Чекај малце, како тоа ти придонесе за зачувување на македонштината со бегање у Австралија кога на стариот твој му загорело под нозе? Со кој образ доаѓаш тука да мелеш патриотштина и национализам и национална стратегија? Вашата фамилијарна стратегија да фатите усвет кога било најтешко на државата како се уклопува со општо прифатените норми за патриотизам? Значи не иди толку далеку, еве тргни од себе и твоите најблиски.
Prva prilika da ideme u stranstvo imavme uste za vreme na YU, koga od ambasadite nudea vizi na visok strucen kadar. Imavme nekolku ponudi sto ne gi prifativme. Otidovme odkako tatko mi odbi da potpise dogovor za nabavka na zastarena tehnologija po cena nekolku pati povisoka od realnata i so toa da ja osteti firmata vo koja rabotese. Normalno ova bese dogovoreno za nekoj da lapne dobar procent a i on tuka mozese da napravi miljoni marki na vremeto ama ne mu bese bitno toa, ne bese taka vospitan. Taka da poleka malku, ne zbori koga ne znaes.
Sto sum napravil? Pa sto znam, imam investirano vo nedviznina vo MKD, porano imav i biznis vo koj bea vraboteni 12tina dusi, sega toa go vodat moj rodnini. Sum pisuval za ova pred nekolku godini pod drugiot startiot nik FARANG ako veke te interesira. Ne deka e bog znae sto...