Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
zasto toa nemalo vrska so baern, tuku so privatniot zivot na henes, on u imeto na baern ne zatajuval danok, nitu pak napravil nekakva malverzacija kade on i baern se staveni vo ist kosh.
Utre agnjeli da zgazi dete na pesacki, nema sigurno juve kako klub da e kriv za toa, niti pak nivnoto renome ke trpi.
Taka da vlecenjevo na paraleli ne ti e najidealno.
Па и ова моментално нема врска со Јуве како клуб а се пишуваат срања од типот "Еднаш преварнати засекогаш преварнати" и сл. Што Јуве како клуб во ситуацијава преварил? Што малверзација направил? Како им наштетил на другите клубови?

Па и ова моментално нема врска со Јуве како клуб а се пишуваат срања од типот "Еднаш преварнати засекогаш преварнати" и сл. Што Јуве како клуб во ситуацијава преварил? Што малверзација направил? Како им наштетил на другите клубови?
Па картите што ги продавал Ањели за ФК Белимбегово ли биле? :D

Брат трн у око ти е Јуве шотие опрај се, искомплексиран ниеден, чекаш Јуве да го казнат за да ти пркне тимот едно место погоре. ;););););)

Па да не биле продадени на луѓето поврзани со мафијашки кругови ќе биле продадени на обичен народ. Не се правете наудрени, прашањето е во што е преварата на Јуве? Мафијашиве повеќе платиле за картите и Јуве имал поголем финансиски ќар?

Па да не биле продадени на луѓето поврзани со мафијашки кругови ќе биле продадени на обичен народ.
Те молам кажи дека се заебаваш, дека не си сериозен? Ја не ти верувам искрено, не сакам да верувам дека човек може да истреска ваква глупост. 100% се заебаваш. Така?

Те молам кажи дека се заебаваш, дека не си сериозен? Ја не ти верувам искрено, не сакам да верувам дека човек може да истреска ваква глупост. 100% се заебаваш. Така?
А најјако е дека 30+ години е другаров,според негово кажување [emoji4]

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Чекај ти сега се заебаваш? Значи да не биле картите продадени од Ањели немало да биде исполнет стадионот? И каква врска има ова со Јуве како клуб? Еве ти кажи ми а јас одговорот го знам, има врска исто колку што има врска затворот на Хенес со Баерн како клуб.

Чекај ти сега се заебаваш? Значи да не биле картите продадени од Ањели немало да биде исполнет стадионот? И каква врска има ова со Јуве како клуб? Еве ти кажи ми а јас одговорот го знам, има врска исто колку што има врска затворот на Хенес со Баерн како клуб.
Ама ти стварно не си свесен што напиша а? Другар ако сам не си свесен што напиша, кој сум јас да ти објаснувам? :D

Еве ти пример само, почни да соработуваш и да продаваш услуги со/на луѓе поврзани со мафијата и кога ќе те затворат на суд кажи им "е зашто ме затворивте бе, што има врска, ја така и така тие услуги на обичниот народ ќе ги продадев".

Ја уште не ти верувам дека си сериозен. :D

EDIT: А да, споредбата со Баерн ти нема никаква врска. Хенес беше затворен за некои приватни работи што немаа никаква допирна точка со Баерн. Овој е казнет зашто е претседател на ЈУВЕНТУС и продавал карти на ЈУВЕНТУС ДОРЕКТНО на лица со коишто воопшто не ни требал да има никаков контакт.

Еве ти поедноставно:
Председател на Јувентус - карти на Јувентус - продава на лица поврзани со мафијата.
Ја гледаш сеа поврзаноста?

Ама ти стварно не си свесен што напиша а? Другар ако сам не си свесен што напиша, кој сум јас да ти објаснувам? :D

Еве ти пример само, почни да соработуваш и да продаваш услуги со/на луѓе поврзани со мафијата и кога ќе те затворат на суд кажи им "е зашто ме затворивте бе, што има врска, ја така и така тие услуги на обичниот народ ќе ги продадев".

Ја уште не ти верувам дека си сериозен. :D
Картите не се продадени на мафијата ниту на луѓе блиски до неа туку на луѓе кои имале контакти со луѓе кои се блиски до истата. Значи од девета вода киселина. А овде се направи фама ко директно на кумовите да им е продадено. Затоа јас реков дека Јуве им е трн во око. Нека не се прават удрени, муабетов е знам те пушко кад си пиштољ била. Еве со примерот на Хенес и Баерн, во Јуве не Ањели туку некој рандом вработен во ФИАТ да затаи данок експертиве веднаш ќе го поврзат со нечесно работење на Јуве.

zasto toa nemalo vrska so baern, tuku so privatniot zivot na henes, on u imeto na baern ne zatajuval danok, nitu pak napravil nekakva malverzacija kade on i baern se staveni vo ist kosh.
Utre agnjeli da zgazi dete na pesacki, nema sigurno juve kako klub da e kriv za toa, niti pak nivnoto renome ke trpi.
Taka da vlecenjevo na paraleli ne ti e najidealno.
Да секако, кога беше скандалот 2012 и Конте беше казнет за времето во Сиена, тогаш не се плукаше и не се поврзуваше со Јуве :ROFLMAO:

Син барем ти си попаметен не продавај морал кога знаеме до што е проблемот.

Да секако, кога беше скандалот 2012 и Конте беше казнет за времето во Сиена, тогаш не се плукаше и не се поврзуваше со Јуве :ROFLMAO:

...и ова и сообраќајката на Карера, ич не се поврзуваа со Јуве како клуб.

pak ne sfakate, na tribini moze i ubijci da idat, ama nema retardirani gazdi sto stapuvaat u direktni kontakti so niv za bileti a pritoa lazat deka nikogas toa ne go napravile, so koj pamet ovoj go prael ova ne znam, ali mu e greska u koraci poradi koja povtorno go valka renometo na juventus.
Vie uste veruvajte u zagovori kontra juve i mislete si deka ste dezurni vinovnici ... a ne ste, i drugi klubovi niz istorijata na kalcoto koga gresele, i odele kontra regulativite, go jadele, dali poradi finansiski malverzacii ili mestenki seedno, taka da ne ste jedini ko sto sakate da se pretstavite.

Biznismen si, imas fudbalski klub koj prethodno e kaznet od federacija, spies na pari, i teras kontakti so sumjivi lica za bileti i dozvoluvas toa da izleze na povrsina ... stvarno nesfatlivo.

Znaci use ednas, juve ne se kazneti zasto na tribini im sedele kriminalci, tuku zasto klubot preku pretsedatelot imal DIREKTNI kontakti i vrski za bileti so luge za koi postojat dokazi deka se povrzani so mafijaskite strukturi u Italija. Tolku, prosto ko grav, greska na anjeli i toa e toa.
Прво викаше дека не може мафијашки структури да имаат членски карти,па откако ти дадов само еден пример дека син на босот на Комора осуден на 10 години затвор до лани беше член и тоа главен на ултрасите на Наполи,почна да кажуваш дека не можеле да имаат контакт со лица од клубот.Уживај дека овој Џенаро де Томазо кој прекина финале на куп на Италија,каде преговараа со мафијашов да продолжи мечот(и тоа пред очите на премиерот на Италија),немал средба со Де Лаурентис или други лица од Наполи.Картиве за натпревариве на Наполи од небо им паѓаа на ултрасите.Ете и да немал он директно,пак некој негов близок морал да има контакт со некои лица од клубот за карти.И пак се доаѓа до истава ситуација со Ањели кои имал контакт со лица кои биле блиски со лица поврзани со мафијата.Буквално исто само нит Де Ларентис нит било кој друг претседател јадел казни за ова

Да беше друга лига и држава во прашање ќе разберев,али во Италија каде мафијата е навлезена и во политика и во спорт каде држат цели клубови,да праите од ова ко божем козјнае што направил Ањели е смешно,посебно што сите тимови во Италија го прават ова на еден или друг начин.Сигурно не им продаваат карти останатите тимови на школи и манастири па да имаат средби со свештени лица за карти.

Нема везе за вас све ова го валкало реномето на Јуве,исто беше и со казната на Конте(со некои местени натпревари) од времето кога бил тренер на Бари,па сите го поврзаа со Јуве тоа,а клубот си немаше везе со ништо од тоа.Али нели Конте бил играч и тогаш тренер на Јуве,тоа им било во ДНК и разни други причи.А да прогуглал некој ќе сфател за што е казнет,ова со Ањели е слично,глупо е обвинението,а и ради е тоа и е толку смешна казната,прогуглајте малце ќе видите кое мислењето на фановите од другите тимови кои знаат како функционира продажабата на карти во Италија за ултрасите.
Мене ко фан на Јуве ми е гајле што мислат фановите на Интер,Милан и остали,за реномето на клубот.Се додека Јуве функционира ко што треба и освојува титули нека се збори што сака.

У никој случај не е попаметен, напротив.
И дај бе олабавете со ljub0mo0rn3 du63 m0gu d@ m1 pu63 муабетиве. Никој не бара ново калчополи или слично ... едноставно за сеир е (кога не можеме за резултатите, хехехехе), претседател на клуб кој е синоним за криминал, фатен е во бизнис со мафија. Уште посмешно е што ви се активираат одбранбените механизми и си барате алиби за нешто банално како ова (Тавекио, Морати, Наполи и Камора, Ломбардија, ...), . Нема потреба ни да се дискутира, можеше со неколку кансор смешки од Марли и Џонтра да помине.
Тавекио бе .... затоа што Ањели навивал за Албертини :pos::pos:

Искрено ако не ти беше гајле, немаше да пишуваш реферати на истата тема со како што пиша Чекич банални оправдувања. :)
Не е работата дека Јувентус ќе пропадни или сл., далеку од тоа, туку работата е што како може еден клуб и негови раководни лица цело време во скандали да се замешани. :)
И крај краева зар не можеше Ањели да се извлечи од целава работа, штом е толку банална?

Па да не биле продадени на луѓето поврзани со мафијашки кругови ќе биле продадени на обичен народ. Не се правете наудрени, прашањето е во што е преварата на Јуве? Мафијашиве повеќе платиле за картите и Јуве имал поголем финансиски ќар?
:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom