- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 11.122
- Поени од реакции
- 12.480
За себе си купуваш Јапанец а другите ги убедуваш за Кинез, шо не е јасно тука?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Tocno doaga zima a za dokumentiranje jas sum prilicno nov na forumov taka da ima vreme i za dokumentiranjeA be site vie se greete na URURU ama ko ke stanete od son ispagjaat kinezi i panelki.
Inace Tuka te cekav....iskustvo od korisnici spomna...ti si rekla kazala manipulator poln so subjektivizam bez brojki
Moeto iskustvo e nasekade po temava i e dokumentirano....kade e tvoeto?
Inaku u posledno vreme cesto primetuvam odgovaras na korisnici so samo 1 post...licno mislam deka sam sebe se prasuvas i si odgovaras ili u prevod sam kreiras novi fejk useri....patetika.
Nemora ni da e tocno eve nagagjam....ide zima ima sto da se izmeri i pokaze....ke ve nema nigde oti ke nema sto da pokazete, samo lazgite ke vi ostanat.
Japanecot e odamna prodaden za 650eu, "slucajno" imav info za Amber Nordk deka ke ide kaj nas i si dobiv na cena za Mitsuto oti mudro si kjutevЗа себе си купуваш Јапанец а другите ги убедуваш за Кинез, шо не е јасно тука?

) monterot komentirase kaj sum ja nasol lejkava sto dava 650 za polovna 

Пакувај се и идемеSpoor, In the Fade, Felicite, Loveless, Lady Macbeth, Jupiter's Moon, On Body and Soul, Кога денот немаше име, Let the Sunshine In на Манаки 2017. Пак одлична програма, иако за нијанса послаба од лани. Иако ништо не ни менува нам, што не сме од Битола, нели?
Програмата тука.

Заедно со The Dark Tower и IT годинава имаме 4 адаптации на Стивен Кинг, што е многу, многу е.Стивен Кинг -
September 29, 2017
October 20, 2017
50 карти! Колу Hansol.... или колку еден добар Mitsubishi Fujitsu или Daikin.... многу ми е интересно како го рекламираат дека од 4,200W просечна достига 7,000 W максимална со 0,9kW просечна потрошувачка!? .... Mitsu Fuji Daikin.... ајде деца у школо да учите од кинезите, или затварајте!Трето нема!
![]()

Веќе објавено во темата за Манаки. Thank you.Spoor, In the Fade, Felicite, Loveless, Lady Macbeth, Jupiter's Moon, On Body and Soul, Кога денот немаше име, Let the Sunshine In на Манаки 2017. Пак одлична програма, иако за нијанса послаба од лани. Иако ништо не ни менува нам, што не сме од Битола, нели?
Програмата тука.

Japanecot e odamna prodaden za 650eu, "slucajno" imav info za Amber Nordk deka ke ide kaj nas i si dobiv na cena za Mitsuto oti mudro si kjutev
Kupec na Mitsubishito e @vlavot koj odma se pofali deka ima dve "novi" i toa so slika (no on ima 1 i polovna/polovina) monterot komentirase kaj sum ja nasol lejkava sto dava 650 za polovna
Eve ja mojata i vo Svedska....Amber Titanium e tamu....dobro ime
https://www.ahlsell.se/10/kyl/varmepumpar/luftluft/innova-2/7124122/
Vo Danska vekje potvrdeno 4600 na -18C....Dancite merat vo laboratorii i ne trolaat
https://kcc.se/luftvarmepumpar/innova-titanium/

Aj kazi vo sto e podobar vo pdizajnot na greenje od 2.5 kw.VIVAX AEYI e podobar od amberot na gree samo sto e malku skapicok ama i vredi za parite
https://klimi.mk/product.php?id=231
Vivax AEYI ima SCOP OD 5.5 a vlezna moknost na greenje 943w taka da vivax e podobar od amberAj kazi vo sto e podobar vo pdizajnot na greenje od 2.5 kw.
Japanecot e odamna prodaden za 650eu, "slucajno" imav info za Amber Nordk deka ke ide kaj nas i si dobiv na cena za Mitsuto oti mudro si kjutev
Kupec na Mitsubishito e @vlavot koj odma se pofali deka ima dve "novi" i toa so slika (no on ima 1 i polovna/polovina) monterot komentirase kaj sum ja nasol lejkava sto dava 650 za polovna
Eve ja mojata i vo Svedska....Amber Titanium e tamu....dobro ime
https://www.ahlsell.se/10/kyl/varmepumpar/luftluft/innova-2/7124122/
Vo Danska vekje potvrdeno 4600 na -18C....Dancite merat vo laboratorii i ne trolaat
https://kcc.se/luftvarmepumpar/innova-titanium/

И овој како и новиот Амбер од 50 карти се “утнати“... не велам дека не се добри клими, туку немаат целна група или попластично објаснето влегуваат во сферата на јапанци! Верувај тој што има 55карти, нема да купи АЕYI туку веќе кога ги стокмил 55, ќе додаде уште 100 Евра и ќе го земе најдобриот инвертер 12ка кој се нуди на нашиов пазар - Mitsubishi FH! А споменатите модели можат да се сликаат со своите атрибути како што ераб температура до -32*С е алооо Сибир!? Или Амберот на -30 кој го рекламираат дека од 4 номинална развива 7KW максимална.... A Виваксот се погоди велиш? Рече AEZI модел veruvam 18ka грееш 55 м2 добро изолирани нова PVC столарија!? Верувам дека е тоа добар климатизер и задоволува со квалитетно греење, дури и позахтевни зими како ланската?!.... ама да те прашам, извини ако си спомнал некаде, но ако не ти е проблем пак да повториш... опен спејс 55квадрати или се тоа две простории.... па втората ја грееш преку врата отвор ходник!?Vivax AEYI ima SCOP OD 5.5 a vlezna moknost na greenje 943w taka da vivax e podobar od amber
И овој како и новиот Амбер од 50 карти се “утнати“... не велам дека не се добри клими, туку немаат целна група или попластично објаснето влегуваат во сферата на јапанци! Верувај тој што има 55карти, нема да купи АЕYI туку веќе кога ги стокмил 55, ќе додаде уште 100 Евра и ќе го земе најдобриот инвертер 12ка кој се нуди на нашиов пазар - Mitsubishi FH! А споменатите модели можат да се сликаат со своите атрибути како што ераб температура до -32*С е алооо Сибир!? Или Амберот на -30 кој го рекламираат дека од 4 номинална развива 7KW максимална.... A Виваксот се погоди велиш? Рече AEZI модел veruvam 18ka грееш 55 м2 добро изолирани нова PVC столарија!? Верувам дека е тоа добар климатизер и задоволува со квалитетно греење, дури и позахтевни зими како ланската?!.... ама да те прашам, извини ако си спомнал некаде, но ако не ти е проблем пак да повториш... опен спејс 55квадрати или се тоа две простории.... па втората ја грееш преку врата отвор ходник!?