[/QUOTE]Мали земји не ни можат многу независни политики. Фати страна и терај. Моли бога и втора веле сила (Русија) да не се замеша па да наебеш.
Ништо не губиме со тој договор. Напротив има политичко значење и тежина во интерес на Мк. Од прв ден после влез во ЕУ и НАТО можеме го искинеме.
Текстов ти е варијација на тема сите се исти.
Што не е баш така, едните не туркаат кон ЕУ и НАТО другите реално не правеа авторитарна диктатура по лик на ердо, Путинчо итн. и ќе не турнеа во. граѓанска војна.
Понатаму онака критикуваш ко да си паднат од Марс. Не чинеле политичарите, епа што да правиме, стани политичар и дај нешто подобро. За сега ќе ја гласаме малку подобрата опција. Не е идеалниот свет туку реалноста.
Понатаму реалноста е дека Мк е мала и слаба земја. Компромиси мора дека Грција и/или Бг можат да диктираат колку сакаат тоа е тоа. Како да се жалиш у продавница за цена - џабе, тие продаваат ти сакаш да купиш. Повторно тоа е реалноста.
Дијаспората беше замаена и од Лбчо и од Гвујото. Впрочем најлесно се лажат луѓето ако им свириш на национализмот!
Toa deka mali zemji ne mozele sami e samo mit. Na nekoe povisoko nivo ako resi nekoj da te pritisne da ama toa e uglavno kuso dur ne se postigne cel a na nisko nivo nikoj ne ti vrsi mikromenadzment ko sega. Sega imame i letecki koalicii po potreba Sela out Tachi in, sto sakaat si pravat.
Nisto ne dobivme so toj dogovor osven nekakvi komisii koj ke brkaat vesterki. Jas nemam protiv potpisuvanje dogovor kade ke ima konkretni pridobivki za dvete strani, ovde nema nisto. Eftina propaganda demek nesto se raboti.
Site se slicni, uglavno nesposobni. Edni probuvaa da razbudat nekakov nacionalizam i da ja zajaknat drzavata vnatresno pritoa pravejki eden kup greski a drugite ve zalazat so EU i NATO. Sega vidi ovde sekoj moze da si odberi sto saka, mene EU i NATO ne mi znacat tolku za da prifatam promena na identitetot.
Promeni vo dvata tabora ke se baraat. Vaka dzabe zborime.