Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај го најде?On body and soul, унгарскиот кандидат за Оскар и победникот на Берлинале еодамна вака филм не си поиграл со моите емоции.
On body and soul, унгарскиот кандидат за Оскар и победникот на Берлинале еодамна вака филм не си поиграл со моите емоции.
Имам неделава професор од Италија, бил пријател со режисеркава и имаше пристап кон копија од филмот со пасворд, па ни го пушти.[DOUBLEPOST=1509574828][/DOUBLEPOST]Кај го најде?
Да, го симнав, уште да проверам дали преводот е валиден.A nelyubov ti se simna li, kaj mene ne pocnuva
Кај најде па за него превод? Мене ми е симнат со недели.Да, го симнав, уште да проверам дали преводот е валиден.

Покажи колку е тоа малку.....малку е 200 или 500 или 800 ?
А Термометарот покажува и 100Ц ако го добижиш до печката на дрва.. или го ставиш под климата....Холивуд треба да учи од тебе

во оригиналот Зазу е Рован Аткинсон па ајде и сега британски комичар да стават само што Џон Оливер е далеку од Мр.Бин. Цела среќа Муфаса шо не го сменија.

И номинациите се објавени. За најдобар европски филм за 2017:Пред два дена Европската филмска академија (ЕФА) ги презентираше кандидатите за овогодинешните Европски филмски награди кои ќе се одржат на 9 декември во Берлин. Еден повеќе од лани, или вкупно 51 филм од 31 држава (и Македонија somehow со свои претставници, копродукциските Rekvijem za gospodju J. и Ustav Republike Hrvatske). Еве letterboxd листа: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/european-film-awards-2017/
Некои од филмовите веќе ги има по торенти, некои одамна ги имаме гледано, но за повеќето, традиционално ќе си го чекаме Cinedays во ноември. Јас сум најнетрпелив за унгарскиот On Body and Soul, шведскиот The Square и италијанскиот BPM, што ги собраа наградите во Берлин и Кан годинава, но треба да се ѕирнат и некои од другите излезени. Од овие 51, до сега имам гледано само 3 - освен хрватскиот и српскиот, погоре споменати, само уште шпанскиот A Monster Calls. Се надевам дека годинава европската, па и светската кинематографија ќе биде барем приближно добра колку ланската, која според мене беше една од подобрите во последниве десетина години.[DOUBLEPOST=1503612181][/DOUBLEPOST]А, и, btw, кога сме кај „странските“: 9 држави веќе ги имаат пријавено своите кандидати за Оскар. Босна и Херцеговина ќе игра со Muskarci ne placu на АЛен Дрљевиќ, Шведска, нормално со The Square на Рубен Естлунд/Остлунд/како-и-да-се-транскрибира-ова, а Германија со In the Fade на Фатих Акин, од „поинтересните“ за нас.
Повеќе е @wot е за карање пошо мисли дека хрватскиот јазик е кириличен.зошто не дочитувате кога се праите паметни, еве нз...