Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Само трите бода се вредни да се спомнат. Никаква, ама баш никаква разлика нема од кога беше тренер коњарот. Непотребно пимплање у стилу "кога ќе пораснам сакам да бидам Барса". Воопшто не опасни по противникот, немање никаква креативност, двајца тројца играчи кои заслужуваат да играат во Вардар.
Како бе друже така им ги девалвираш достигнувањата на фудбалерите?! Направија историски успех на меѓународна сцена, а ти викаш дека само 2-3 заслужувале да играат во Вардар. И ја сум согласен дека има некои што не им е местото во Вардар, ама дека цел тим не чини, а до пред месец дена сите ги дигавме во облаци зашто ни донесоа неизмерна радост...

Inache ko ke sakame da pritisnime za gol odma davame (y), primer ko so amaterite od FK Skopje. Daj ne zaebavaj imame golemi pacienti vo klubov, treba golema cistka ako sakame da zalichime na "evropski vardar", pa na 3 vezni igrachi Popov da vlechi topka vo napad kaj se videlo :pos: Mora mnogu pojke trcajne, pobrzi, poagilni igrachi so dobra tehnika, od krilava koj gi imame ni 1 ne e probiven, Gligorov trcha pomalku od 10kana na FK Skopje, Nikolov nasekade go ima ama pak pasot mu e katastrofa, Velkovski da ja imashe borbenosta pozrtvuvanosta na Nikolov ke beshe igrachina, ama toa e skromniot FYROMANIAN mentalitet :oeoeoe:
Не реков дека не треба чистка, Глишиќ, Стојков, Попов, итн. Плус не знам какви "засилувања" се оние Итало, Вања, ама ајде ќе почекаме.

И кога ќе е спремен Новак? Со Грнчаров што е? Ваква паника последни 10-15 мин во одбрана неам видено одамна. Попов искача пред Фелипе а се бранат....
Одработуваше два меча казна ради црвениот...

Не реков дека не треба чистка, Глишиќ, Стојков, Попов, итн. Плус не знам какви "засилувања" се оние Итало, Вања, ама ајде ќе почекаме.
Cim Italo imal igrano za Sao Paolo ocigledno e deka ima fudbal vo nego, samo mene me zagrizuva to sho ne e fizicki spremen, Baloteli mozhda nemashe zavrsnica ama barem doagjashe do pozicija za shut, nastrana borbenosta vo odbrana..

Како бе друже така им ги девалвираш достигнувањата на фудбалерите?! Направија историски успех на меѓународна сцена, а ти викаш дека само 2-3 заслужувале да играат во Вардар. И ја сум согласен дека има некои што не им е местото во Вардар, ама дека цел тим не чини, а до пред месец дена сите ги дигавме во облаци зашто ни донесоа неизмерна радост...

Не им ги девалвирам успесите на меѓународна сцена, далеку од тоа. Но веројатно јас имам многу поголеми очекувања за тоа како треба да изгледа Вардар и неговата игра. Некој ќе каже дека не сум реален и дека према буџет ова е максимум, али ја мислам дека во Вардар може и треба да играат поквалитетни фудбалери. Она што го гледам на натпреварите во македонска лига кога нас ни се бранат противниците е тешка мизерија. Како што кажав и претходно, ништо не е променето од времето на коњарот. Само натпреварот со Победа (4:0) (кој беше по победата над Фенер), ги исполни очекувањата, ова останатото тотално без идеја, со ред аматерски потези. Ајде може кога кажав два-три малце претерав, еве сеа ќе кажам 4-5 вредат да играат во Вардар. И види, ако кажеме нешто реално не мислиме ништо лошо, туку напротив сакаме да имаат основа нашите очекувања во однос на одбрана на титулата, и во продолжение на тоа и настапот во ЛШ наредната година. А не се да биде некое бледо повторување, со играчи во пет за дванаесет, не сме воиграни со новите фудбалери, немаме игра итн. Не е работава само да се залажуваме дека одредени фудбалери се добри кога од авион се гледа дека немаат абер. Вардар може и мора многу подобро.

Навивачите на Вардар може да здивнат: МТВ ќе ги пренесува сите мечеви на црвено-црните во Л.Европа :)

Навивачите на Вардар може да здивнат: МТВ ќе ги пренесува сите мечеви на црвено-црните во Л.Европа :)
Epa aj da ne :D[DOUBLEPOST=1506349787][/DOUBLEPOST]
Не им ги девалвирам успесите на меѓународна сцена, далеку од тоа. Но веројатно јас имам многу поголеми очекувања за тоа како треба да изгледа Вардар и неговата игра. Некој ќе каже дека не сум реален и дека према буџет ова е максимум, али ја мислам дека во Вардар може и треба да играат поквалитетни фудбалери. Она што го гледам на натпреварите во македонска лига кога нас ни се бранат противниците е тешка мизерија. Како што кажав и претходно, ништо не е променето од времето на коњарот. Само натпреварот со Победа (4:0) (кој беше по победата над Фенер), ги исполни очекувањата, ова останатото тотално без идеја, со ред аматерски потези. Ајде може кога кажав два-три малце претерав, еве сеа ќе кажам 4-5 вредат да играат во Вардар. И види, ако кажеме нешто реално не мислиме ништо лошо, туку напротив сакаме да имаат основа нашите очекувања во однос на одбрана на титулата, и во продолжение на тоа и настапот во ЛШ наредната година. А не се да биде некое бледо повторување, со играчи во пет за дванаесет, не сме воиграни со новите фудбалери, немаме игра итн. Не е работава само да се залажуваме дека одредени фудбалери се добри кога од авион се гледа дека немаат абер. Вардар може и мора многу подобро.
Da sme realni, Shkendija so duplo pomal budzhet ima 2 pati pojak napad od Vardar(barem spored igrata sho ja prikazhvat poslednive natprevari), to sho go kraseshe Vardar (odbranata) sega ne funkcionira najdobro, zimski preoden rok ako ne se ujacame dobro mozhi i Liga evropa da si igrame..

Последно уредено:
Epa aj da ne :D[DOUBLEPOST=1506349787][/DOUBLEPOST]
Da sme realni, Shkendija so duplo pomal budzhet ima 2 pati pojak napad od Vardar(barem spored igrata sho ja prikazhvat poslednive natprevari), to sho go kraseshe Vardar (odbranata) sega ne funkcionira najdobro, zimski preoden rok ako ne se ujacame dobro mozhi i Liga evropa da si igrame..

Дефинитивно. Шкендија има далеку покреативна средина и напад. Далеку поголема убоитост има во нивната игра и нема тука што да се залажуваме.

Не знам што се очекува кога моторот на екипата Николов, Фелипе, Барсегјан се убија од играње два пати во недела.. Да не зборам за тоа што у одбрана се ротира цело време, Новак, Хамба, Грне, Демири кога последен пат играа заедно, плус повредата на неколку играчи и спорната ситуација со Максимов, не знам што очекувате од игра тотално сте нереални на тоа поле. Стојков, Попов, Брдаровски, Џигаури(кој последните натпревари ги играа ужасно лошо) и Глигоров не се материјал за Вардар, не за ваков Вардар. Засилувањата што ги донесовме ние воопшто не го засиливме тимот, си отиде Спировски, дојде Марковиќ не изигра ни 40мин, отиде Балотели дојде Максимов(најавен како топ засилување) не е сеуште ни регистриран.. Утнавме многу овој транфер период. На ваков Розенборг не знам што би не спасило да не примиме 3-4 парчиња.
Тимот играше одлично кога Балотели беше напред, Барсегјан крило со Блажевски, Фелипе позади нив и Спировски и Николов позади Фелипе. Одбраната со Грне, Новак, Демири, Хамба, тоа беше тим кој освен што се бранеше одлично, знаеше много организирано да изведе контра, или напад. Вака сега кога нема кој да изнесе па се враќа Фелипе по топка, напред автоматски како да сме со играч помалку.. Барсегјан е тотално одсечен во нападот топката многу ретко доаѓа до него.. Голем песимист сум дека Вардар може нешто да направи во ваква група, со ваков крпен тим, дај боже некој да не изненади позитивно, бидејќи на вакви натпревари се раѓаат ѕвезди.. Ќе видиме во Четврток уште малку има.

Не заборавајте дека одбрана минативе две утакмици играа младинец, 4-тиот штопер (Муслиу, бар на хартија така го рачунавме, со игриве лагано ќе му земе место на Даре) и Попов кој не ни го рачунавме во екипата цело лето, а и не тренираше воопшто со тимот. Плус повредата на Итало, проблемот со Максимов, и најболното, заминувањето на Спировски.. Се собра све на куп, на крај испадна лош трансфер период и лошо изменаџираа, ама па веројатно никој не ни помисли на проблемиве со Максимов. Мене енигма ми е само зошто Вања не доби сеуште шанса како стартер, ја сум прилично сигурен дека ќе биде подобар од Глигоров и ќе внесе колку толку поголема стабилност, прегорен е Глигоров, не е веќе за Вардар тоа ни е на сите јасно, ништо чудно и последна сезона во кариера да му е ова. На зима да донесат добар везњак многу ќе смени, ама па проблем ќе биде со бројот на странци, мене прв на пик ми е Итало за аут, ама тоа веројатно на лето ќе се деси. Доста разочарува и Џигаури со игрите, од него се очекува многу повеќе..

Не заборавајте дека одбрана минативе две утакмици играа младинец, 4-тиот штопер (Муслиу, бар на хартија така го рачунавме, со игриве лагано ќе му земе место на Даре) и Попов кој не ни го рачунавме во екипата цело лето, а и не тренираше воопшто со тимот. Плус повредата на Итало, проблемот со Максимов, и најболното, заминувањето на Спировски.. Се собра све на куп, на крај испадна лош трансфер период и лошо изменаџираа, ама па веројатно никој не ни помисли на проблемиве со Максимов. Мене енигма ми е само зошто Вања не доби сеуште шанса како стартер, ја сум прилично сигурен дека ќе биде подобар од Глигоров и ќе внесе колку толку поголема стабилност, прегорен е Глигоров, не е веќе за Вардар тоа ни е на сите јасно, ништо чудно и последна сезона во кариера да му е ова. На зима да донесат добар везњак многу ќе смени, ама па проблем ќе биде со бројот на странци, мене прв на пик ми е Итало за аут, ама тоа веројатно на лето ќе се деси. Доста разочарува и Џигаури со игрите, од него се очекува многу повеќе..
Yep Italo i Jiguari, a mozhi i Novak da leta ako gi forsiraat Dare i Musliu, (so ogled na to sho vo reprezentacija gi planiraat za dolgorocen tandem) , ako go forsirame Maksimov za prva postava, togash nema potreba rezerva da imame stranec, mozhi slobodno da donesat nekoj od Marko Simonovski, Mirko Ivanovski, Samir Fazli so makedonsko drzavjanstvo, pa duri sum i da go donesat Dorian Babunski, na leva krilna pozicija ni trebi jaki zasliluvajne, nekoj brazilec brz probiven so dobar dribling, tehnika i shut, i normalno vecniot kvaliteten veznjak so go ocekuvame 3 godini.

Што им е на повеќето со тоа тупењето да летал Новак?
Новак никогаш немал слаби натпревари од кога е дојден во Вардар, цело време игра на константно задоволително ниво. Не знам како Велковски би добил шанса пред него?!
Сто кикса има направено досега, едвај се влече по терен. Јас уште стојам на тоа да го форсираат како заден везен играч, ако не сака да игра на таа позиција чао пријатно.
Муслиу засега се покажува како солидно засилување. И Исени не е лош фудбалер, допрва ќе дојде негово време.
Премногу повреди се собраа, така да играва на последниве два натпревари е горе-доле очекувана. Чиста среќа што дојдовме до 6 бода.
Останавме на многу мал фонд на играчи во офанзивната линија, прашање на време е кога ќе пцовисаат Барсегјан и Фелипе.
Послаби сме од лани. Останува да се крстат во тој Максимов, мада и за ова нема никаква информација.

Што им е на повеќето со тоа тупењето да летал Новак?
Новак никогаш немал слаби натпревари од кога е дојден во Вардар, цело време игра на константно задоволително ниво. Не знам како Велковски би добил шанса пред него?!
Сто кикса има направено досега, едвај се влече по терен. Јас уште стојам на тоа да го форсираат како заден везен играч, ако не сака да игра на таа позиција чао пријатно.
Муслиу засега се покажува како солидно засилување. И Исени не е лош фудбалер, допрва ќе дојде негово време.
Премногу повреди се собраа, така да играва на последниве два натпревари е горе-доле очекувана. Чиста среќа што дојдовме до 6 бода.
Останавме на многу мал фонд на играчи во офанзивната линија, прашање на време е кога ќе пцовисаат Барсегјан и Фелипе.
Послаби сме од лани. Останува да се крстат во тој Максимов, мада и за ова нема никаква информација.
Mene Novak mi e eden od poomilenite igrachi, posebno posle duelite so Fener, ne rekov deka sakam da letat od Vardar, tuku kako sho stojat rabotite mozhno e da leta radi sho zafakja prostor ko stranec i eventualno forsirajne na Velkovski-Musliu.

Ниту 3.300 километри не се пречка за „Комити“: За тебе Вардаре и до Сибир малку е..
Комити одат еден автобус за Норвешка !

Штета не се погоди блиско гостување да се отидеше поголема бројка !

upload_2017-9-26_14-22-2.pngAj da ve prasam tie sho zedovte karti od kaj komiti, kartava mi ja podari Igor koj ja kupi za 600 denari (znaci za 3te utakmici) samo mene me buni to sho pishi za 1 runda samo na kartava, dali so istava mozhi da se vlezi na ostanative 2 natprevari, mozhda trebi nekoja zamena da se napret tamu ? Neam iskustvo so kartive zato prasvam pozz.[DOUBLEPOST=1506430352][/DOUBLEPOST]
upload_2017-9-26_14-22-2.pngAj da ve prasam tie sho zedovte karti od kaj komiti, kartava mi ja podari Igor koj ja kupi za 600 denari (znaci za 3te utakmici) samo mene me buni to sho pishi za 1 runda samo na kartava, dali so istava mozhi da se vlezi na ostanative 2 natprevari, mozhda trebi nekoja zamena da se napret tamu ? Neam iskustvo so kartive zato prasvam pozz.
upload_2017-9-26_14-52-16.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom