- Член од
- 5 ноември 2017
- Мислења
- 20
- Поени од реакции
- 14
taa li e so Sanyo kompresorImas super izolacija[DOUBLEPOST=1510089952][/DOUBLEPOST]
Taa od 39.990 ti e do -20
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
taa li e so Sanyo kompresorImas super izolacija[DOUBLEPOST=1510089952][/DOUBLEPOST]
Taa od 39.990 ti e do -20
Го имате одговорот во самиот цитат.@klimi.mk pred da tvrdam deka e skart postaviv prasanje do vas na forumov no ne dobiv odgovor.
Pak ke povtoram objasnete za sto marka se raboti sto kompresor?[DOUBLEPOST=1510059570][/DOUBLEPOST]
Da taa.taa li e so Sanyo kompresor
Почнувате со индирекно наведување дека работеме нечесно. така формулираната реченица "чесно-нечесно секому на честа" во МК се користи кога сакаш на некого индирекно да му кажеш дека работи нечесно.почитувани од @klimi.mk како прво Ви благодарам што конечно се огласивте и да расчистиме некои работи, друго реков дека нема да се мешам повеќе и да влегувам во дуел со Вас или со Вашите подржувачи и ќе Ве оставам да си работите како што сакате чесно или нечесно секому на чест нека му служи (тоа што гаранцијата ја дава друг или и другите прават така не ве ослободува од одговорноста да бидете фер пред потрошувачите кои можеби ќе Ви ги дадат и последните пари за уредот - едноставно бидете подобри од другите еден мора д почне нели?).
Ова би го земал како добронамерна критика каде би можеле да се подобреме иако незнам дали е до мене но начинот на кој е формулирано повеќе ми личи на обвинување.понатаму
Ако јас купам онлајн од кај Вас како ќе знам дали има допнителни улови за да ја добијам целосната гаранција, а дека не лажам и Ве кодошам непотребно еве и принтсккрин од целата постапка за купување онлајн дека во ниеден момент нема да дојам предупредување за тоа под кои услови ја добивам целосната гаранција
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Напротив, основните податоци се јавно истакнати, ова што вие го барате се екстра податоци и ме интересира дали пример на сајтовите во Кина, Америка, Европа кога правете нарачка секогаш ја добивате целосната документација online? Дали кога пример ( само како споредбен пример ) ке одете на сајт за автомобили и гледате гаранција 3,5,10 години имате детално известување дека истата бара редовен сервис ? Во 90% од случајот одговорот е не, не затоа то некој сака да скрие ( можеби и некој и сака да скрие ) туку затоа што тоа се дополнителни информации а не основни.следно
сум купувал онлајн не само од МК туку и од Кина и др. места така да во тренд сум со новите технологии и ги подржувам беѕусловно, она што ме иритира е криење основни податоци, според Вашите параметри треба да се јавувам во кина или уса ако купувам од алиекспрес или амазон ви се молам .
Видете, ние не ја правеме гаранцијата, ние ја проследуваме, гаранцијата не ја даваме ние туку производителот и увозникот и ова прашање треба да им го поставете на нив. Но еве да се потрудам да објаснам, скоро сите од овие уреди кои ги набројавте немаат потреба од одржување затоа што и после 3 години телевизорот ке работи исто. клима уредот од друга страна ако не се чисти редовно се намалува моќноста со тоа се зголемува оптеретувањето и нормално со сетоа тоа се намалува животниот век, процентот на дефекти е далеку поголем во тој случај. Тука не збореме за 3 или 5 години гаранција туку за 10 години гаранција што е долг период.моќеби не се крие но со една ѕвездичка може да се напомене дека постојат услови за да се добие,
а дека не постои гаранција за механички оштетувања сте во право, но еве на пример имам купено од продавница (името е небитно) ТВ, ФРИЖИДЕР, МАШИНА ЗА ПЕРЕЊЕ, ШПОРЕТ...каде добивам 5 год. гаранција без да треба секоја година да му платам на некој одредена сума за да ја добијам поправете ме ако грешам - ШТО Е РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ КЛИМАТА И НАБРОЕНИТЕ УРЕДИ.
Видете ако земете проста математика да правете да изгледа како така. НО треба да сватите една работа, вие не плаќате само за да ви се продолжи гаранцијата ( не само кај GREE туку и кај другите брендови ) вие плаќање за сервисна услуга која е строго препорачлива и кај клими кои не се под гаранција. Вие ги гледате 100 евра за 10 години како трошок кој треба да го дадете но не ја гледате бенефицијата ( настрана гаранцијата ) каде нечист и неодржуван клима уред има намалена моќност а со тоа и зголемена потрошувачка на ел.енергија, таа нечистотија во внатрешната единица од прашина, мртви бубачки и бактерии кои се собираат во годините ја дишете вие. Трошокот кој вие ќе го дадете за сервисно одржување повеќе или помалку ке го извадете со заштеда по другите параметри.процентот е добиен по следнава моја логика ако годишниот сервис е пр. 10 евра (а по кажување на форумов е и повеќе ) и за 9 год треба да платам 90евра тогаш тоа е дополнителни 30% од првично планираната и уплатена сума поправете ме ако грешам.
и за крај наместо да мислите дека сите се против Вас! прифатете ја секоја критика добронамерно и подобрете се, да неможе никој да се буни основано или неосновано, бидете први кои ќе бидат отворени и фер со потрошувачот бидејќи нели мотото е потрошувачот е секогаш во право или во МК тоа не важи.
такво нешто немам сретнато, но 99 од тоа што имате е секако во кина произведено, од мобилен телефон, облека дел од мебелот ел апарати и слично. Тоа што е од Кина веќе одамна не се гледа како хендикеп бидејќи и во Кина има производи со висок квалитет и со низок квалитет.dali ima klimi Made in Germani i dokolku bi imalo koi se zatoa ovde sve sto gi gledam 99% se made in cina
Исправка, MSAN групацијата чии бренд е VIVAX ги дистрибуира на Балканов, инаку колку што имам инфо се правени во фабрика на AUX и се со Midea компресор поточно GMCC која е компанија на Мидеа и Тошиба-Кариер. Реално GMCC ти се компресори на мидеа но во реклами најчесто ке ги најдете како Тошиба бидејќи нормално Тошиба е далеку поатрактивно имеПрегледај го приврзокот 179956
Na drugo mesto procitav deka gi proizveduva Vivaks
.
Имавме детално сервисно го добивме пред 2-3 години кога испаднаа како модел во него пишува GMCC ASM135D23UFZ@klimi.mk me interesira dali znaete sto model ( koja marka ) na kompresor ima VIVAX AEZI 18 BTU
Дали ова значи дека со плаќање на редовниот годишен сервис, се добива и целосно чистење на внатрешната и надворешната единица од клима уредот?клима уредот од друга страна ако не се чисти редовно се намалува моќноста со тоа се зголемува оптеретувањето и нормално со сетоа тоа се намалува животниот век, процентот на дефекти е далеку поголем во тој случај. Вие ги гледате 100 евра за 10 години како трошок кој треба да го дадете но не ја гледате бенефицијата ( настрана гаранцијата ) каде нечист и неодржуван клима уред има намалена моќност а со тоа и зголемена потрошувачка на ел.енергија
Во кратки црти под редовен сервис спаѓа и чистење на внатрешна единица о соодветно средство за чистење и дезинфекција, по потреба и надворешна ( најчесто едноставно миење со вода е доволно бидејќи сепак е надвор ), проверка на основни функции и по потреба притисок на фреон и слично.Дали ова значи дека со плаќање на редовниот годишен сервис, се добива и целосно чистење на внатрешната и надворешната единица од клима уредот?

И што кога ќе ти напишат колку трошат ?Има една молба .
Напишете , ако не ви е проблем колкава е вашата сметка за ел.енергија ...
Пример:
3.5kw (18) / 30 m2 / 4.000 ден-месечно.
Се изначитав која клима е подобра и куп други работи , ама никаде не видов колку плаќате мессчно.
А мене баш тоа ме интересира ...
Sent from my GT-S7390 using Tapatalk
[DOUBLEPOST=1510124905][/DOUBLEPOST]Do nekade se slozuvam so tebe, no ako se brend firma ke poracam edna polar ili nordic i ke stavam vo prodavnica site da ja gledaat makar nikoj ne ja kupil, ete taka za inaet.Друже, всушност и стварно не сме пазар за nordic-arctic моделите. Цената на daiseikai 8 10-ка кај нас е 73.000 денари. Најверојатно daiseikai 8 10 arctic би била 100.000 денари. Нашиов пазар се утепа продавајќи кинески, машини, само и само поради тоа што се евтини.
Никој не го интересира што, и како купува, туку да е евтино.
Читаме секојдневно постови од луѓе кои пишуваат, постови од типот сакам да греам 35m2 со клима, буџет 25.000 денари.
Но овде не можеш ни луѓето да ги обвинуваш, едноставно немаат пари.
Во куќа, која има 25cm блок со мачканица однадвор и одвнатре.
Топлотни загуби кој никој не ги рачуна а се една најбитна работа, а на -15 ќе имаат и 5kw топлотни загуби.
И ти сакаш да донесе енергија Тошиба daiseikai 9 nordic 13 ka која најверојатно ќе кошта преку 150.000 денари до 3000eur.
А овде имаш GREE кој носи нордиски модели кај нас кои коштаат од 550eu-до 850eu за 35.
Го знаеш оној изговор ("If it's too good to be true, it probably is)
Финците греат, со обични модели (не мора да се нордиски) по 160 квадрата пасивни куќи со една high end топлотна пумпа од реномиран производител, но пасивни куќи.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Епа на 1650 страни се утепаа од пишување каква била климата , компресорот бту мту... како да е темава која е најдобра клима а не кое е најекономично греење , е еден јунак не се најде да напише колку плаќа.И што кога ќе ти напишат колку трошат ?
Ти мислиш тие што имаат клими од 1000 евра плаќаат малку, така ?
еве јас се греам за 600-700ден. во 20м2 со НЕО клима и тоа обична. Ќе купиш ти таква клима за греење ?
Hahahaha eve od mene... smetki za struja letoska od 800 do 1200max preku sila... zimoska 1500/1600. Se gream na drva 60 kvadrata za kukja stanuva zbor so dovra izolacija I pvc prozori. Dovolni ti se informaciive? Drva trosam 4 kubika za 5 meseca I Iam solar sto ee povrzan so se zivo sto koristi topla vodaИма една молба .
Напишете , ако не ви е проблем колкава е вашата сметка за ел.енергија ...
Пример:
3.5kw (18) / 30 m2 / 4.000 ден-месечно.
Се изначитав која клима е подобра и куп други работи , ама никаде не видов колку плаќате мессчно.
А мене баш тоа ме интересира ...
Sent from my GT-S7390 using Tapatalk