Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Момци као ви праеше кејф All Eyez On Me ?
Ја го изгледав денес глумата на актерот на Тупак ме бендиса, али поише очекував некако од филмов..

Aj pak kolku e povrsinata ?
Povrsina bilo Dolzina x Visina za Akademikov :tapp:
Abe idi glej si tamu tutunot ne si tupi mozok u start si ja utnal racunicata ne pa posle[DOUBLEPOST=1510260640][/DOUBLEPOST]
Brendot e Japonski a proizvodstovto Kinesko...sme go gledale toj film
Samo sto za 42.000 ovaa nema Twin kompresor pa i garancijata od 3god mu e taman za kompresor opicen na 130Hz....pa ni servisno nema da vidis..nesto krijat :D
Ustvari LMCA e isto stoi MMCE samo podrug dizajn ima vnatresnata ....spored servisnoto klimava ima \Panasonic komprsor od NEVEROVATNI 7cc3 :D
Прегледај го приврзокот 180055Прегледај го приврзокот 180056
Za sobceto od 13m2 kaj drugarti super klima...ima da mu ja zgree sose volumen :)
Значи непоправлив манипулатор си.Користиш информации и манипулираш со истите, да не речам дека лажеш, само да го истакнеш своето мислење, иако тоа не ти се заснова на реални факти.
Она што си го прикачил и си го превзел од друг форум се однесува за моделот ASHG 09 LECA, а не за моделот 12 LMCA.
Зошто бе стрелец ? Зошто правиш забуна кај читателите и создаваш погрешна претстава . Податок кој се однесува за еден модел, намерно го лепиш на друг модел и на крај читателот си создава погрешна претстава за другиот модел.
Алал да ти е !
пс. Ова го знам зошто следам ( не сум зачленет ) друг форум од каде овој нашиот „манипулант“ користи изнесени податоци и истите си ги користи онака како нему во даден контекст му одговара.
Значи дефинитивно, укажување до сите читатели на овој форум : сите информации од овој нашиот „ манипулант “ да се земаат со голема резерва. Знае човекот да манипулира и да користи точни податоци во друг контекст, онакак како што нему му одговара. Неколку пати лично сум го начекал.

Овие сироти морале да седат и да го гледаат... Абе све тоа срање, Холивуд е едно енормно срање.[DOUBLEPOST=1510331920][/DOUBLEPOST]Ама сироти и беспомошни биле жениве у Холивуд бре бре
Па тоа го зборам цело време. Пред некој ден напишав и фб статус: ми е страв да погледнам жена во филм, да не ми излезе од екран и да почне да ми се дере: ме силувашеееее! Претеруваат.

мешате баби и жаби...факт е дека има и мажи и жени што спиеле со продуценти, директори итн. за улоги, ама друго е своеволно да спиеш и да се курваш за профит и унапредувања во филскава индутрија, друго е некој некој да те уценува, силува, да се изживува или како идиотов Луи Ц.К, фетиш му било да мастурбира пред жени, па ајде пред колешките од индустријата!

и сето ова ништо нема да смени, неколку души ќе го искркаат за сите пари, како Спејси, и ќе си продолжат со ист ритам..
А зошто, видиш, на никој(а) не му/и сметало тогаш кога бил(а) на дното?

Aj pak kolku e povrsinata ?
Povrsina bilo Dolzina x Visina za Akademikov :tapp:
Abe idi glej si tamu tutunot ne si tupi mozok u start si ja utnal racunicata ne pa posle[DOUBLEPOST=1510260640][/DOUBLEPOST]
Brendot e Japonski a proizvodstovto Kinesko...sme go gledale toj film
Samo sto za 42.000 ovaa nema Twin kompresor pa i garancijata od 3god mu e taman za kompresor opicen na 130Hz....pa ni servisno nema da vidis..nesto krijat :D
Ustvari LMCA e isto stoi MMCE samo podrug dizajn ima vnatresnata ....spored servisnoto klimava ima \Panasonic komprsor od NEVEROVATNI 7cc3 :D
Прегледај го приврзокот 180055Прегледај го приврзокот 180056
Za sobceto od 13m2 kaj drugarti super klima...ima da mu ja zgree sose volumen :)

Kakav prevarant i manipulant!!!
Ovo nije kompresor od LMCA nego od LECA07,LECA09,LUCA09,i taj kompresor je dobro proveren u radu duži niz godina.
Jeste,ima malu zapreminu,al se vrti i radi za sve pare,a ne tamo neki HANSOL koji ne može da ugreje 25m2.

Treba da te je sramota,koliko samo laži iznosiš. PREVARANT

Интересно филмче "mother!", дефинитивно мислам дека важи тоа што го викаа сите или ќе ти се допадне или ќе го хејташ.

За некоја недела ќе излезе и на торент изгледа....сега за сега остануваме со ова:

upload_2017-11-11_5-34-23.png

Излегоа троловите од подрумите, ги искористија своите 5 минути откако претходно за присуство на чинот си добија привелегиран статус во кариерите, замисли каков терор е да гледаш некој да маструбира пред тебе? ШОКАНТНО!

Интересно филмче "mother!", дефинитивно мислам дека важи тоа што го викаа сите или ќе ти се допадне или ќе го хејташ.

За некоја недела ќе излезе и на торент изгледа....сега за сега остануваме со ова:

Прегледај го приврзокот 180133
Кој тракер е ова?
Не за содржината, не ми е познат лејаутот :D
Излегоа троловите од подрумите, ги искористија своите 5 минути откако претходно за присуство на чинот си добија привелегиран статус во кариерите, замисли каков терор е да гледаш некој да маструбира пред тебе? ШОКАНТНО!
А замисли па по телефон да слушнеш...

Да не се разбереме погрешно, секако дека не е во ред и дека е глупо но другите луѓе најчесто коментираат за „жртвите“ како ураган да им го срушил домот, блиски да им биле жртви на терористички напад...

другите луѓе најчесто коментираат за „жртвите“ како ураган да им го срушил домот, блиски да им биле жртви на терористички напад...

wiYBhym.gif

Не за содржината, не ми е познат лејаутот :D
Yeah, right! :cool:[DOUBLEPOST=1510390597][/DOUBLEPOST]Малку доцнат од Академијата годинава, конечно ги објавија анимираните филмови кои се пријавиле во трката за Оскар. 26 на број, нема некои изненадувања со непријавени филмови, како на пример: Ratchet and Clank лани. Обично секаде ќе ги најдете по азбучен ред, јас ви ги "презентирам" според шансите што мислам дека ги имаат за номинација:

Сигурни номинирани, еден од двата веројатно ќе биде и оскаровец:

1) COCO (Pixar)
2) THE BREADWINNER (GKIDS)

Останатите 3 номинирани, иако не се многу сигурни:

3) THE LEGO BATMAN MOVIE (Warner)
4) BIRDBOY: THE FORGOTTEN CHILDREN (GKIDS)
5) FERDINAND (Blue Sky)

Може да се вмешаат во трката и:

6) LOVING VINCENT (Good Deed Entertainment)
7) THE BIG BAD FOX AND OTHER TALES (GKIDS)
8) CARS 3 (Pixar)
9) THE GIRL WITHOUT HANDS (GKIDS)
10) MARY AND THE WITCH'S FLOWER (GKIDS)
11) A SILENT VOICE (Eleven Arts Anime Studios)

Можни изненадувања:

12) DESPICABLE ME 3 (Illumination)
13) THE BOSS BABY (DreamWorks)
14) CAPTAIN UNDERPANTS: THE FIRST EPIC MOVIE (DreamWorks)
15) ETHEL & ERNEST (Europacorp/STX)
16) WINDOW HORSES (NFB)
17) IN THIS CORNER OF THE WORLD (Shout! Factory)
18) MY ENTIRE HIGH SCHOOL SINKING INTO THE SEA (GKIDS)
19) NAPPING PRINCESS (GKIDS)
20) CINDERELLA THE CAT

Аутсајдери:

21) THE LEGO NINJAGO MOVIE (Warner)
22) SMURFS: THE LOST VILLAGE (Sony Animation)
23) MOOMINS AND THE WINTER WONDERLAND
24) SWORD ART ONLINE: THE MOVIE — ORDINAL SCALE
25) THE STAR (Sony Animation)
26) THE EMOJI MOVIE (Sony Animation)

Не се пријавени:

27) ROCK DOG (Summit)
28) MY LITTLE PONY: THE MOVIE (Lionsgate)
29) LEAP! (The Weinstein Company)
30) THE NUT JOB 2: NUTTY BY NATURE (Open Road)

Годинава можеби ќе има измени во она што сме навикнати да го гледаме меѓу номинираните (пр. секогаш има филм на Disney/Pixar, Aardman и GKIDS секогаш добро поминуваат, Studio Ghibli обично имаат свој претставник, исто така, и обично има некое изненадување од земја што не е САД или Јапонија). Причина: има измени во начинот на гласање. До сега можеа да гласаат само група на членови кои на некој начин се поврзани со светот на анимацијата, од сега ќе можат да гласаат сите членови на Академијата. Па ќе видиме дали ќе продолжи трендот да се поддржуваат малите независни филмчиња, дистрибуирани од GKIDS, и сл. или ќе бидат фаворизирани некои "големи" студија кои немале огромни успеси традиционално, како Blue Sky, Illumination, Sony, Warner, Dreamworks...).

Последно уредено:
Za da trcas po inspekcii treba da si malku zabegan prirodno ili stvarno da ti pukne filmot.
E sega klimata ima svoja specifika sto eden inspektor ne moze da ja razbere i da saka. Ako davatelot na garancijata ne priznava defekt, mozda i inspekcijata e nemokna. Primerot deka klimata trosi a ne isporacuva dovolno toplina kako ke ja reklamiras, deka ne ispolnuva COP zadaden od proizvoditelot ???? Ke ti se smeat u lice. Ako klimata brmci, tropa, trese, puka plastikata,i razni drugi gluposti sto te pravat nezadovolen kako korisnik moze li da reklamiras, pak ke ti smeat. Pa duri i softverot da e riknat kako sto najcesto se slucuva kaj eftinite klimi moze da ne ti priznaat reklamacija, ke izmislat razni opravduvanja deka ne e nivna greska.[DOUBLEPOST=1510421716][/DOUBLEPOST]
како ги знаеш овие податоци, оној кој го изнесе проблемот го тврди спротивното
sto se zamaras so multaci

Za da trcas po inspekcii treba da si malku zabegan prirodno ili stvarno da ti pukne filmot.
E sega klimata ima svoja specifika sto eden inspektor ne moze da ja razbere i da saka. Ako davatelot na garancijata ne priznava defekt, mozda i inspekcijata e nemokna. Primerot deka klimata trosi a ne isporacuva dovolno toplina kako ke ja reklamiras, deka ne ispolnuva COP zadaden od proizvoditelot ???? Ke ti se smeat u lice. Ako klimata brmci, tropa, trese, puka plastikata,i razni drugi gluposti sto te pravat nezadovolen kako korisnik moze li da reklamiras, pak ke ti smeat. Pa duri i softverot da e riknat kako sto najcesto se slucuva kaj eftinite klimi moze da ne ti priznaat reklamacija, ke izmislat razni opravduvanja deka ne e nivna greska.
Ako ima poplaka za deklariran COP, mnogu lesno mozes da go dokazes toa....toa go znaat i od GREE. Veruvaj deka GREE nema da si dozvoli da manipulira so deklariran COP, kakov i da e.[DOUBLEPOST=1510421837][/DOUBLEPOST]
Ako ima poplaka za deklariran COP, mnogu lesno mozes da go dokazes toa....toa go znaat i od GREE. Veruvaj deka GREE nema da si dozvoli da manipulira so deklariran COP, kakov i da e.
Sepak GREE e No.1 vo klimatizacija

The invisbile guest, filmishte!!!!111

Edinstvena zamerka mi e, kako mozese da ispadnat roditelite takvi master mind, i toa odnesuvanje i "profesionalost" od strana na soprugata negova da izigrava kako advokatka, osobeno na nekoja taka iskusna pred penzija, ednostavno... i kako mozese da pogresi negoviot advokat vo pogled na vremenskiot interval koga bi trebalo da stigne ovaa i da zboruva so tuzheniot? I kako ne ja pozna po glasot?

Who the fuck is Luis si kej[DOUBLEPOST=1510446072][/DOUBLEPOST]
The invisbile guest, filmishte!!!!111

Edinstvena zamerka mi e, kako mozese da ispadnat roditelite takvi master mind, i toa odnesuvanje i "profesionalost" od strana na soprugata negova da izigrava kako advokatka, osobeno na nekoja taka iskusna pred penzija, ednostavno... i kako mozese da pogresi negoviot advokat vo pogled na vremenskiot interval koga bi trebalo da stigne ovaa i da zboruva so tuzheniot? I kako ne ja pozna po glasot?

Се тоа да беше објаснето и логично немаше да се деси пресвртот. Затоа филмот е океј, али ништо посебно генијално :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom