...On a rainy day...

Шмизличка

Let the good things roll
Член од
11 мај 2007
Мислења
355
Поени од реакции
4
Сакам дожд, а највеќе-оној летниот. Така кога ќе заврне во лето после сите тие жештини...некако ми буди чувства, незнам што точно ама така, убаво ми е. Сакам и после летниот дожд, кога мириса така...неможам да го опишам тој мирис. Многу ме опуштаат тие моменти кога врне и после тоа...И не ми пречи кога шетам со чадор во рака по дождот и тогаш не се брзам, дури се обидувам да одам и поспоро, да уживам на дождот..хех...
Кога врне -најчесто во лето- седам на тераса и уживам. Многу сакам да гледам како врне. Летниот дожд ми дава инспирација. И кога врне секогаш се присеќам на оние сцени од филмовите кога некоја личност е тажна или премноогу замислена и седи покрај прозорот и надвор врне и она посматра.

ееххх стварно забегав:nesvest:

B

black angel

Гостин
koga e leten dozd sakam da izlezam i da se motam okolu da me navrne malce.a me nervira koga ke treba da izlezam a mi zavrne ili pak koga ima mnogu dozd.obicno sedam doma ili pred pc,kniga,tv....:pipi:

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Не сакам никаков, ни пролетен, ни есенски, па ни оној дожд кој ретко го има во лето и кој е можеби и добредојден после тропските горештини.
Ми се расипува денот, расположението и ми се рушат сите планови кога ќе видам дека врне. Мокри улици, чадори ... :nerv:
Не поднесувам врнежливо време. А најбед ми е кога ќе станам од спиење супер расположена со куп идеи за претстојниот ден и кога преку прозор ќе видам дека врне.:vozbud:
Едноставно, ако немам некои задолжителни обврски останувам дома и не правам апсолутно ништо.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Кога врне некако се чувствувам поспано и ништо не ми се прави, само ми се лежи, спие, на компјутер сум цело време и некако ништо не ми е по кеф.

gramat

click here to continue
Член од
23 јуни 2007
Мислења
340
Поени од реакции
8
“Anyone who says sunshine brings happiness has never danced in the rain

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
I danced in the rain, it was beautiful, but the other day I get cold:pos::pos:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
сакам кога врне дожд!најчесто сакам да седам на тераса со другарчињата од каде ќе гледаме како врне и ќе се зезаме!

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Обожавам дожд,тогаш ми се јавуваат чувства кои неможам баш да ги објаснам.
Обожавам да шетам по дожд,онака ќејфски,без чадор,не ми е грижа што ќе накиснам,филингот додека капките ти удираат по носот :) :) се феноменални!
Сакам да трчам по дожд,да скокам во вирчиња,да се направам мокра до коска..(пуста желба!!)
Премногу размислувам кога врне,се исклучувам,седам до прозорецот или излегувам на тераса да го гледам дождот,и размислувам за триста работи....
Прекрасна работа е дождот!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Некогаш не го сакам многу,но некогаш обожавам дожд.Има моменти кога сакам да се шетам додека врне,сакам дожд.Башка што многу е убаво и пријатно откога ќе падне дожд и ивоздухот некако убаво мириса.Се разбира зборам за обичен дожд,не за дожд што кога врне мислиш кофи истураат од небо.
Иако е многу подосадно кога врне,сепак го сакам дождот.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Сакам кога врне дожд. Интересно ми е да го гледам и да седам со друштво. Некогаш ме фаќа досада ако сум без друштво па најчесто читкам нешто.
Ама летен дожд сакам. И сакам да излезам и да стојам на дождот, некое неопишливо убаво чувство ми е тоа.:pipi:

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Зависи од моменталното расположение и распоред на настаните. Ако имам напнат распоред, дождот уште повеќе ме нервира.
Ако имам време за себе или да се излежавам малку дождот ми е добредојден. Посебно ако си лежам со една личност, може и цел ден да врне. :)

N

NaSTy`G|rL

Гостин
Понекогаш го мразам многу. Ми се расипуваат многу планови поради дождот, ме фаќа мрза, ми се спие и не сум ич расположена. А пак, понекогаш ми е мило кога врне. Зависи од денот =)

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Обично сакам дожд ама кога има со кој да шетам. :smir: Ако не, го гледам дождот и wазмисwywам.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Аууу,обожавам.... Ама онака ептен.... Највеќе сакам да шетам по дожд (тоа ми е од мајка ми она ме зарази :)) Али и кога не шетам обожавам даседам до прозор да си слушам тивко музиче :music2:и да гледам како врне и да слушам како удира дождот па стаклата.... Аааw Најбоље :je:

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
Сакам дожд, а највеќе-оној летниот. Така кога ќе заврне во лето после сите тие жештини...некако ми буди чувства, незнам што точно ама така, убаво ми е. Сакам и после летниот дожд, кога мириса така...неможам да го опишам тој мирис. Многу ме опуштаат тие моменти кога врне и после тоа...И не ми пречи кога шетам со чадор во рака по дождот и тогаш не се брзам, дури се обидувам да одам и поспоро, да уживам на дождот..хех...
Кога врне -најчесто во лето- седам на тераса и уживам. Многу сакам да гледам како врне. Летниот дожд ми дава инспирација. И кога врне секогаш се присеќам на оние сцени од филмовите кога некоја личност е тажна или премноогу замислена и седи покрај прозорот и надвор врне и она посматра.

ееххх стварно забегав:nesvest:
о мај гат, и ја исто
баш убаво ми е кога врне, ми доаѓа да оставам се и да уживам во дождот.... ахххххххх :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom