Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Најверојатно ќе биде кат, јебеш га, помалце пари ќе трошам, најверојатно...никогаш не сум држел диета, додека го пишувам ова ме фаќа мака за сите пропаднати ребра и колбаси.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Не му се мисли толку, ако си под 15% масти терај балк, не многу агресивно, мал калориски суфицит и подолг период (ако не те фати криза да се чистиш за лето терај си цела 2018 се до лето 2019, е тогаш ќе имаш и што да чистиш и што да остане), ако не до крај на Мај терај балк, па чисти се.
Ако си над 15% (особено над 20% телесни масти), тогаш прво кат, па балк, исто не агресивен, гледај да не јадеш џанк фуд ни кога си на балк, не да бидеш како монах, али воздржувај се од благо, фаст фуд, чипсови, па ќе бидеш прилично чист и пред лето и со месец дена диета ќе си спремен за на плажа.

Сецкани колбаси и ребра во фурна се дозволен грев, работи поради кои никогаш нема да станам вегетаријанец :D

Ајде да се најде маж да оди до Кам на дождов и да прерачуна нас колку ќе не кошта.:D

Ајде да се најде маж да оди до Кам на дождов и да прерачуна нас колку ќе не кошта.:D
Не мора до Кам, грашокот ти е 400грама околу 45 денари, морковите 25 денари за 1кг, кромидот 30 денари за 1кг, зачините се по избор.
Гравот и леќата ти се супер комбинации за ваква работа, али не како овој што прави 5 исти оброци, ќе се збудалиш така, ај 5пати неделно да имаш секој ден по еден ист оброк со претходниот ден, али цел ден да јадиш исто ќе се откажеш уште непочнат со вежбање.
п.с многу гасови прави ова, ќе те избркаат од дома :D

Не мора до Кам, грашокот ти е 400грама околу 45 денари, морковите 25 денари за 1кг, кромидот 30 денари за 1кг, зачините се по избор.
Гравот и леќата ти се супер комбинации за ваква работа, али не како овој што прави 5 исти оброци, ќе се збудалиш така, ај 5пати неделно да имаш секој ден по еден ист оброк со претходниот ден, али цел ден да јадиш исто ќе се откажеш уште непочнат со вежбање.
п.с многу гасови прави ова, ќе те избркаат од дома :D
Јас сум алл ин за леќа, посебно во петок кога постам.

Моментално сум зафатен со работа и часови но следниот месец ќе седнам ќе направам две неделни мениа и ќе ги ротирам наизменично, веќе почнав да собирам рецепти.

Малце ме плашат цените затоа што рачунам за еден ден колку би потрошил и го множам со 30, и никогаш не сум бил испод 4000 со стегање.

Јас сум алл ин за леќа, посебно во петок кога постам.

Моментално сум зафатен со работа и часови но следниот месец ќе седнам ќе направам две неделни мениа и ќе ги ротирам наизменично, веќе почнав да собирам рецепти.

Малце ме плашат цените затоа што рачунам за еден ден колку би потрошил и го множам со 30, и никогаш не сум бил испод 4000 со стегање.
Под 4000 не може да помине некој што не вежба, а не човек што се бави со бодибилдинг, само леб и паштета да јадиш ќе ги поарчиш тие пари.
Во најдобра форма имам арчено по 250 евра месечно за храна и суплементи, така да колку повеќе маса, толку поголем трошок.

Под 4000 не може да помине некој што не вежба, а не човек што се бави со бодибилдинг, само леб и паштета да јадиш ќе ги поарчиш тие пари.
Во најдобра форма имам арчено по 250 евра месечно за храна и суплементи, така да колку повеќе маса, толку поголем трошок.
Среќа низок човек сум па немам голема тежина и не ми требаат премногу калории.

Но, само за јајца што би ги користел само за една порција ми треба 1000рка.
Пилешко, 1500, риба 1200, каде се компирите, оризот, овошје и на крај суплименти.

Секогаш кога ќе направам пресметка размислувам дали навистина вреди да дадам толку пари. :D

Пилешко, 1500, риба 1200, каде се компирите, оризот, овошје и на крај суплименти.

Секогаш кога ќе направам пресметка размислувам дали навистина вреди да дадам толку пари. :D
Не се мисли многу, минимизирај ги суплементите и терај, ако живееш уште со твоите дел од оброците ќе ти се преклопат и немаш мака.

Како што вика Кеплер, не се мисли многу, почни, само почни. Суплементи ни на крај памет не ти требаат, во Македонија поготово цента им е до небо..почни со основата..храна..тестирај, експериментирај, следи прогрес и прилагодувај.

Posto e otvorena temava,
Koga ste na masa kolku ve kosta ishranata mesecno bez suplementi ? jas trosam od 6000 do 7000 denari mesecno samo ishrana itoa osnovni raboti pilesko,svinsko,jajca,mleko,oves,brokuli,aronija,badem lesnik i kikiri. Ovie raboti me kostat od 6 do 7000 denari. Baska suplementi uste 4000

da si proverite losh holesterol site sto frkate whey protein animal bassed mene mi se nakaci baegi od 2-3 dnevno i od koga se prefrliv na plant bassed nazad vo normala

da si proverite losh holesterol site sto frkate whey protein animal bassed mene mi se nakaci baegi od 2-3 dnevno i od koga se prefrliv na plant bassed nazad vo normala
Кај го роди холестерол во чист протеин жити се.
Башка веј е од млеко кој холестерол од млеко.

Samo citirav sto sum nashol problem sto mi rekol doktor da pravam i kako sum go sredil.
od gejner mozno e ali od proteini tesko. toj holesterol mozi da e i od drugo... maticnata koga ja prasav da kazi mislenje za proteinite rece deka mozi da se pija samo so usul da ne e preterano i odvreme navreme pauzi od nedela do dve. sekoj doktor razlicno kazuva

Со чест на исклучоци, али матичните може да ви кажат и дека од креатин ќе сибите пиперот, јас еднаш се заебав да ја прашам матичната за мислење околу суплементите што ги пиев, па си ја зедов бељата, пола саат ми држеше говор како ќе умрам од монохидратот, па како со преворкаутот ќе ме стегне срцето, како си го упропастувам организмот и тн и тн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom