- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.826
- Поени од реакции
- 5.094
50м2 во најладно и здраво топло и просечно време 10-12 часа грење може да не ти е доволна пола вреќа...2/3 може ако ти е слаба изолацијата и ја рокаш многу и долго. Ако немаш парно се зема обична печка камин од 6-8киловати цена од 20-30000 зависи од модел до модел.Тешко дека можам до толку да инвестирам во цевки и радијатори. Многу скапо ќе ми излезе и цената веројатно ќе оди и над 2000 евра.
Палети единствено досега гледав на Макпетрол и се 270 вреќа бука.
МОжеби има и на друго место поевтино.
Е сега незнам колку траат, бидејќи кај каминот во викендица бука ја топи веднаш каминот и треба да се става на секои 3 минути дрва за има жар. Даб и Габер е друга приказна веќе. Незнам дали и кај палетиве има врска тоа или во овие букови палети се става некоја смеса што држи повеќе. Мене би ми одговарало на пример ако една вреќа ми трае барем 2 дена.
и ми ги топли 50м2
Пелети се земаат букови најдобро српски А1 класа земавме летоска А2 српски 150 вреќи за180 ден парче...на големо ти се поефтини и порано купени цените на бензиска се повисоки. Види во магацините за поефтини...моите се од некој магацин од ск кој незнам не ги купував јас.