Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе такви пропаднати клубчина како Анкона,Асколи,Тревизо,Комо и Месина воопшто не се потребни.
Потребни се силни Палермо,Парма,Бреша па би ги додал овде и Катанија и Лече.
Веднаш би ги трампал Беневенто,Спал,Сасуло и Кротоне за дел од погоре споменативе.
Каљари ми е ептен умрен клуб,никаква привлечност нема на нивните мечеви,бетер и од Киево се.
Само како што иде работава побрзо некој од 4та лига ќе стигне ЛШ да игра одколку Каљари да испадне.

Највеќе жал ми е за братскиот клуб Сиена, редовно добивавме бодови кај нив. Сега се у трета лига и се борат да фатат место во Серија Б.

Лече истотака, преубави жолто-црвени дресови и плави шорцеви, овие не банкротираа туку ги фатиле за местење и директно од Серија А во трета лига ги пратија

Значи два братски клуба ви фалат :icon_lol:

23376352_1767513700208849_3875686094718863574_n.jpg

Milan became Milano and Genoa became Genova because Mussolini didn't wan't anything foreign, and Internazionale Milano became Ambrosiana because the Fascists hated anything "international".

AC Liguria was renamed Sampierdarenese for the first post-war season (1945-1946). In August 1946 prior to the next season, Sampierdarenese and Andrea Doria merged and competed in the 1946-1947 and subsequent seasons as Sampdoria.

Sampierdarense and Doria has joined to be La Dominante for a while. Then that got renamed AC Liguria for a few years. Then with the reinstatement of Serie A Liguria ceased to exist and Sampierdarense had the rights to be in A, but was broke. So they fused again and renamed it Sampdoria for the 46/47 season.

serie_10.jpg

iwn341.png

Да е и Тоти на сликата, многу лесен ќе биде одговорот на прашањето на Дел Пиеро.. вака, шо знам..

ае сега растргнете ме јувенташиии, али што ве е*ам :noze::D:ROFLMAO:

^ Да ја оставиме кореографијата на ритмичките гимнастичари, фудбалерите треба да играат фудбал и да освојуваат титули а Јуве тоа го прави. Другите тимови нека се занимаваат со дизјни:D

^ Да ја оставиме кореографијата на ритмичките гимнастичари, фудбалерите треба да играат фудбал и да освојуваат титули а Јуве тоа го прави. Другите тимови нека се занимаваат со дизјни:D
Боли реметот за 7-цата од Милан а ? :coffee:
Cattura-69-868x420.png

Боли реметот за 7-цата од Милан а ? :coffee:
Cattura-69-868x420.png
Aбе ај да е реметот од некој клуб рамо до рамо со Јуве, ама штом доаѓа од клуб во згаснување, не се ни смета за ремет. Ко сега Нотингем да фати да ги заебава Јуве зошто имаат исто титули во ЛШ. Не иде да заебаваш некој кога не постоиш на фудбалската мапа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom