Колку штедите? Колку сте трошаџии?

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Моментално сум на принудно штедење - кредит :zid:. Инаку, штедам пари исклучиво со една цел: идење на одмор што подалеку и што подолго! Ако може и двапати годишно :pipi:

У принцип и не сум некој трошаџија, не купувам глупости, секогаш си давам еден ден да се помислам и да го пресметам односот (цена)/(честота на користење)

Б

БејбиГрл

Гостин
Не можам да чувам пари,веднаш трошам се што ќе стигне до мене.Може тоа е така зашто не ги заработувам сама,како што кажа Fortune туѓите пари полесно се трошат
Инаку најчесто трошам на облека...што мислам дека е нормално за женско:pipi:

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Ги чувам парите се додека не ми текни за шо да ги потрошам а се случило да ги чувам по 3-4 месеци.
Си клавам кредит на моб. по 100 ден. а последно кладов на 15 декември 2007 и имам 20ден.Не дека нема да ми дадат мојте да си клам 100ка, ама не ми требат оти можам дасе разберам и со титкање.
Сите ми се чудат за ова.

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Зависи кога како...Понекогаш многу чтедам и водам евиденција каде ми одат парите, но има моменти кога се опуштам, не берам гајле ни за што трошам ни каде трошам па парите бргу бргу ми ги снема. Во секој случај не сум некој голем трошачија.

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
не сум многу по штедење(зборувам за ситни работи како што се:цигари, секој ден по кафиња, сокови, па во школо јадење, па нешто ке ми се допадне додека се шетам па ке си купам, филмови, музика итн.) додека се има-се троши е правилото за мене, нормално-се додека моите ме снабдуваат :pos:

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
Тешко ми оди штедење...ке влезам во продавница да купам цигари па "случајно" ке видам некое чоколатце па до него нешто солено ова она и ете ти заминал џепарлакот :toe:

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
posleden pat stedev vo petto oddelenie pred mn mn godini - nikogas ne stedam - sekogas sakam ubavo da si pominam pa makar i da ostanam bez "deni" ili "denar" ....

Britney'85

I'm sad...love me!!!
Член од
19 декември 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
Парите постојат за да се трошат нели,ништо нема да понесете во гробот се тука останува...

Член од
29 септември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
0
порано трошев се до последен денар ама сега штедам оти имам намера нешто да купувам инче се ке потрошев

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Не заработувам ама знам дека кога ќе дојде тој ден ќе почнам да ги ценам парите и трудот и ќе се воздржувам од прекумерно трошење бидејќи ќе ја осетам маката на мој грб што секако неможам да ја осетам ама можам да ја видам сега кога мајками ме финансира!

Трошам многу,премногу за моите потреби и дополнително за да си ги исполнам своите хирови,и кога ќе кажам дека не ги трошам по малку по малку сите ќе отидат...со ова сум сфатила дека и да сакам и да нејкам пак некако ќе отидат затоа не се замарам многу многу за што и како ги трошам.Не е убаво ама ми причинува задоволство...После јас нема да имам блуза,фармерки,патики ама битно ќе отидам на кафе ќе се возикам со такси, ќе ги частам другарките,ќе си купам наочари и накит а нема да си купам она што ми е потребно...значи пак си ги сносувам последиците не е без ич оваfiksna:Како и да е млада сум,трошам,шетам и уживам,кога ќе дојде моето време,ќе види мајкамиofofof:Фала мамо за семејната каса!retard:

Член од
26 јануари 2008
Мислења
104
Поени од реакции
3
Nikogash vo zivotot ne sum zashtedila, ako sekoja nepotroshena para e zashtedena togash mozhe da se kazhe deka se shto imam trosham. Ne veruvam deka taka kje bide koga kje pocnam sama da si gi zarabotuvam parite. Heehe.Lesno e sega od mama i tato, dodeka ima kje troshish ama koga kje treba da se pomacham za niv.....:nesvest:

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
трошам повеке отколку што можам да си дозволам
на крак краишто
богат си колку што трошиш не колку што имаш...

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Добра тема.Јас нјчесто трошам колку што имам во џебот, оваа година ми се случи три пати да ми дадат пари од дома за да запишам трет семестар на факултет и двапати парите не стигнаа до факултет, а како тоа епа ги испив со другарите. И сега сум на преживување:pos2:.

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Добра тема.Јас нјчесто трошам колку што имам во џебот, оваа година ми се случи три пати да ми дадат пари од дома за да запишам трет семестар на факултет и двапати парите не стигнаа до факултет, а како тоа епа ги испив со другарите. И сега сум на преживување:pos2:.
е од ова нема поубаво...уште подобро е ако ти се(не дај боже) за квадрат...малку боли главата кога ке ти требаат потврди ама тоа е...

Kajgana Shop

На врв Bottom