Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Иако не си го дочитал тоа што го напишав, сепак ок ти е коментарот :).
Јас така и планирам .
Имам Даикин 3,5 ка и сега сакам да ставам уште една .Да беше стан ќе одев со уште една 3,5 ама пошто е куќа сакам да биде појака втората .

Од 3-те изберени, ниедна не е со моќ во рангот на Daikinot, а од она што гледам Daikinot е иста цена со FH, исти перформанси, само многу, мноогу понеефикасен. Зошто не земеш во обзир FH?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fullmetal Alchemist Live-action, се надевам нема да биде срање ко Титаните.

Здраво, едно прашање дали новата грее амбер 3.5 кв би можела да загрее 50м2 две соби дневна со трпезарија има пвц дограма и изолација од 8 см. На клими.мк напишана е до 40 м2 но според спецификација испајѓа дека доста јака клима е дури и подобра од некои клими од 5 кв.

Podobro bi bilo edna 3.5kw i edna 2.5kw podobro greenje ke dobies vaka odkolku so edna 5.5kw sepak zavisi od rasporedot na prostorot no podobra raspredelba na toplinata ke dobies so 2 klmi odkolku so edna 5.5kw
Predlozi za klimi:
https://klimi.mk/product.php?id=117

https://klimi.mk/product.php?id=118

https://klimi.mk/product.php?id=181

https://klimi.mk/product.php?id=215

Od predlozive imas i 2.5kw i 3.5kw klimi

Од 3-те изберени, ниедна не е со моќ во рангот на Daikinot, а од она што гледам Daikinot е иста цена со FH, исти перформанси, само многу, мноогу понеефикасен. Зошто не земеш во обзир FH?

Кај гледаш Mitcubishi FH за таа цена ? За тие пари е 3,5 FH .

Кај гледаш Mitcubishi FH за таа цена ? За тие пари е 3,5 FH .

Е така де, ftx50gv е безмалку исто моќна колку 3.5 FH од митсу, само многу, мноогу, понеефикасна.

Веќе FH50VE е клима која може 5.20 kw на -15. Нема шала :)

Ај да се пофалам, денес ја зедов од Грција. Се надевам ќе ме грее, ако не ќе си купам GREE :)

BO0lqi3.jpg

tlJmHqU.jpg

NLm2Lrj.jpg

Ај да се пофалам, денес ја зедов од Грција. Се надевам ќе ме грее, ако не ќе си купам GREE :)

BO0lqi3.jpg

tlJmHqU.jpg

NLm2Lrj.jpg

Колку ти испадна? Со враќање на данок и како со царина?

Колку ти испадна? Со враќање на данок и како со царина?

845 евра (1050 цела цена). Царина едно шише виски :)

Здраво

Гледам во темата има доста упатени па ќе ве замолам за предлог која клима за греење да се одбери за простор од 35-36 м2 (дневна трпезарија и кујна). Мислам дека доволно би ми била некоја од 3.5 KW. Климата ми треба за преоден период (октомври, ноември декември, март и април ) кога нема надвор поларни температури. Кога е премногу ладно во јануари и февруари за темпратури под - 10 или под -15 степени за истиот простор имам камин на дрва така да климата би ја користел малку или воопшто не би ја користел. Напомена дека се работи за куќа и дека просторот е на јужна и југо-западна страна. Исто така каде е најдобро да е лоцирана внатрешната и надворешната единица ?

Zdravo lani ova vreme prasav sto klima da zemam prvenstveno za greenje na kukja odnosno salon od 40 kvadrati i povremeno spalna od 16 kvadrati so sredno dobra izolacija i pvc prozori. Eve uste citam od forumov sto da odberam i godina dena nisto, lani projdov nekako zimata ali sea sum pred kupuvanje neznam dali da kupam poevtina 5,5 ili da idam na proveren kvalitet i brend budjet 50 60 iljadarki :)

Zdravo decki. Nov sum na forumov, citam citam ne mozam da docitam :) Sakam za zimovo da zemam nekoja klima sto ke mi sluzi za greenje ( do sea na termo pecki smetkite se stancaat ko elektrana da imam doma ). Se raboti za prostor od 50-55 m2 dnevna so kujna i plus use edna soba vo kukja so dobra izolacija. Visinata na plafonot e 2.5 m maks.
E sea ne se razbiram bash u ova klimive pa daj kazete nekoja varijanta. Dali dve pomali ( edna 2.5 edna 3.5 ) ili edna pogolema 5.5ka. Dajte nesto marki, japonci, kinezi, marsovci.
Budzetot okolu 50-60 iljadi. :D:D

Amber e нова клима, тек треба зимава да видиме како ќе се покаже.
Ама ти знаеш каква ќе биде, и веднаш ја спореди со Мидеа, ова извини, со Вивакс... ;)
I VIVAX-OT AEYI e nov model po specivikacii e odlicna no so tek na vremeto ke vidime kako ke se pokaze

I VIVAX-OT AEYI e nov model po specivikacii e odlicna no so tek na vremeto ke vidime kako ke se pokaze
Tака де. Зборуваш за два нови недокажани модели, ама заклучи дека едната, виваксот мидеата, е подобра?
Ако гледаш во иднината, дај кажи некои резултати за спортска прогноза. ;)[DOUBLEPOST=1507195135][/DOUBLEPOST]
prostor od 50-55 m2 dnevna so kujna i plus use edna soba vo kukja so dobra izolacija. Visinata na plafonot e 2.5 m maks.
...Dali dve pomali ( edna 2.5 edna 3.5 ) ili edna pogolema 5.5ka. Dajte nesto marki, japonci, kinezi, marsovci. Budzetot okolu 50-60 iljadi. :D:D
Ако изолацијата е добра (и со тоа топлотната загуба мала), тогаш во добра позиција си да можеш да завршиш работа и со ~5KW од осреден бренд. Што е добро во твојов случај, пошто за 50-60К денари нема ни теоретски шанси да купиш една 5ка или две 3.5ки направени во Јапонија. :)

Зависи од просторот, но јас би идел на две 3.5ки пред една 5ка. Малку поскапо, ама добиваш редундантност и подобро распределено греење со помали „удари“ на дување.

Последно уредено:
Tака де. Зборуваш за два нови недокажани модели, ама заклучи дека едната, виваксот мидеата, е подобра?
Ако гледаш во иднината, дај кажи некои резултати за спортска прогноза
Jas ne gledam vo idninata a ti neznam zosto pojstojano go spoteduvas VIVAX so Midea vivax si e vivax midea si e midea neznam zosto gi sporeduvas

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom