- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.499
- Поени од реакции
- 13.782
Енвер Хоџа нека се вика
...а бе види вака, човекот си има историја сакаме нејќеме си е легенда (мислам на Г-динот Киро Глигоров), така да ако негово име го дадат на аеродромот би било по негова асоцијација ...би значело стабилен лет и никој ништо не ни можи со авионите, пак ќе атерираат (исто како атентатот што не им успеа) и плус си беше снаодлив и врло интелегентен што би дало стабилност на нашите авиони на меѓународно ниво...![]()
Не е финтата дали ќе се вика Киро Глигоров, Заев и самиот рече дека сакал да ги слушне предлозите на graganite, значи финтата е да се прифати дека името ќе се мења.
Борис Трајковски може да го крстат....а бе види вака, човекот си има историја сакаме нејќеме си е легенда (мислам на Г-динот Киро Глигоров), така да ако негово име го дадат на аеродромот би било по негова асоцијација ...би значело стабилен лет и никој ништо не ни можи со авионите, пак ќе атерираат (исто како атентатот што не им успеа) и плус си беше снаодлив и врло интелегентен што би дало стабилност на нашите авиони на меѓународно ниво...
п.с.
... се присетив на вицот кога човекојадците ги фатиле Буш, Горбачов и Глигоров и рекле кој ќе го фател машкиот комарец во просторијата полна со комарци нема да биде изеден... влегол Буш фатил во тегла многу комарци ама ниеден машки, па го изеле... влегол Горбачов, па со цел најлон комарци излегол ама ниеден машки комарец и него го изеле... Глигоров сталожено, размислувајќи како да го реши проблемот влегол во просторијата се накашлал и рекол :
- Драги комарци женски и машки, Јас сум Киро Глигоров од Македонија !
наеднаш се јавил еден комарец извикувајќи :
- Та преку ку-ров ако ти си Киро Глигоров !
а нашиов со брзина на молња го фатил комарецот што го кажа тоа и излегол од просторијата и уште дооолго доооолго сереќно живеел !![]()
Александар Велики не е херој,туку мит кој е граден со милениуми.Секој император после него се чуствувал минорен во однос со него иако го надминале и просторно и изградиле царства кои постоеле стотици пати подолго.Но ликот на Александар Велики е имиџ,толку вешто изграден и воздигнат до Божественост.Ако веќе мора да се смени, Александар Велики.. Би рекол дури подобро да стои географски Петровец или Скопски Аеродром, отколку Киро. Георги Пулевски е добра опција.
Александар велики е добар дека не меша етнос.
Србин, Влав, Албанец, Македонец итн подеднакво можат да го ценат како историски херој од овој предел.
Ќосето е ОК, си работел строго по наредби( закон), прецизно и неселективно...Нашиот Суд не заслужува да биде Ќосето пред него, може пред суд Муса КесеџијаНека го тргнат Ќосето од пред суд и нека го стават пред аеродромот да ги пречекува туристите со ножот.
Тоа се е во ред но има објективна историска тежина. Не може да се спори тоа.Александар Велики не е херој,туку мит кој е граден со милениуми.Секој император после него се чуствувал минорен во однос со него иако го надминале и просторно и изградиле царства кои постоеле стотици пати подолго.Но ликот на Александар Велики е имиџ,толку вешто изграден и воздигнат до Божественост.
Може од Мијалков споменик на пример. И околу него споменици од ебачиците судијкиЌосето е ОК, си работел строго по наредби( закон), прецизно и неселективно...Нашиот Суд не заслужува да биде Ќосето пред него, може пред суд Муса Кесеџијаили слично нешто
Александар Велики не е херој,туку мит кој е граден со милениуми.Секој император после него се чуствувал минорен во однос со него иако го надминале и просторно и изградиле царства кои постоеле стотици пати подолго.Но ликот на Александар Велики е имиџ,толку вешто изграден и воздигнат до Божественост.
А што бил Александар помоќен од Џингис Кан?Ма иди бегај,тој твој Александар направил глобализација,слободно да се движел педерлукот од Грција до Индија.
Иди бе лижи им газ на татарите за пасош да ти дадат шупелко една.
Единствен бил кој успеал да направи Глобализација
Единствен кој успеал да направи Светска Валута т.е. сите познати цивилизации да ја прифатат неговата парична единица како платежно средство. итн итн
Мит бил, мало му било царството, педер бил
Се прашувам само кој и зашто го воздигнале до божество, онака без причина сигурно
Киро НИКАКО, подобро братучед му Ванчо Михајлов
БОРИС ТРАЈКОВСКИ или ТОШЕ се друго да ви се помочам на критериумите
Епа сега педерлукот со бугарски пасош према ЕУ иде јбг битно да има движење.А што бил Александар помоќен од Џингис Кан?Ма иди бегај,тој твој Александар направил глобализација,слободно да се движел педерлукот од Грција до Индија.
Ма ти имаш поголема желба за бугарски пасош,очигледно е.Знаеш како викаат тоа што највеќе го напаѓаш и осудуваш,најдлабоко во себе го посакуваш.Јас имам бугарски пасош неколку години,не ми е целта да заминам од Македонија,иако можам.Целта ми е што повеќе народ да се освести,за своите корени,за своите предци,да излезат од заблудата која ја сервираше во минатиот век Коминтерната и нашиот северен сосед.Епа сега педерлукот со бугарски пасош према ЕУ иде јбг битно да има движење.
КОлку треба да си малоумен, мислејќи тука на Кајгана ако им даваш суперлативи на Татарите ќе ти дадат побрзо пасош.
Немам ништо против бугарски пасош, дај боже да си го добиеш и да ти се исполнат желбите АМА ќути барем за некои работи, со лижење на дупе НЕМА да успееш.
Ако не си свесен ГЛОБАЛИЗАЦИЈА и СВЕТСКА (електронска) ВАЛУТА тоа повеќе од 1 век се трудат да постигнат. А единствено претходно кој успеале во тоа се баш Филип и Александар.
коминтерна? ти го испрале мозокот убаво..Ма ти имаш поголема желба за бугарски пасош,очигледно е.Знаеш како викаат тоа што највеќе го напаѓаш и осудуваш,најдлабоко во себе го посакуваш.Јас имам бугарски пасош неколку години,не ми е целта да заминам од Македонија,иако можам.Целта ми е што повеќе народ да се освести,за своите корени,за своите предци,да излезат од заблудата која ја сервираше во минатиот век Коминтерната и нашиот северен сосед.