Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Можеби и со Бонучи ќе беа исти ама сезонава Јуве изгледа го изгуби она што го красеше сите овие 6 години каде беше шампион во Италија и играше финалиња во Европа - одбраната.

Рано е да се збори ама не делува добро ова, јес да голем дел игра улога и тоа што дува промаја од средината.

Јувенташите се први да го искритикуват Бонучи, а незнам дали го видоа Барзали за првиот гол, колку само беше безпомошен и бавен.
Јасно е дека Јувентус моментално има проблеми во одбраната, а тоа не беше случај со претходните сезони, така да ова сезона ќе биде вистински тест за нив, не сум баш сигурен дека нападот ќе им ги добие мечевите секогаш, еве на еден посериозен тест, го јадеа курот, да се надеваме така и ќе продолжат.

Наполи е моментално машинерија, само да не им се повредат клучните играчи, би требало да се прошетат до титула, според прикажаното досега.

Napoli kako i Inter imat dno od igraci na klupa koi nemozat na teren da napravat nekoja razlika pri vlez vo igra dodeka juventus imat dosta solidna klupa i koga igra4ite na napoli ke crknat od zamor juventus preku rotaci pak ke dojdat so prvo mesto istoto vazi i za inter. Edni isti 11 (mozebi ne site ama onie vo napadot se sekogas isti igra4i) gi zapocnuvat natprevarite i na poslednite nekolku ima macenje a ocekuvam i utre da se ma4at i dvete ekipi i ocekuvam mizerni 0-0 ili 1-1.

Дали некога на било која тема,Бјанконеро погрешил во нешто?
Човекот што ќе изваде некое најглупаво и нај идиотско мислење, ама ќе биде 100% сигурно дека е во право.Самобендисаност лвл999
Кога кажав дека ПСЖ не ја завршил работата со 4-0 против Барса и дека ако некој може да се врати од таква негатива тогаш тоа е Барса добив низа иронични коментари како сум скренал од паметот. После мечот се самоцитирав и сите ќутеа ко пички а само @Castiel (мислам дека он беше, ако не, му се извинувам), ме цитираше со "браво за тебе" (или нешто слично). Немој кога Наполи ќе прокува на полусезона и кога ќе го вратам муабетов, да ми реплицирате со "браво за тебе".

Едно е да викаш дека ќе прокуваат на сред сезона а сосема друго е да викаш дека ако ја изгураат вака јако сезонава дека не би заслужиле титула пошо се провинциски клуб.

Лестер освои Премиер Лига со 11 играчи па тоа беше свршување на сите страни.

Едно е да викаш дека ќе прокуваат на сред сезона а сосема друго е да викаш дека ако ја изгураат вака јако сезонава дека не би заслужиле титула пошо се провинциски клуб.

Лестер освои Премиер Лига со 11 играчи па тоа беше свршување на сите страни.
Јас сега кажав што очекувам од Наполи за да не биде после Декември "јас мислев ама си ќутев". Ако освојат, ќе си имате материјал за сеир. Кој кур, ништо не ве кошта.:)

Јас сега кажав што очекувам од Наполи за да не биде после Декември "јас мислев ама си ќутев". Ако освојат, ќе си имате материјал за сеир. Кој кур, ништо не ве кошта.:)

Тие ако освојат треба клуч да се стави на лигата затоа што тоа ќе биде знак дека го допрела дното. Наполи-канализацијата на Италија шампион, има ли нешто посмешно?

Хм.

Па тоа го мислам, срамота е Наполи да освои ко што беше срамота Лестер што освои, ко што би било срамота Лајпциг да освои итн. Ако освојат ОК, ќе прифатам да ме тролаат ама како што реков, ако Јуве освои немој да има реплики "е многу тешко беше да се предвиди", "браво за тебе" и сл.

Чим така нека се укине Серија А, нека ги даваат уше у август на Јуве титулите и тоа е тоа.

Чим така нека се укине Серија А, нека ги даваат уше у август на Јуве титулите и тоа е тоа.
Ама зошто не ги спомињам другите екипи туку Наполи. Наполи едноставно нема шмек за шампион. Не бива од таква екипа шампион и ќе се уверите на крај.

Па тоа го мислам, срамота е Наполи да освои ко што беше срамота Лестер што освои, ко што би било срамота Лајпциг да освои итн. Ако освојат ОК, ќе прифатам да ме тролаат ама како што реков, ако Јуве освои немој да има реплики "е многу тешко беше да се предвиди", "браво за тебе" и сл.
Во никој случај нема да е срамота Наполи да освои. Имаат доста квалитетен тим и го играат можеби најубавиот фудбал во Европа моментално. Не се ни толку тенки на клупа ко што ги праите. Имаат доволен фонд на играчи за да освојат титула. Нормално доколку не се малери како последнава сезона кога им се повреди Милик на подолго.

Ама зошто не ги спомињам другите екипи туку Наполи. Наполи едноставно нема шмек за шампион. Не бива од таква екипа шампион и ќе се уверите на крај.
Нормално и јас очекувам да чоукнат ко и секогаш до сега, ко и Рома шо си знае секоја сезона ама доколку освојат мене нема да ми биде нивниот успех = срамота туку баш напротив ќе ми биде мерак бидејќи овој нивни тим е склопуван со години и со Сари сега реално го играат најубавиот фудбал.
Имаат пофалби и од Пеп Гвардиола за тоа.

Јас очекувам Јуве пак да е шампион само ме занима Алегри како ќе ја изгура сезонава, лош старт не значи ништо, имаа еден таков и на крај пак завршија први ама оваа сезона според ова до сега ќе биде една од поинтересните.

Иначе еден мал офтопик ама мислам дека е океј прашањето со оглед на тоа каков муабет тераш, дали според тебе е срамота тоа шо РК Вардар освои ЛШ?

Нормално и јас очекувам да чоукнат ко и секогаш до сега, ко и Рома шо си знае секоја сезона ама доколку освојат мене нема да ми биде нивниот успех = срамота туку баш напротив ќе ми биде мерак бидејќи овој нивни тим е склопуван со години и со Сари сега реално го играат најубавиот фудбал.
Имаат пофалби и од Пеп Гвардиола за тоа.

Јас очекувам Јуве пак да е шампион само ме занима Алегри како ќе ја изгура сезонава, лош старт не значи ништо, имаа еден таков и на крај пак завршија први ама оваа сезона според ова до сега ќе биде една од поинтересните
А да го свртиме муабетот, Милан се замешува во трката за титула, Јуве испаѓа од истата негде у Март, и Милан ја губи трката со Наполи. Нема ли да ти дојде да се самозапалиш како навивач на Милан? Значи ти ги нема во трка традиционалните ривали и ја губиш титулата од провинциско тимче од југот на Италија. Затоа викам дека би било срамота, ко што го тролаат Арсенал што не зема титула а ни еден ривал не беше во трката по истата.[DOUBLEPOST=1508026396][/DOUBLEPOST]
Во никој случај нема да е срамота Наполи да освои. Имаат доста квалитетен тим и го играат можеби најубавиот фудбал во Европа моментално. Не се ни толку тенки на клупа ко што ги праите. Имаат доволен фонд на играчи за да освојат титула. Нормално доколку не се малери како последнава сезона кога им се повреди Милик на подолго.
Јас мислам дека ако Наполи почне да го ротира составот ко што тоа го прави удрениов Алегри, ќе почне да се расфрла со бодови насекаде.

Не е воопшто проблем Милик, веќе се навикнаа на систем без него, еве и сега се повреди па воопшто не се приметува тоа на теренот. Има Наполи и те како тим за титула и што е најважно од се не се зависни од поединци, како што на пример Јуве сега за сега е премногу зависен од Дибала.

Инаку не ми е јасно како од одма не свирна пенал судијата, стварно прво до топката дојде играчот на Лацио ама стартот беше за во затвор, со две нозе му влезе и можеше и посериозна повреда да се случи ако задоцнеше со скокот играчот на Јуве. Лацио сами ќе си ја искоцкаа победата, чист зицер утна Каиседо, еден на еден со Буфон, а потоа овој идотов прави онаков старт во 16ник, тотално непромислен.

Јуве виси на конец сезонава, ништо не играат, победи на гурање (не сите де), чекање на индивидуални потези од Дибала... Со оглед на тоа како тргнаа Наполи има доста голема веројатност да не освојат титула сезонава, али ајде рано е па да не прогнозираме уште сега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom