Македонска берза

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
Фала што не просветли :) се јави и си праша изгледа.
Прво пишуваш дека е bullshit муабет а после дека само си сакал да нагласиш добра пракса. Еве тука ке си стои кој што пишал па ке видиме кој бил во право кога ке дојде да се наплаќа во пракса.

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Фала што не просветли :) се јави и си праша изгледа.
Прво пишуваш дека е bullshit муабет а после дека само си сакал да нагласиш добра пракса. Еве тука ке си стои кој што пишал па ке видиме кој бил во право кога ке дојде да се наплаќа во пракса.
Па да бе колега, тотален булшит е твоето тврдење дека таа пресметка ти ја прави брокерското друштво, тврдам дека БРОКЕРСКО ДРУШТВО НЕ ПРАВИ ТАКВИ ПРЕСМЕТКИ! И ИСТОТО НЕ ТИ ГИ ЗАПИРА ТИЕ ПАРИ ЗА ТЕБЕ ДА ТИ ЛЕГНАТ ОСТАТОКОТ НА СМЕТКА!

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
Полека бе друже ,без нервоза капс лок ово оно... еве ти си во право.;) сега за сега ,па ке видиме кога ке почне да се наплаќа.

Член од
19 јуни 2017
Мислења
76
Поени од реакции
19
Mozeli da napisete kakvi iskustva ste imale so brokeri treba da pocnam da kupuvam. Dali ke preporacate nekoe drustvo kako podobro od drugite po porvizii i usluga i brzina?

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Денес црвенило, одбележуваме 30-годишница од Black Monday :)[DOUBLEPOST=1508413204][/DOUBLEPOST]
Mozeli da napisete kakvi iskustva ste imale so brokeri treba da pocnam da kupuvam. Dali ke preporacate nekoe drustvo kako podobro od drugite po porvizii i usluga i brzina?
Еве ти ги сите брокески куќи,
http://www.mse.mk/mk/brokers

провери на нивните страни кај ти се најевтини провизиите.. посети некои и направи муабет како работат (налози по телефон, mail, viber..).. некои најверојатно ке ти понудат месец дена бесплатен пристап на eTrader.. Провизиите ќе ти се важни доколку планираш поголема активност, често купување и продажба.. јас лично имам работено со две, едната додуше пропадна, ама услугите беа исти, така да без посебна препорака..

Последно уредено:
Член од
19 јуни 2017
Мислења
76
Поени од реакции
19
Fala na info veke vrtev. ot ponedelnik apsam akcii :)))) Mi dadoa minimum 0.7% provizija, a me interesira imali nekoja brokerska da dava pomalku? I dali nekoi se poljubezni, pokultureni i slic. dase zapocne sorabotka so niv?

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Фени добил нов газда, депонирал 3 милиони евра како гаранција. Очекувам утре СТБ и КМБ

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Mislam deka raspolozenieto na investitorite vo vrska so bankite e generalno posto pagjaat i OHB-1.52% i TNB-1.48%, a na sto se dolzi toa neznam.

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Или не ти е точна информацијата, или не им е галје на инвеститорите
Информацијата е точна, веќе е hot topic по порталиве, само да видиме детали и нешто официјално, вака голем дел од нив само неофицијално нешто дознале...

Сигурно ќе биде позитивен ветер во едрата на оние кои си имаат бизнис со ФЕНИ, па можеби и некоја банка ќе излезе со информација дека преземањето добро се одразува на нејзиното работење.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Информацијата е точна, веќе е hot topic по порталиве, само да видиме детали и нешто официјално, вака голем дел од нив само неофицијално нешто дознале...

Сигурно ќе биде позитивен ветер во едрата на оние кои си имаат бизнис со ФЕНИ, па можеби и некоја банка ќе излезе со информација дека преземањето добро се одразува на нејзиното работење.
Ако се точни информациите за Фени и Југохром, а и со потенцијалниот влез во НАТО можеби 2018 ќе биде подобра од 2017 та за мсе

mishevski

Неимар
Член од
20 јуни 2010
Мислења
107
Поени од реакции
170
Генерално инвеститорите не реагираат на дневни вести премногу. Сите ги чекаат "големите вести". Берзата е во црвено поради недостиг на кеш.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Bi sakal da iskomentiram dve informacii . . .

1. Kako i porano sto pisuvav akcionerite na Beton moze mirno da spijat . . . Beton ke prodolzi da si raboti kako i do sega . . . . Vo " Nova era" so "Zivot za site" :) . . . Vi izgleda li deka Minco ke ima problem so SJO... pa cel vladin tim mu e na gosti . . . politikata zavrsh,i vreme e za "prezivuvanje" . . .

http://a1on.mk/archives/807243

2. Cudno mi e zosto go prodadoa FENI na bugari koi trguvaat so struja , a ne na firma sto e od toj metalurski sektor, iako imalo takvii zainteresirani . . . Kakva li vrska ima Koco Angjusev so izborot na novite gazdi . . . .?? A vo bilansite na KMB ke vidime kako kje pomineme nie akcionerite na KMB i dali kje gi rezervirame 30 milioni EUR vo Feni . . . Mi smrdi nesto tuka . . . Pobarajte po internet i videte "Enekod" koga e formirana, kolku kapital ima i dali voopsto se bavi so metalurgija . . . Ke plati li Enekod 60 milioni EUR ili ke bide samo paravan ????? Mnogu prashanja za golemite igri . . .

http://enekod.com/company-info.php

p.s.
Sashe Politiko i vo noviot zivot e aut, a Minco in :) . Zosto ne mi e cudno ???
http://a1on.mk/archives/807256

JKK

Член од
12 август 2017
Мислења
11
Поени од реакции
3
Слушнав некој муабет дека ќе може да се тргува на светските берзи наскоро, нешто со новата влада тргање на некои забрани и слично. Или дезинформација/фејк њуз е тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom