Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Класичен бескичмењак си ти. Баш македонското го имаш у тебе. ДноДна чоек. Гарант ки дете и дрес од милан и јуве или рома 2001 си имал и зависно кој е шампион си ги шифтал. Дњчко или читни нешо или лечи се. Рома пред Интер у највлажниот сон на Бумшакалака може само да биде и доста го тупиш со Бер Шева и селски екипи. Голем кур.

Ти си све само навивач на Интер не бе брат хахахаха. У задњи 1000 поста еден поат ако ти е ЗА интер може комотно бан да ми акнат на неодредено.

И ради овие глупи постови твои после цела дискусија иде у курац.

Него баш кога ќе станам утре ме интересира после финалето 2010 шо си коментирал. Гарант и тогаш си кењал зашо Син бил на стадион а ти не и како баерн требало 7 гола да ни дае ама ете потфрлиле робен и милер.

Хк пу![DOUBLEPOST=1507077260][/DOUBLEPOST]

Класичен бескичмењак си ти. Баш македонското го имаш у тебе. ДноДна чоек. Гарант ки дете и дрес од милан и јуве или рома 2001 си имал и зависно кој е шампион си ги шифтал. Дњчко или читни нешо или лечи се. Рома пред Интер у највлажниот сон на Бумшакалака може само да биде и доста го тупиш со Бер Шева и селски екипи. Голем кур.

Ти си све само навивач на Интер не бе брат хахахаха. У задњи 1000 поста еден поат ако ти е ЗА интер може комотно бан да ми акнат на неодредено.

Него баш кога ќе станам утре ме интересира после финалето 2010 шо си коментирал. Гарант и тогаш си кењал зашо Син бил на стадион а ти не и како баерн треба

Кај тебе пука оно европското:icon_lol:

Некој па пишал од вас ако немаме тим за во ЛШ да се бориме со најдобрите поарно да не играме:pos::pos:
Епа прашајте ги во управата дали така мислат, гз ќе дадат за играње во ЛШ:icon_lol:
И за играње во ЛШ ви требат играчишта, во превод некој како Наинголан, шо ги немате во екипа и не успевате да ги донесете:toe::D

Броите титули, сте станале како миланистите кога се караат со оној фанот на фиорентина Вукивиола, немаат што да кажат а титули бројат, па и вие се каравте со него, ете ви го дното. Гледате, пркнавте оваа година, ја минавте Фиорентина(конечно) па одма во конфликт со нас улавате што не беше случај последните 4-5 години. И сега опет исто, колку титули Рома имала, затоа била селска екипа, ма дај бе, муабет правење во очај, барање утеха. Реалноста е таа, дојдени сте на дереџе последните години да ви маваат сеир фанови на Фиорентина и то је то, ако сакате имајте и сто титули:kafence:

Класично курчење е тоа на Стекот, гледаш што вика 5-0 ќе сте победиле, нешто што немате постигнато на пример како што памтам од 97ма кога тепавте 5-4.. а што се јас курчам, што мислам дека ќе ви вратиме со три гола на Сан Сиро?? Зошто тоа да е курчење кога во последните години често се дешава, кога по три, кога по четири:toe:
Znaes deka ispagas mnogu glup so muabetov, izgleda za tebe serija A postoi poslednive godini koga Inter e los, a Roma za vreme na toj period osvoi sve na sve NULA tituli n-u-l-a, zaboravas koga 0-4 bese u rim, zaboravas na 5te primeni gola vo 2011, kakva 97ma druze kakvi bakraci, nisto ne pamtis ti, u zabludi si i se gubis u smislata na zborot, pamtis samo toa sto tebe ti odgovara.

Si se fatil samo za poslednive godini i se ponasas ko gospod za muda da ste go fatile ( bez razlika sto u zadnji 3 godini megjusebniot skor e na strana na inter ), a ustvari toj period si se raduval sve na sve na NULA tituli, duri i Lazio poise od vas osvoile. :kafence::kafence::kafence:

Poslednata titula vi e 2008, u kup, znaci nebitni ste ko rajo valjekano u Madrid, dzabe vie 4 fanovi tuka se obiduvate da ja napraite Roma relevanten klub, nit ste ni nekakov reper, nit ste postavile nekakov standard u Italija nit nisto, se zamarame so vas samo koga treba inter da igra so niv, a posleden pat koga toa se desi so tri parcinja si zaminaa od Rim, odnosno, so samo tri.
Se znae koi klubovi nas ni se predmet na interes u Italija, konkretno Juve najvise, duri i napoli pobitni, roma koga e u prasanje u momentov ...

tenor.gif

Pak ke kazam, dzabe se obiduvate da ja napraite nekakov biten faktor, bese takvo nesto edno vreme, bar za nas, ali obicno neshtata togas vaka zavrsuvaa

lacrime_mexes.jpg

mexes-piange1.jpg

C_3_Media_1041583_immagine.jpg

^ never gets old.

Последно уредено:
Мислете дека сте некој кур фактор во фудбалот моментално. :)
Типична кинеска стока со рок на траење до нова година за потоа да си почнете со веќе виденото кукање. :icon_lol:
Новата ера заедно со живот дојде во Интер. Ја тепаа на Олимпико Рома со нула титули и во последните 3 години, 2 месеци и 18 дена со негативен скор против семоќниот Интер. :facepalm:
Готово не убедивте. :pos:
929f72437091c93a656cebe71fcb38b5c40625f8dcb1444c6b48909fc8cc5a09.jpg

Никој не си мисли дека моментално сме некаков фактор во европскиот фудбал.Дури и во Италија не бевме последниве 4-5 години.
А за европскиве купови да се дупчи навивач на Рома, е сам себе ебал работава.Да не беше онај срамон од Бразил на светското, вие ќе бевте во пол позиција.

Мислете дека сте некој кур фактор во фудбалот моментално. :)
Типична кинеска стока со рок на траење до нова година за потоа да си почнете со веќе виденото кукање. :icon_lol:
Новата ера заедно со живот дојде во Интер. Ја тепаа на Олимпико Рома со нула титули и во последните 3 години, 2 месеци и 18 дена со негативен скор против семоќниот Интер. :facepalm:
Готово не убедивте. :pos:
nikoj ne misli deka inter se nekakov faktor momentalno, niti pak nekoj go rekol toa,celta e da stanat i se raboti na toa, za razlika od roma, sto nikad nit bila, nit ke bide nekakov faktor, toa e razlikata megju roma i inter, ili roma i milan, ili roma i juve, na krajot od denot sekogas nestata u italija se vrtat okolu tri ekipi, sakal ti da priznaes ili ne.
Gi narekuvas kineska stoka, a vas gazda vi e talijanski americki migrant, covek so kogo roma e prinudena sekoe leto da prodava jaki igraci iako e del od ligata na sampionite, nesto sto Inter ne e prinuden da go pravi so Suning, iako ne igraat so godini vo LS.
Baska ova so megjusebniov skor, pa tolku li si nepismen za da ukapiras deka vie se mavavte u gradi so istoto, a ustvari u zadnji 3 godini nie iame bolji skor od vas, forsirate muabet za 4 gola, za 3 gola protiv inter, a Inter i 4 i 5 vi dal, ne 97ma ko sto vika drugar ti i se izrezili, tuku ne taka dalecnata 2011, ne vi ja gleam osnovata ni za toj fors ama vie si znaete.

A sezonava najiskreno ne gledam kako Roma e tolku jaka pa da se mavate u gradi, letoska znacitelno oslabnavte, i odbrana i napad, sea za sea imate dobri rezultati ama i imate trener koj ne garantira golemi raboti, a i imate gazda koj realno ocajno loso vi go menadzira timot, u sezona koga treba da igrate LS vi shitka dvajca klucni igraci, isto bese i lani, pjanic go davate u juve ... tipicen primer za feeder klub.

@Syn
Да завшат 3то место а ние 4то,форумски шерифи ќе бидат.ОДнесување ќе имаат како тројна круна да освоиле.Е до толку се очајни.

Џони како бе гага им дале место, па ти свесен си дека Фиорентина ќе завршува секоја година 2 или 3 место у Германија, и 3 или 4то у Шпанија?

Лацио за титула ќе се бори у Германија :icon_lol:

Лупаш глупости и ти некоаш :icon_mrgr:

Секако дека Виола која јаде блам од Менхенгладбах лани или Лацио што јадеше батаци од Леверкузен ќе се борат за 3то и 4то место..барем кога користиш вакви избрзани аргументи првин преиспитајси ги дали се реални па потоа искажи се бидејќи вака испаѓаш смешен како онај Бјанконеро веро.

Италија освен во сезоната 2013/2014 каде Милан го помина последното квалификациско коло во ЛШ сите други години откако Германија ги премина на табелата редовно играше со два преставници во ЛШ...и сега УЕФА преку ноќ му дава место гратис а овие неможеа третото место да си го заслужат бидејќи Рома и Наполи јадеа батаци од Билбао,Порто и твојот Лацио од Леверкузен...Италија ја претрка Германија поради индивидуалниот успех на Јувентус и чат пат Лига Европа,додека другите екипи не заслужуваат да играат во ЛШ,посебно Интер и Милан.

Италија ја претрка Германија поради индивидуалниот успех на Јувентус и чат пат Лига Европа,додека другите екипи не заслужуваат да играат во ЛШ,посебно Интер и Милан.

Италија ја премина Германија ради лошите резултати на Германските екипи. Точка.

nikoj ne misli deka inter se nekakov faktor momentalno, niti pak nekoj go rekol toa,celta e da stanat i se raboti na toa, za razlika od roma, sto nikad nit bila, nit ke bide nekakov faktor, toa e razlikata megju roma i inter, ili roma i milan, ili roma i juve, na krajot od denot sekogas nestata u italija se vrtat okolu tri ekipi, sakal ti da priznaes ili ne.
Gi narekuvas kineska stoka, a vas gazda vi e talijanski americki migrant, covek so kogo roma e prinudena sekoe leto da prodava jaki igraci iako e del od ligata na sampionite, nesto sto Inter ne e prinuden da go pravi so Suning, iako ne igraat so godini vo LS.
Baska ova so megjusebniov skor, pa tolku li si nepismen za da ukapiras deka vie se mavavte u gradi so istoto, a ustvari u zadnji 3 godini nie iame bolji skor od vas, forsirate muabet za 4 gola, za 3 gola protiv inter, a Inter i 4 i 5 vi dal, ne 97ma ko sto vika drugar ti i se izrezili, tuku ne taka dalecnata 2011, ne vi ja gleam osnovata ni za toj fors ama vie si znaete.

A sezonava najiskreno ne gledam kako Roma e tolku jaka pa da se mavate u gradi, letoska znacitelno oslabnavte, i odbrana i napad, sea za sea imate dobri rezultati ama i imate trener koj ne garantira golemi raboti, a i imate gazda koj realno ocajno loso vi go menadzira timot, u sezona koga treba da igrate LS vi shitka dvajca klucni igraci, isto bese i lani, pjanic go davate u juve ... tipicen primer za feeder klub.

Ај од почеток да се описмениме, бидејќи според тебе сум неписмен.
1. Викаш дека Интер работи на тоа да станат фактор, а Рома нит била нит ќе биде фактор.
- Во ред, се согласувам дека секој клуб па и Интер се стреми да напредува. Ако не беше Рома никаков фактор немаше овде 10 души да се палите како тинејџерки, а за тоа кои што и како ќе биде во иднина ќе покаже времето.
2. Секогаш нештата во Италија се вртат околу три екипи.
- Делумно се согласувам од аспект на тоа дека имаат и најголема фан база низ Италија, а и пошироко. Со резултати, трансфер политика и квалитет на играчки кадар последниве неколку години не го покажуваат тоа.
3. Интер не е принуден да продава.
- Интер го јадеше истиот кур како Рома од т.н. ФФП. Интер исто така продаваше играчи. Секој клуб продава играчи, па и еден неприкосновен Јувентус.
4. Имате подобар скор во последните 3 години.
- Се согласувам со тебе. Но, на Олимпико немавте победа 10 години до пред месец дена.
5. Сме јаделе по 4-5 гола од Интер.
- За тоа кој колку е писмен не се суди прерано. Точно е, но вие не така далеку, во вашето златно време (кога го избркаа Јуве во Б) јадевте 6 гола од просечна Рома. Значи писменоста и мене и тебе ни е на исто ниво нели? По твојава логика за писменост.
6. Сезонава.
- Сезонава никој не се мава во гради дека сме јаки, ама изгледа вие сте тие што се маваат во гради. За тренерот си во право дека е енигма, но никогаш не се знае во фудбалот. Газдата е таков каков што е и покрај тоа се успева да се постигне нешто, иако очекувањата се секогаш повисоки кај навивачите, а реалноста не така добра. Има и позитивни и негативни работи и не е сѐ црно или бело. Дека сме продале 2-3 клучни играчи сезонава е потполна заблуда од ваша страна. Клучен играч беше само Салах. Беше многу корисен и убаво легна на формациите на претходните тренери. Ако сметаш дека вашите газди подобро менаџираат од нашите ондак не знам што да кажам. Сепак твое мислење.

Инаку да расчистиме. Разговорот замина во погрешен правец благодарение на Стефан (дупнимандало), кој немајќи аргументи почна да омаловажува. Не беше муабетот овде да си ги мериме, кога и едните и другите не се цвеќиња за мирисање. Ако гледате од аспект на кој е кој во Италија, тогаш колку што ние имаме право со вас да влегуваме во дискусија за тоа кој е кој во фудбалот, толку и вие имате такво право со некој јувенташ да го дискутирате истото. Ама гледам дека не си седите мирни во дискусиите против нив. Вистината е таа.

Никој не си мисли дека моментално сме некаков фактор во европскиот фудбал.Дури и во Италија не бевме последниве 4-5 години.
А за европскиве купови да се дупчи навивач на Рома, е сам себе ебал работава.Да не беше онај срамон од Бразил на светското, вие ќе бевте во пол позиција.

Пријателе значи не е срамота да те надигра и победи екипа спортски. Срамота се тврдења дека намерно губела екипата да не игра Европа за да се фокусира во домашното првенство наредна година, а згора на сѐ да има голема поддршка од навивачите. Срамота е да се прават неспортски срања.
Никој не е шериф, туку напротив сите дечки, навивачи на Рома што пишуваат тука и понеактивните во најмала рака се трудат да бидат коректни и да има некоја дискусија. Секогаш и спортски ви се честита и има шега во рамки на дозволеното. Дека од ваша страна има дечки што го уништуваат тоа не е наш проблем. Обично се обидуваме да игнорираме, ама ете има моменти кога се спуштаме на нивно ниво.

Него баш кога ќе станам утре ме интересира после финалето 2010 шо си коментирал. Гарант и тогаш си кењал зашо Син бил на стадион а ти не и како баерн требало 7 гола да ни дае ама ете потфрлиле робен и милер.

Напротив баш ти го имаш тоа фиромското во тебе,се курчите без никаква причина а Интер заврши лани на 8смата позиција,АЛООО ОСМИ ЗАВРШИВМЕ и со редовно јадење ќотек од Рома..не знам од каде вакво лице и смелост да пишите тука кога неможиме со години да пркниме и делуваме на селска екипа без дефиниран стил на игра која менува по цел тим преку ноќ а инвалиди како Нагатомо и Ди Амброзио играат со врски..Интер стана редовна кучка на Наполи и Рома и вие ако можите да го тупите за поразите на Рома во ЛШ и тие имаат право да ни се ситат за ебаните порази од Бер Шева..мене јасно ми е зошто Интер намерно испаѓаше од ЛЕ ама и тоа не е изговор некои Арапски екипи што вредат преку сила 15 милиони евра да си играат мајтап со тебе.

Ти не си да кажиш за кој навивам ,тоа што сум малце пореален и спуштен на земја не значи дека не сум фан на Интер...неможам лично да ги заборавам ќотеците од Наполи и Рома и после идам вас ве читам тука се понашате како Јувентус да сме..полека малце

Не се глупости туку издржани аргументи,ако не ти се чита игнорирај ебате.

И виде што имам пишано во 2010?..или само таа година постои за тебе?[DOUBLEPOST=1507103318][/DOUBLEPOST]
Италија ја премина Германија ради лошите резултати на Германските екипи. Точка.

Ја помина поради повеќе фактори ама најголем е Јувентус со двете финалиња во две години,додека тоа што Италија освен оваа година и 2013/2014 имаше редовно по ДВА преставника во ЛШ е ФАКТ и самите тие неможеа да си го заслужат третото место бидејќи уште во квалификациите јадеа батаци па преку ноќ УЕФА му дава ПЛУС едно место гратис(wtf?)..бидејќи господата исто како и 90% од форумџиите не сакале да гледаат екипи од рангот на Лудогорец,Стеауа,Плзен,Карабах а забораваат дека и самите живеат во вукојебината Фиром каде навиваат за екипи што целат кон таквиот успех.

Znaes deka ispagas mnogu glup so muabetov, izgleda za tebe serija A postoi poslednive godini koga Inter e los, a Roma za vreme na toj period osvoi sve na sve NULA tituli n-u-l-a, zaboravas koga 0-4 bese u rim, zaboravas na 5te primeni gola vo 2011, kakva 97ma druze kakvi bakraci, nisto ne pamtis ti, u zabludi si i se gubis u smislata na zborot, pamtis samo toa sto tebe ti odgovara.

Si se fatil samo za poslednive godini i se ponasas ko gospod za muda da ste go fatile ( bez razlika sto u zadnji 3 godini megjusebniot skor e na strana na inter ), a ustvari toj period si se raduval sve na sve na NULA tituli, duri i Lazio poise od vas osvoile. :kafence::kafence::kafence:

Poslednata titula vi e 2008, u kup, znaci nebitni ste ko rajo valjekano u Madrid, dzabe vie 4 fanovi tuka se obiduvate da ja napraite Roma relevanten klub, nit ste ni nekakov reper, nit ste postavile nekakov standard u Italija nit nisto, se zamarame so vas samo koga treba inter da igra so niv, a posleden pat koga toa se desi so tri parcinja si zaminaa od Rim, odnosno, so samo tri.
Se znae koi klubovi nas ni se predmet na interes u Italija, konkretno Juve najvise, duri i napoli pobitni, roma koga e u prasanje u momentov ...

tenor.gif

Pak ke kazam, dzabe se obiduvate da ja napraite nekakov biten faktor, bese takvo nesto edno vreme, bar za nas, ali obicno neshtata togas vaka zavrsuvaa

lacrime_mexes.jpg

mexes-piange1.jpg

C_3_Media_1041583_immagine.jpg

^ never gets old.

А ти зорле се правиш глуп??
Ми рече да не ги правам барса или реал да не се курчам без веза, а јас ти кажав со оглед на резултатите последните години не е курчење да викам дека ќе ви вратиме за поразот наредната утакмица, што само ги превртуваш муабетите и се враќаш на минатото, а бегаш од моменталната дискусија(а секогаш правиш така кога си во тесно)??

И се приметуваш ли дека кога и да заглавиш во дискусија со мене секогаш фураш исти муабет на крај со титулите и Мексес како плаче? Дај опрај се еднаш:icon_lol:
Не сме и ние нешто посебно, ама вие сте срање, тиња од екипа последните неколку години која завршува од 5-то до 10-то место во Калчото, тотално небитна во Италија, а не па Европа и нека не ве боли тоа што некој фан на Рома така се понаша со вас:toe:

И да, предмет на интерес последните години ви беа екипи како Аталанта, Торино па и Фиорентина, во вашите калкулации тие тимови влегуваа, неможе да ти биде предмет на интерес екипа шо има 30 бода повеќе од вас на крај на сезона, ај сега стави си го Мексес на аватар и олесни си се:pipi:

Пријателе значи не е срамота да те надигра и победи екипа спортски. Срамота се тврдења дека намерно губела екипата да не игра Европа за да се фокусира во домашното првенство наредна година, а згора на сѐ да има голема поддршка од навивачите. Срамота е да се прават неспортски срања.
Па ти знаеш ли како се понашаа навивачите на Интер лани кога се дешаваше тоа танкање од Интер или само колку да кажеш нешто? Знаеш ли дека ги бојкотираа, дека не отидоа една утакмица на стадион, односно мислам дека излегоа непосредно после почетокот на мечот? Никој од нас не е задоволен со седмо или осмо место, ама сето тоа ќе го проголтаме ради сезонава, е сеа ако фејлнат и сезонава џабе и танкање и се, ќе треба да летаат глави. Инаку колку и да звучи смешно (башка јас не се лутам за таквото тролање, и јас би тролал доколку е Јуве во таква ситуација или Милан) сепак реална е приказната за намерното одбегнување на ЛЕ. Искочи една статија ама не можам сега да ја најдам зашо беше пред почетокот на летото, статија која вели дека доколку (хипотетички) Интер би играл финале ЛЕ би инкасирал помалку пари отколку на три или четири мечеви на турнејата во Кина летоска, па сеа ти удри го есапот. Интер со доаѓањето на Сунинг има големи амбиции, пред се да влезе во ЛШ и да се стабилизира финансиски па потоа да атакува и на титулите во сите натпреварувања. Сунинг за точно година дена од нивното доаѓање ги намалија долговите на клубот без притоа да продадат битен играч, донесоа добар тренер, го реновираа тренинг центарот и еве како што гледаме има и резултати од тоа работење. За почеток, пласман во ЛШ е доволен оти немаме доволна ширина во тимот за да се бориме со Јуве и Наполи за титулата, али замисли што ќе беше да игравме ЛЕ со оваа плиткост на составот... Затоа фрлија се на една карта годинава, и така има 4 места кои водат во ЛШ па ја истанкаа лани ЛЕ за оваа година да играат ЛШ, секако доколку завршат барем 4-то место.

Па ти знаеш ли како се понашаа навивачите на Интер лани кога се дешаваше тоа танкање од Интер или само колку да кажеш нешто? Знаеш ли дека ги бојкотираа, дека не отидоа една утакмица на стадион, односно мислам дека излегоа непосредно после почетокот на мечот? Никој од нас не е задоволен со седмо или осмо место, ама сето тоа ќе го проголтаме ради сезонава, е сеа ако фејлнат и сезонава џабе и танкање и се, ќе треба да летаат глави. Инаку колку и да звучи смешно (башка јас не се лутам за таквото тролање, и јас би тролал доколку е Јуве во таква ситуација или Милан) сепак реална е приказната за намерното одбегнување на ЛЕ. Искочи една статија ама не можам сега да ја најдам зашо беше пред почетокот на летото, статија која вели дека доколку (хипотетички) Интер би играл финале ЛЕ би инкасирал помалку пари отколку на три или четири мечеви на турнејата во Кина летоска, па сеа ти удри го есапот. Интер со доаѓањето на Сунинг има големи амбиции, пред се да влезе во ЛШ и да се стабилизира финансиски па потоа да атакува и на титулите во сите натпреварувања. Сунинг за точно година дена од нивното доаѓање ги намалија долговите на клубот без притоа да продадат битен играч, донесоа добар тренер, го реновираа тренинг центарот и еве како што гледаме има и резултати од тоа работење. За почеток, пласман во ЛШ е доволен оти немаме доволна ширина во тимот за да се бориме со Јуве и Наполи за титулата, али замисли што ќе беше да игравме ЛЕ со оваа плиткост на составот... Затоа фрлија се на една карта годинава, и така има 4 места кои водат во ЛШ па ја истанкаа лани ЛЕ за оваа година да играат ЛШ, секако доколку завршат барем 4-то место.

Стефане значи можи и бојкотирале навивачите еден меч како што велиш. Но, овде многумина го оправдуваа таквиот пристап, еве и ти дека наводно повеќе пари ќе сте земеле од турнеа во Азија. Не знам искрено можи финансиски е така, ама целта на секоја екипа е да победува за да биде колку што е можно погоре на табелата. Всушност, целата филозофија на спортот е да играш да победуваш, а не да ГУБИШ.
Искрено колку што го имам гледано Интер на последниве натпревари, можам да кажам дека неиграњето во Европа не им менува нешто, бидејќи се влечкаат како црева на терен, како да играле натпревари на секој 3 ден.

@Syn
Да завшат 3то место а ние 4то,форумски шерифи ќе бидат.ОДнесување ќе имаат како тројна круна да освоиле.Е до толку се очајни.

Не бе, вашето славје ќе биде поголемо, 4то место пласман во квалификации за ЛШ ќе остварите што е голем напредок во однос на 8мо место:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom