Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Aj da ve prasam tie sho zedovte karti od kaj komiti, kartava mi ja podari Igor koj ja kupi za 600 denari (znaci za 3te utakmici) samo mene me buni to sho pishi za 1 runda samo na kartava, dali so istava mozhi da se vlezi na ostanative 2 natprevari, mozhda trebi nekoja zamena da se napret tamu ? Neam iskustvo so kartive zato prasvam pozz.

Ќе се мењаат со нови пред утакмицата со Сосиедад, така беа најавите. Ќе има инфо сигурно, рано е сеуште

Dobro be prasvam so se kurcis, od Resen sum, prvpat odam na stadion.
Да кај Комити, оваа карта со потписот ја носиш кај Комити ти даваат карта за Вардар-Реал Сосиедад исто така со потпис. Таа ја носиш, ти даваат со Розенборг, тоа е тоа.

Dobro be prasvam so se kurcis, od Resen sum, prvpat odam na stadion.
Не е работата од каде си и колку пати си дошол на стадион, вклучи малку мозок, чиста логика ти е одговорот на прашањето. Ако Комити ги продаваат картите, нормално дека кај нив треба и да ги смениш.

Да кај Комити, оваа карта со потписот ја носиш кај Комити ти даваат карта за Вардар-Реал Сосиедад исто така со потпис. Таа ја носиш, ти даваат со Розенборг, тоа е тоа.
Fala druzhe (y)

Не им ги девалвирам успесите на меѓународна сцена, далеку од тоа. Но веројатно јас имам многу поголеми очекувања за тоа како треба да изгледа Вардар и неговата игра. Некој ќе каже дека не сум реален и дека према буџет ова е максимум, али ја мислам дека во Вардар може и треба да играат поквалитетни фудбалери. Она што го гледам на натпреварите во македонска лига кога нас ни се бранат противниците е тешка мизерија. Како што кажав и претходно, ништо не е променето од времето на коњарот. Само натпреварот со Победа (4:0) (кој беше по победата над Фенер), ги исполни очекувањата, ова останатото тотално без идеја, со ред аматерски потези. Ајде може кога кажав два-три малце претерав, еве сеа ќе кажам 4-5 вредат да играат во Вардар. И види, ако кажеме нешто реално не мислиме ништо лошо, туку напротив сакаме да имаат основа нашите очекувања во однос на одбрана на титулата, и во продолжение на тоа и настапот во ЛШ наредната година. А не се да биде некое бледо повторување, со играчи во пет за дванаесет, не сме воиграни со новите фудбалери, немаме игра итн. Не е работава само да се залажуваме дека одредени фудбалери се добри кога од авион се гледа дека немаат абер. Вардар може и мора многу подобро.
Види апсолутно те поддржувам дека Вардар треба да направи чистка на добар дел од екипата. Еве ја лично сум на ставот дека клубот до крајот на сезоната треба да се ослободи постепено од сите +32 годишни играчи во составот (со исклучок на Грне): Пачовски, Попов, Глигоров, Блажевски, Стојков, па дури и од дел од помладите: Брдаровски, Глишиќ, Петковски...
Сепак не го делам твојот став во поглед на тоа колку играчи вредат во Вардар. Да беа само 4-5, верувај немаше онака да одиграме ова лето во Европа.

Дефинитивно. Шкендија има далеку покреативна средина и напад. Далеку поголема убоитост има во нивната игра и нема тука што да се залажуваме.

Точно, нема потреба што да се залажувате, ко што се залажувавте и лани при киксевите. Вардар пак ќе си освои лагано на крај. Покреативна средина имале, сигурно, ако им ги сметаш и крилата ко средина. :D

На Попов зимава, на Пачовски, Глигоров, Стојков, Глишиќ на лето, на сите овие им истекува договор и не верувам дека ќе им биде продолжен. Покрај овие, тука е и Грне, на кого му истекува исто на лето, со тоа што на него би му дал уште една сезона, ќе се најде. Чистка секако ќе се направи, само што во моментов не е проблем вишокот играчи, во моментов проблем е што сме мањак со играчи, така да и вакви како Стојков може да се најдат, бар за куп или нешто такво. Ќе си беше се таман, само што со влезот во групи ЛЕ, се насобраа еден куп утакмици, дојдоа неколку повреди, плус замор, и оттаму послаби игри и резултати, не заборавајте дека скоро сите играа и за репрезентација за паузата, и странци и наши, нешто што никад до сега не било случај. Битно е да се освојуваат бодови сега, макар и вака, на сила, на пролет друга песна ќе биде, 100% сум сигурен.

На Попов зимава, на Пачовски, Глигоров, Стојков, Глишиќ на лето, на сите овие им истекува договор и не верувам дека ќе им биде продолжен. Покрај овие, тука е и Грне, на кого му истекува исто на лето, со тоа што на него би му дал уште една сезона, ќе се најде. Чистка секако ќе се направи, само што во моментов не е проблем вишокот играчи, во моментов проблем е што сме мањак со играчи, така да и вакви како Стојков може да се најдат, бар за куп или нешто такво. Ќе си беше се таман, само што со влезот во групи ЛЕ, се насобраа еден куп утакмици, дојдоа неколку повреди, плус замор, и оттаму послаби игри и резултати, не заборавајте дека скоро сите играа и за репрезентација за паузата, и странци и наши, нешто што никад до сега не било случај. Битно е да се освојуваат бодови сега, макар и вака, на сила, на пролет друга песна ќе биде, 100% сум сигурен.
Mozno e na Popov da mu go prodolzat, so ogled na to sho imashe sostanok so Samsonenko i so eventualna razdelba na Glisic so Vardar, ko prvo ni treba ushte eden lev bek pokraj Demiri, ko vtoro nevervam da nosat stranski igrach na leva bekovska pozicija, a od nashive nemame nekoj dobri levi bekovi taka da realno e da ostani. Sho se odnesuva do Pacovski, Gligorov, Stojkov, Glishic slobodno mozhi da letaat, edino sum za Blazevski da ostani, si vrshi dobra rabota vo MKD liga, a i posebno zasluzhe posle vtoriot natprevar so Fener :cuc: Od strancive Ytalo ako go planiraat kako rezerva za Maksimov nema potreba da zafakja mesto na stranec igrach koj pogolemiot del od sezonata ke go mine na klupa, na negovo mesto neka donesat levo krilo so ramnina na kvalitet na Felipe, ne nekoj od 4ta brazilska liga.. imame budzet sega da si dozvolime takvi igrachi, igrame vo evropa i ova ni e shansa da vo slednive 5 sezoni se kreni klubov na mnogu povisoko nivo, mora bildajne na koeficient, ne smee da se propusti ova shansa, gi imame site potrebni uslovi, samo popametni transferi i podobar marketing, mora navivachive da se vratat na tribini, ebeno Skopje 800 000+ ziteli, na stadion samo 50 komiti o_O Kako ke ni legni sea samo stadioncheto da e za +15 000 navivachi uff..

Велковски изглеа немало да може да игра во четврток. Од една страна Муслиу и онака е подобар, од друга страна па никој нема да има на клупа, само Глишиќ, Петковски, Исени, Стојчевски и Вања. Не дај боже некој од одбранбените да се повреди или добие црвен, катастрофа ќе биде.

Велковски изглеа немало да може да игра во четврток. Од една страна Муслиу и онака е подобар, од друга страна па никој нема да има на клупа, само Глишиќ, Петковски, Исени, Стојчевски и Вања. Не дај боже некој од одбранбените да се повреди или добие црвен, катастрофа ќе биде.
Popov da go prijavea ke beshe pokorisen od Glisic, Petkovski, Stojcevski.. posebno vo vakvi situacii.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom