се преименувал.
А на мочање ќе можевме да одиме? Или пак од Грците дозвола ќе требаше?

ПС. А Грците ако не го сменеа аеродромот во „Македонија“ во 1990-та ќе ни дозволеа сега да се викаме како сакаме?[DOUBLEPOST=1510364566][/DOUBLEPOST]
Аеродром Лазар Колишевски, што му фали?
Добар ти е предлогот, ама аеродром „Другар Тито“ е подобар... па нели он не измисли, во тоа лабараториите на Коминтерната?

А за „Воинот на коњ“ предлагат постаментот да остани, само споменикот да се замени со некоја грчко-европска донација како оваа:

Ќе се убијат од вежбање шарените со играта „Hit my middle finger"

Последно уредено:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.761
Поени од реакции
31.919
Ич не сте креативни.
Нека го крстат
Поранешниот Аеродром Александар Велики ;)
,,,ili skrateno,,,PAAV,,,:ROFLMAO:,,,ionaka sme skratenica,,,dodeka ne ne skratat sose glava i ko kunta kinte ke bideme,,,barajki koi sme,,,

Последно уредено:

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Исто така од кога ќе се отсрани Крстот на Водно, предлог давам со златни букви да испишеме девиза, нешто налик на она HOLLYWOOD

Па така засега само 3 девизи предлагам!

1. „Нема други порази, освен оние што сами си ги прифаќаме!“ - Жан Моне
2. „ Кој седи на две столици, грчки к*р крка!“ - Хојт Ји алијас Брус Ли
3. „На кој му е пишано да го еб*т, сами му паѓаат гаќите“ - Шарени едноклеточни дупедавци!

Можи и на анкета да оди ова, не е проблем!

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Сеуште не ми е јасно како може шарените да бидат платеници, не земаа ниту денар, туку своеволно си протестираа, а ГДОМ кој што ги плаќаше државата, на некои дебело, на некои само сендвичи, зависи до партиските заслуги, да бидат патриоти?
Сеуште не ми е јасно тоа, дај објаснете ми подетално?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.919
Поени од реакции
25.422
Грујо беше махер од ништо зијан да направи. Да го оставеше тогаш аеродромот да се вика Скопски аеродром - Петровец, немаше никаков проблем со Грците да има и плус сега немаше да тепаме време за глупости како да се преименувал.

da de koga se vikase petrovec nie nemavme problem so grcite.... vitkanjeto kicma prodolzuva, ajde vazelin za nekoj mesec[DOUBLEPOST=1510371406][/DOUBLEPOST]
Ти мајсторе, си маркиран лично како лик без мозок, така да за идентитет ич да не се секираш.

Катна гаража - македонска фаланга јеботе - се идентифицираше со нејзе, а?

ti ko KURTON taka da jasno ni e tvoeto mislenje. kaj tebe se e za edna upotreba. mrs nazad u stab sega ispusi tamu neka ti objasnat zosto e dobro da se svitka kicma pak

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
da de koga se vikase petrovec nie nemavme problem so grcite.... vitkanjeto kicma prodolzuva, ajde vazelin za nekoj mesec
Зошто тој проблем со Грците патриотот Гујо не го реши?
Имаше цели 11 години да даде некој правец на националните интереси, зошто тоа не го направи?

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Сеуште не ми е јасно како може шарените да бидат платеници, не земаа ниту денар, туку своеволно си протестираа, а ГДОМ кој што ги плаќаше државата, на некои дебело, на некои само сендвичи, зависи до партиските заслуги, да бидат патриоти?
Никој не рече дека Шарените се платеници... туку дека Sportex рекламно онака му делеше куртони, без шарените да даваат парични средства, ни за боја ни за куртони! Од дарителство дарба на шарените му е само дупедавството!

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Никој не рече дека Шарените се платеници... туку дека Sportex рекламно онака му делеше куртони, без шарените да даваат парични средства, ни за боја ни за куртони! Од дарителство дарба на шарените му е само дупедавството!
А бетменчо што лапна 200 к , наши пари, украдени.
шупрајме?

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
А бетменчо што лапна 200 к , наши пари, украдени.
шупрајме?
Бетменчето е шарен сончоглед, не ме чуди ништо за него, мада и да лапнал алал нека му се... какви се будали лапнале и допрва ќе лапаат, па ние со 200к на бетменчо ќе си ја тупиме!

Кажи ми ти Сале кај е во приказната?

Под хитно СЈО да истражи како парите на Мијалков преку Харадинај и буџетот на Косово, завршиле кај фамилиите на „слободарците“! 100% се работи за некоја финансиско-преварантска шема, а СЈО да каже дали Мијалков ова го прави преку Харадинај за да покрие трага! :pos:

ПС. Ако случајно некоја банка на погрешно место ги префрли парите, а отпосле ги пренасочи во прави раце, однапред се извинувам за горните прашања, дилеми и недоразбирања!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.919
Поени од реакции
25.422

glupacite ne zedoa ni denar pametnite dolari od usaid a onie najpametnite uste krkaat od noviot proekt na zajo za finansiranje nvo... otvori toa ocite[DOUBLEPOST=1510372948][/DOUBLEPOST]
Зошто тој проблем со Грците патриотот Гујо не го реши?
Имаше цели 11 години да даде некој правец на националните интереси, зошто тоа не го направи?
ne zaboravaj koj go napravi toj problem prvo. vtoro, proba da go resi duri i da prifati del od glupostite na grcite ama za konkretni pridobivki ne ko zajo za dobra volja. otkako vide deka so grcite nemoze da ima racionalno resenie, deka ni sudski odluki ne pomagaat, deka i ona sto grcite go potpisaa ne go priznavaat ednostavno resi da terame po nas pat. grcite slobodno neka ne vikaat kako sakaat ostatokot na svetot uglavno ne oslovuva ko makedonci, treba da se dobie bitkata vo on a za toa ima nacini i bez vakvo vitkanje kicma

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Па фала богу бе, Хитроу, Тегел....имиња на најблиските места или околината и чао! Голем стап, името на автопатот каков е, ако е дупка до дупка, ама ги возеше паторот небањативе. На замислена Универзална сала и ги крсти вецињата со смешни имиња како Христо Татарчев и компанија....лудак тотален.
Лично, би одел со Агафонов (пилот кој го надлетал Скопје) или првите домашни пилоти кои летале само над Скопскиот аеродром (не најдов имиња) ден пред тоа. Некоја таква варијанта.

Името на автопатот... "Братсво и единство" е супер ама повеќе не постои братство и единство така да, Вардарска долина, Вардарски автопат нешто сл. (географска одредница).

Последно уредено:
Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Аеропортот мора да биде "Искандер Бабаитинот". Мислам, дека тоа име, ке е наjпрфатливо за сите.

P

psychostasia

Гостин
A како ќе си ги знаеш националните чувства ако не возиш по автопат Александар Велики? Да бе Вардарски автопат, аеродром Петровец, па да се заборави дека тука живее потомството на Александар Велики.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
коминтерна? ти го испрале мозокот убаво..

читни си едно 100 години пред коминтерна што пишува Пулевски
https://mk.wikipedia.org/wiki/Ѓорѓија_Пулевски
Да така е,Ѓорѓија Пулевски е војвода на бугарска чета,затоа и заминал да живее во новоослободена Бугарија и умира во Софија.И он бил македонист но има голема разлика од македонистите кои се школувале во Белград,и работеле за таа агенда.[DOUBLEPOST=1510386978][/DOUBLEPOST]
Ааааа па така кажи која ти била целта.....

Вие татарите ќе сте освестувале некого :tapp: Абе цигани едни, Данска и Германија да им палите свеќи иначе поутепани и од нас МАКЕДОНЦИТЕ сте.

Ој таму сестра ти освести ја и не замарај за Глобализации и џингис хан.

Нели ви е јасно дека и по 2000 години притискање не успеавте. Остајте не САМИ ќе си се поништиме за брзо време, вака само ни давате мотивација :kuracc:
Еј без навреди,Цигани можеш да ги нарекуваш мајка ти и татко ти.А ако те интересира сестра ми замини кај нејзе,ама нема враќање од таму,цела вечност.Никој никого не притискал 2000 години.Заблудата постои 150 години,антиквизација,античко минато.Сите револуционери и преродбеници биле свесни за своето потекло.[DOUBLEPOST=1510387201][/DOUBLEPOST]
На Заев му се допаѓа идејата аеродромот во Скопје да се вика „Киро Глигоров“
аеродромо треба да биде Борис Трајковски, бидејќи нему му направија Атентат на аероплано.... а на Киро да биде Автопатот, бидејќи него атентат му направија во автомобил... а кога ќе не нападнат гасоводни цевки од сите страни, тогаш Гасоводот ќе го крстиме по Зајко, а до тогаш може и најавуваниот атентат да се случи, некој како оној со петарди околу појас што лечел спондилоза и слично, само атентаторот да не вика учк туку али акбар :cool:
Ти стварно си за лечење,на границата на лудилото и маничната опседнатост.Нешто си заборавил,КПД Идризово да се крсти по Никола Груевски,бидејќи го реновира и најдолго ќе претстојува од сите политичари.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.939
Поени од реакции
17.193
2. „ Кој седи на две столици, грчки к*р крка!“ - Хојт Ји алијас Брус Ли
Кога на гркљаните ќе им притреба некоја милиарда $ одма ги пуштаат овие од 17 Ноември да фрлат некоја бомба пред амбасади или банки...
САД ја критикувааат Грција за пуштањето на левичарскиот терорист Куфодинас од затвор
– Сериозно не загрижува тоа што Грција ослободи осуден терорист од групата „17 Ноември“. Куфодинас беше осуден за повеќекратни убиства, вклучително и убиството на Вилијам Нордин, американскиот одбранбен аташе во Атина, како и на авијацискиот офицер Роналд Стјуарт. Нашата амбасада во Атина и изрази сериозна загриженост на грчката Влада. Во минатото се случувало припадници на „17 Ноември“ пуштени на кусо време од затвор да исчезнат, изјави портпаролката на Стејт Департментот Хедер Нојерт, која додаде дека САД очекуваат дека Куфодинас ќе ја искористи можноста повторно да побегне.

Нашио пак министер веднаш лисици им стаи на дечињата од Левица што испаднаа со еден обичен транспарент, па ѓоа ќе спроведе истрага во МВР за пречекорување , лажги со опашки

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom