Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.732
- Поени од реакции
- 27.719
Од утре кој шо како @Zlatikevichius
Yours trulyОд утре кој шо како @Zlatikevichius
Па ти си имал потполно погрешна слика за вестернот. Тоа што го набројуваш е типично за шпагети вестерните чии предводник беше Леоне. Вестерните на Форд, Хокс, Вајлер, Волш, Мен, Стивенс се со тотално различна естетика од „Беше еднаш.. “, „Џанго“ и останатите шпагети.И јас ко @wot , скаран сум со вестерните. Ко бев мал, најдосадни моменти ми беа ко ќе седнеа другарите да гледаат филм со Жан Клод Ван Дам, или вестерн, сеедно. Затоа и Once Upon a Time in the West си го доби... заслуженото! Сега, како што рече @moongoses , овој филм ги имаше сите архетипи на жанрот вестерн, но сепак јас го гледав повеќе како драма во вестерн сетинг. Не, озбилно, немаше 15 минути со тоа како зениците на очите му одат од лево кон десно додека да го здогледа непријателот, немаше сцени од по саат со мува како му го ремети мирот на негативецот, немаше двобои што траеа подолго од времето потребно да изгледаш цел друг филм, немаше зевање, премотување сцени, немаше барање изговори за време на филмов да одам да си сварам кафе, па чај, па да ми се пријадат грицки, па нешто благо... Значи, со оглед на тоа што 2 саати ги поминав пред екран без око да ми трепне, ова вестерн НЕ БЕШЕ! Факт!
E па ајде бејб, шо се чека?Yours truly
Па што знам, ваљда дека само такви даваа на МТВ, единствениот ТВ канал што го имавме додека растев.[DOUBLEPOST=1508155801][/DOUBLEPOST]Па ти си имал потполно погрешна слика за вестернот. Тоа што го набројуваш е типично за шпагети вестерните чии предводник беше Леоне. Вестерните на Форд, Хокс, Вајлер, Волш, Мен, Стивенс се со тотално различна естетика од „Беше еднаш.. “, „Џанго“ и останатите шпагети.
А за човекот што го уби Либерти, од мене 8/10.
@Corvus е следна. Ќе пише до вечер.E па ајде бејб, шо се чека?
„Кој чека ќе дочека“?
Ни вежбаш трпение?
Не ти пратил порака тој неодговорниот?
Уште се мислиш?
Немаш напишано асален вовед?
Me zbuni i mene, duri go najdam na zalivot vcera... se vrakjav da vidam koja godina, poso od 50tite ke simnuvav, i simnuvam 2004ta... sea gledam 2014ta si pisal... ke bese pak odnovo war of the buttons ili kako i da bese.@wot , насловот - Film Club (The Phantom of the Opera (2014): 16.10 - 29.10)