Не сум баш запознат со случајот на спаска а го спомнав бидејќи Ireal го има спомнато како случај кој сме го изгубиле на меѓународниот суд (незнам ни дека имало покренатао таква тужба). Незнам што е и каде е утката во тој случај ама ако меѓународниот суд пресудил дека имаме утка тогаш значи дека некој ја оплескал работата а тој што ја оплескал ке треба и да одговара за штетата која ние ке треба да и ја исплатиме на спаска (ако и е досудена штета). Независно дали утнала Ката, Стојна, Митра.... кој утнал тој ке треба да си одговара.
Меѓународната експертиза за настаните во Куманово нема да се однесува на околности од типот на употреба на прекумерна сила. Експертизата ке треба да утврди дали во случајот има монтировка, дали некој платил и го договорил настанот, дали некои од убиените се убиени откако се предале, зошто ни загинаа толку полицајци..... има тука многу работи да објаснат патриотите.
И зошто ДПМНЕ 10 години не постапило по законот и не го срушило ФОН ако бил дивоградба? Некој ке треба да одговара и за тоа што не си ја бркал работата. Ако е дивоградба се знае процедурата.
И неможе никој да не одговара што РМ треба да исплати штета. Тој поради чие постапување или непостапување настанала штетата, тој ке треба и да ја надомести а секако и да си одлежи некоја година ќорка за бељата која ја направил. Како за космос, така за масри, така за спаска, така за секоја направена утка....... И немој веке оправдувања во стилот на мазгата кога ја прашале кој ти е татко а таа одговарала со коњот ми е вујко...........
Прво да се корегирам за Спаска, не сум знаел дека Блгарија изгубила тука... Но општо познато е за Масри дека изгубивме, ај за тие 50.000 евра туку испаднавме мифки пред цела Европа, слепи слуги на ЦИА...многу полошо ќе беше со Раштански лозја, ама немаше кој да потегне за ликвидираните 7 афганистански економски мигранти.
Крупна работа ќе биде со случајот СОПОТ, тој и Масри му лежат на сдсм...
Но има една работа кај Стразбур, Ретко нивните пресуди имаат врска со правдата, најчесто со
формалната постапка...ете, пред година испадна убаво обештетување за лице од Ресен кое го прекршило законот ( диво вработи работници од Албанија), но поради формално погрешната постапка на МВР( агресивност при испрашувањето) тој ќе си лапна илјадници евра одштета...
А што се однесува до Космос, ФОН и слични грдосии дивоградби, по мене не е решение рушење туку
национализирање (по многу
пониска цена од пазарната)..
А зошто сдсм не го сруши ФОН 2005 - 2006, ете тогаш Фиат беше (а и Велија ) со дпмне ???[DOUBLEPOST=1507652146][/DOUBLEPOST]
Спасовски ЈАВНО изјави дека МВР ќе бара меѓународна истрага..
е сега што сака тој со тоа да пласира е друго, јас напишав за теоријата за непримерена сила од страна на МВР, а која ја пласираше тогаш Хелсиншки, на самиот ден на борбите...
Многу зависи кој меѓународен фактор ќе ја води истрагата...