Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Рома реално лошо ја почна сезоната, ама како што реков пред некое време се претера со критика кон нив после мечот против Интер каде што стативите ги одделија од убедлива победа, но покажуваат последниот период капацитет и тоа нетипично за нив како екипа со победи по 0-1 и 1-0 дополнето со ќотекот сношти.

Не ми се верува дека за Рома зборувам добро, дури и симпатични ми се малку :LOL:, ама секоја чест си заслужија со стабилните перформанси.

Рома реално лошо ја почна сезоната, ама како што реков пред некое време се претера со критика кон нив после мечот против Интер каде што стативите ги одделија од убедлива победа, но покажуваат последниот период капацитет и тоа нетипично за нив како екипа со победи по 0-1 и 1-0 дополнето со ќотекот сношти.

Не ми се верува дека за Рома зборувам добро, дури и симпатични ми се малку :LOL:, ама секоја чест си заслужија со стабилните перформанси.
Еве ти едно лајкче за пофалбите:pipi:

Јас уште не сум убеден во некои работи, цврсто играат тоа стои, ама таа високо поставена одбрана со несоодветни дефанзивци ми е сеуште енигма, секоја утакмица постои опасност а и се случува барем по еднаш да испливаат сите и барем еднаш противнички напаѓач да испадне пред нашите дефанзивци. За среќа од таквите ситуации само Удинезе искористи да ни даде таков гол по грешката на Морено кој не се добро постави во однос на другите за офсајд замка. Али незнам како ќе се одвиваат натака работите.
Други работи кои ме плашат се нападот кој против многу екипи едвај гол дава, обично од прекин,а и замени за напаѓачите немаме, ради огромните повреди ростерот ни е дефицитиран, еве Шик сеуште го нема, а Дефрел по втор пат се повредува, Емерсон сеуште го нема, Карсдорп отиде сезоната, Перес се повреди, Манолас сега се врати.

Али и покрај се, гинекологот успева некако да го држи овој тим, па како така тепа во првенството а импресионира во ЛШ. Сите ги плукаа што против Карабах се опуштиле и едвај тепале, али видовме Атлетико како помина.

Така да Мондо немој толку симпатични да ти станат, па кога ќе играат против вас повторно да ти се одмилат:cool::D

Треба нашиве тимови да се угледаат малку на Карабаг. Тешко остварливо во вакви услови, а посебно со ваков менталитет.

Инаку, верувам дека Наполи ќе се ориентира на Серија А и дека нема далеку да гура во ЛШ.

Сепак би ми било мило ако се покажат добро и победат вечер со Сити исто како што ми беше мило за победата на Рома вчера.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk

Треба нашиве тимови да се угледаат малку на Карабаг. Тешко остварливо во вакви услови, а посебно со ваков менталитет.

Инаку, верувам дека Наполи ќе се ориентира на Серија А и дека нема далеку да гура во ЛШ.

Сепак би ми било мило ако се покажат добро и победат вечер со Сити исто како што ми беше мило за победата на Рома вчера.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk

Искрено и мене ќе ми биде мило, ама Наполи се цигани бе, ќе се посерат, ќе ја посерат работата. Првата во Манчестер на почетокот изгледаа аматери потоа се консолидираа, играат на еуфорија. И Рома на многу пати се понижила во ЛШ, али кај овие е друго, бетер селски менталитет и страв во ЛШ од Рома имаат. Велам мило ќе ми биде да го тепаа Сити, ама ипак мислам дека ќе изгубат во Неапол.

Барем да честитаа интерашите и миланезиве што едвај чекаат кикс на Рома во Европа и да нападнат како глутница волци :D како они биле гордоста бла бла..
ОК знам не освоивме ЛШ со победава но никој не се надеваше од тука за ваков развој на настаните..

Oва мора да се испочитува увек била педерска екипа и педерска ке биде

Со еден потег Пероти опишува што им се случувало на битниот Интер последниве години.

Тогаш не го дрвите за коефициенти и слични срања..Им вратија 4 место и ги дувна малу ветер и повеќе ништо не ги интересира...

Слабоста на Наполи во еден момент од денешниот меч: Се повредува Гулам, инаку стандарден лев бек, го заменува 36 годишниот Кристијан Маџо, кој инаку е десен бек и тоа речиси цела кариера играше како крилест бек, што би рекол Џони.

Замената не да прави од коњ на магаре, како од Мерцедес во Вектра да те седнат ебати. Очајна ротација имаат, всушност немаат ништо за ротирање во одбраната и нападот. Само средината им е покриена, во одбрана замените се од типот на погоре споменатиот Маџо и неверојатниот Влад Чиричеш.

Во нападот немаат буквално ништо, само тројката Инсиње, Мертенс, Калехон. Искрено ќе бидам изненаден ако со нивниот физички истоштувачки фудбал не паднат според перформансите па и резултатите.

Слабоста на Наполи во еден момент од денешниот меч: Се повредува Гулам, инаку стандарден лев бек, го заменува 36 годишниот Кристијан Маџо, кој инаку е десен бек и тоа речиси цела кариера играше како крилест бек, што би рекол Џони.

Замената не да прави од коњ на магаре, како од Мерцедес во Вектра да те седнат ебати. Очајна ротација имаат, всушност немаат ништо за ротирање во одбраната и нападот. Само средината им е покриена, во одбрана замените се од типот на погоре споменатиот Маџо и неверојатниот Влад Чиричеш.

Во нападот немаат буквално ништо, само тројката Инсиње, Мертенс, Калехон. Искрено ќе бидам изненаден ако со нивниот физички истоштувачки фудбал не паднат според перформансите па и резултатите.
Па од нивните фаној има веќе барања наводно да се насочат кон Серија А и дека ова сезона можат да освојат скудето....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom