Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
1 ke ni se odzemi samo vo slucaj da ne osvojame liga, so samoto osvojuvajne na liga dobivame 1.15 koef.[DOUBLEPOST=1506530166][/DOUBLEPOST]
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient Samo od to sho se plasiravme go grupa dobivame 2 koeficient, plasman vo 3to kolo liga na sampioni dobivme 1 koeficient, znaci se na se imame 8,150 momentalno.
Друже не се собираат коефициентите. Ти рачунаш како да сме добиле 1 од ЛШ и 2 од ЛЕ, па си ги собираш како да сме добиле +3 на коефициентот.

Се гледа коефициентот во крајното достигнување. Нашето крајно достигнување е пласман во фаза на групи од ЛЕ и тоа значи дека со овој пласман сме добиле 2 поени. Поените од ЛШ се бришат, бидејќи сме имале прогрес во повисока фаза.
Се што ќе освоиме во групната фаза веќе можеме да го додаваме на овој основен коефициент од 2 поени.
Ако Вардар заврши со 6 порази, тогаш оид оваа сезона ќе акумулираме плус 2 поени.
Бришејќи го тој 1 поен од пред 5 сезони, значи дека во однос на минатата сезона ќе имаме +1 поен.

Веројатно тука некоја улога игра и коефициентот на лигата. Истиот ќе се зголеми заради годинашните постигнувања на Вардар и Шкендија, но тоа нема да ни направи драстична разлика.
Тој коефициент што си го напишал во претходните постови може само да го сонуваме.

@ForzaVardar ако е олеснување, мислам дека Металург не постои веќе како колектив. Не знам дали се рачуна ако имаат пријавено само екипа во младински конкуренции, иако по некоја логика и тоа би било доволно за да искешираат денари.

Не знам зошто Чеде не проба со Исени лево, Блажевски лажна 9ка, а Барсегјан десно, мислам дека Исени повеќе влага у средина и разигрува. Али сепак Чеде ги гледа на тренинг и најдобро е запознаен со можностите на играчите. Тешко гостување утре со Розенборг, брзи крила, јака од прекин, имаат доста високи фудбалери у средина и одбрана, што може да е шанса за нас. Бентнер е у форма, а нашето најако оружје одбраната се покажа много слаба на високи топки до сега.. И со играчите како е, кој е повреден се знае или тешко?

Не знам зошто Чеде не проба со Исени лево, Блажевски лажна 9ка, а Барсегјан десно, мислам дека Исени повеќе влага у средина и разигрува. Али сепак Чеде ги гледа на тренинг и најдобро е запознаен со можностите на играчите. Тешко гостување утре со Розенборг, брзи крила, јака од прекин, имаат доста високи фудбалери у средина и одбрана, што може да е шанса за нас. Бентнер е у форма, а нашето најако оружје одбраната се покажа много слаба на високи топки до сега.. И со играчите како е, кој е повреден се знае или тешко?
На rezultati.com пишува дека Бентнер нема да игра поради повреда на коленото. Е сега колку е веродостојна информацијата не знам... :)

До кога може да се сменат блок картите за следниве две утакмици?

До кога може да се сменат блок картите за следниве две утакмици?
До недела било ги цитирам:
Уште еднаш ги потсетуваме имателите на ваучери за блок влезници, дека е во тек замената за електронски картички со кои ќе се влегува на следните два домашни натпревари во Лигата на Европа. Замената се врши на билетарницата на Националната Арена „Филип Втори“ во Скопје секој ден од 10 до 18 часот. Замената ќе се врши до недела (01.10). Потоа нема влегување на натпреварите со електронски ваучери.

Toa bi bilo ushte podobro, neznev deka free agenti mozhi da potpishat posle 31 avgust.
mozat ako go raskinale dogovorot pred da zavrsi transfer periodot, a toa e slucaj kaj jevtoski. samo ne bi mozel da igra vo EL.

za trening kompenzacijata ke kazam nesto bidejki imam povrzanost so toj biznis:
trening kompenzacija se plaka za igraci ispod 23 godini (odnosno bitno e i koga ke napolni 23 godini, vo nekoi slucai se vazi i sezonata koja e vo tek) pri prviot internacionalen transfer, taka sto vo slucajot na jevtoski metalurg opravdano bara pari od lokomotiv. btw toa sto lokomotiv go raskina dogovorot nema da gi spasi, me cudi ako navistina mislat deka taka ke se izvadat. na ova "nasedna" i ujpest koj izgubi spor protiv metalurg i prilicno debelo plati bidejki go potpisaa angelov, so razlika sto tie go cuvaat. toa plakanje samo moze da se izbegne ako igracot od klubot dobie sertifikat deka klubot se otkazuva od trening kompenzacija (retko se slucuva) ili ako klubot prethodno se dogovori so noviot klub za otsteta (ova go ima cesto, na primer ako trening kompenzacijata bi bila 70.000 evra sto vo nekoj slucaj bi bilo nerealno, pa mozno e klubot da se otkaze od tie baranja za dogovorena otsteta od na primer 20.000 za voopsto nesto da dobie bidejki inaku igracot mozda ne bi odel vo stranstvo i so toa ni bivsiot klub ne bi dobil nisto).

vardar kako domasen klub nema dopirna tocka so toa, no ima i sumi koi treba da se platat pri domasen transfer (ova kolku sto znam zavisi i od nacinot na koj igracot go napustil klubot), no toa e sitnica vo sporedba so parite za prviot internacionalen transfer. inaku ako vardar go potpise i nekogas go prodade togas mora od otstetata nesto da odvoi za bivsite klubovi, no toa vazi za site igraci koi igrale prethodno za drugi klubovi, ama i tuka prilicno mal procent e vo prasanje.

inaku stefan e povise destruktivec, povise e nesto nalik gligorov odkolku spirovski. znaci ne e igrac koj site go baraat za pred odbranata, sepak mislam deka vardar treba da go zemi bidejki podobro e on da igra odkolku so gligorov da se tera do kraj na sezonata. jevtoski barem moze da se podobri i skoro uste dve godini da se koristi kako U21 igrac.

sostavi-rozenborg-vardar-768x365.jpg

Гачевски, Хамба, Демири, Грне, Муслиу, Глигоров, Николов, Фелипе, Џагаури, Блажевски и Барсегјанг.
Пак со глигоров во средина :confused:

Глупакот Велковски место сега да се стегне да се наметне како опција место глигоров он други приоритети има во животот. Тежок идиот е никогаш веќе нема да има ваква можност во животот. После Вардар, ФК Скопје ќе му биде максимум. Да го имавме Спировски место Глигоров ќе бев голем оптимист, вака многу тешко. Со играч помалку играме на клучна позиција.​

Гачевски
Хамба - Грне - Муслиу - Демири
Глигоров - Николов
Џагаури - Фелипе - Блажевски
Берсегјан​

Гачевски
Хамба - Грне - Муслиу - Демири
Глигоров - Николов
Џагаури - Фелипе - Блажевски
Берсегјан​
Dobro e sho go igra Nikolov do Demiri, ke mu pomaga dosta vo odbrana, mislam deka na natprevarov Dzigauri ke ni e najslaba alka, i poarno bi bilo da igravme so Iseni na negovo mesto samo malce popovlecen.

Dobro e sho go igra Nikolov do Demiri, ke mu pomaga dosta vo odbrana, mislam deka na natprevarov Dzigauri ke ni e najslaba alka, i poarno bi bilo da igravme so Iseni na negovo mesto samo malce popovlecen.
Hahaha абе ја така ги пишав, ќе ротираат за времњ на утакмицата они... и грешка си за Џагаури... мене повеќе ме плаши што немаме класичен шпиц :)

Глупакот Велковски место сега да се стегне да се наметне како опција место глигоров он други приоритети има во животот. Тежок идиот е никогаш веќе нема да има ваква можност во животот.
За што точно збориш? :cautious: Оти он повреден е веќе недела дена, се надеваа да се врати во игра за овој дуел ама не успеа, уште пред два дена објавија дека нема да може да игра.

Тежок песимист сум за вечерва, ама па кога сум оптимист, увек губиме. :D
Со ваков тенок состав и преморени играчи само чудо може да не спаси од пораз, и тоа убедлив.
Ајдееее!!!

За што точно збориш? :cautious: Оти он повреден е веќе недела дена, се надеваа да се врати во игра за овој дуел ама не успеа, уште пред два дена објавија дека нема да може да игра.
Општо за целава негова кариера со акцент на сезонава. При ваква тенка клупа и заминување на спировски даре мораше да биде 120% спремен и да даде се од себе. Не знам што му е повредата ама нема да ме чуди да му е типична спортска повреда од недоволна подготвеност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom