Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
On body and soul, унгарскиот кандидат за Оскар и победникот на Берлинале е :cuc::cuc::cuc: одамна вака филм не си поиграл со моите емоции.

Кај го најде?
Имам неделава професор од Италија, бил пријател со режисеркава и имаше пристап кон копија од филмот со пасворд, па ни го пушти.[DOUBLEPOST=1509574828][/DOUBLEPOST]
A nelyubov ti se simna li, kaj mene ne pocnuva
Да, го симнав, уште да проверам дали преводот е валиден.

23116705_10155077836200954_4579256867758008272_o.jpg

suicide.gif

Го изгледав Loveless, 150 ден + за друг филм на Синедејс :D

Андреј успеал да направи ново ремек дело, рамо до рамо до Левијатан. Мислам дека е јасно дека не може да направи нов The Return, но успева да ја оддржи руската кинематографија секогаш на едно повисоко ниво. Фотографијата и монтажата повторно восхитува, посебно во втората половина од филмот, делот кога започнува потрагата, предобри кадри. Одлично! Двајцата ликови иако антипатични по карактер, феноменално се вклопуваат во оваа родителска замка. A Aндреј не ја запоставува и политиката и моменталната состојба во Русија. Сепак успева да нѝ ја прикаже слабата полиција и заштита за граѓаните. Воедно филмот нема никакви средства од самата Влада од Русија и Министерството за Култура, поради бојкотирањето на Левијатан на Оскарите.

9/10

Веќе пишав во другата тема, ова му е преценет филм и целата приказна може да трае 90 минути, а не повеќе од два часа. Како за долг филм гледачот не може да го запознае карактерот на детето и да ја почувствува неговата болка.
6.5/10

Sent from my Xiaomi Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom