Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mnogu ubavo prasav i sega cekam odgovor.Зошто толку непријателски?
И откаде сега упадна Гри во овој муабет - јас само прашав во која фабрика на Вивакс се произведуваат тие Кјато. Пошто нели, си слушнал дека Вивакс ги произведувал...
сепак не! Овој модел на Toshiba е само 09ка предвиден за греење на 20-25 квадрати... Pdesign 2.4kW со SCOP 4, на -7 би дал 2,12kW со COP 2.4, а на -15 само 1,6kW со COP 2.05, ako добро читам од Еуровентот!? A со 2kW. ќе се сложиш. не би можел да загреваш 30 квадрати уште помалку со 1,6, па колкава и да е изолацијата и мали термичките загуби...Се исплати за 30м2?![]()
Do koja suma da e klimata ?da pomognete vo izbor na klima poveketo bi ja koristel za greenje 3.5kw za 32-5kvadrata
Mislam deka seuste e na popust daikinot sepak prasaj vo ( ICS GROUP )сепак не! Овој модел на Toshiba е само 09ка предвиден за греење на 20-25 квадрати... Pdesign 2.4kW со SCOP 4, на -7 би дал 2,12kW со COP 2.4, а на -15 само 1,6kW со COP 2.05, ako добро читам од Еуровентот!? A со 2kW. ќе се сложиш. не би можел да загреваш 30 квадрати уште помалку со 1,6, па колкава и да е изолацијата и мали термичките загуби...
За 30квадрати, ти си барем по Daikinot и знаеш што треба, на попуст беше моделот FTXB-35C во ICS ... од 37 на 32,700 карти, е сега дали уште трае попустот незнам! Иако ентер модел, сепак одличен уред дајкинот, произведен во Чешка.... барем прочитав многу задоволни на форумите.
Останатите опции за 30 квадрати се секако класика Ломо регулар АЕРИ и Хаер-Тундра сите 3,5ки...
Редно беше Toshiba да почне со попусти..Во хрватска овој модел е околу 400-450 Евра (3000-3300Кн).... вака Mirai му доаѓа како најдобра понуда на нашиов пазат за 09ка! Јапонец склопен во Таиланд.... Браос за Енергија!
Toa e toa sto go govorev odamna. Nikoj nema muda (osven gree) da donese kaj nas nordic klima. Energija kako zastapnik na Toshiba ne se angazira za toa, pa makar i po naracka so prethodno uplaten avans. Na moe prasanje zosto ne mozeme da kupime nordic Toshiba, od Energija mi odgovorija deka nemame potreba tuka za takvo nesto. Koj im dava dozvola da komentiraat za moite potrebi. Mozebi mi treba za vo Mavrovo. Kako firma so takvo renome i zastapnistvo na eden od vrvnite brendovi, odgovorot sto mi go dadoa e neseriozen i ja kazuva realnata slika za toa kade ziveeme.
Ako sakas Toshiba sea vo klimi mk e na popust:https://klimi.mk/product.php?id=254Tosiba suzumi plus za da bi traele podolgo
najdobra e ili deka e na popustAko sakas Toshiba sea vo klimi mk e na popust:https://klimi.mk/product.php?id=254